Sílící test po potratu....nejistota. Jít k lékaři?

monbonaa
30. kvě 2024

Ahoj,jelikož jsem si tímhle nikdy neprošla a mám trochu strach,jdu se poptat tady. Třeba mě někdo poradi nebo má zkušenosti. Bohužel jsem v 7 týdnu těhotenství potratila. Jsem už 2 týdny po....a proč mě test sílí? Co to znamená? Mám jít k lékaři? Test by měl přece slabnout tak proč se hcg zvyšuje? :( trochu mě to znervoznuje..na kontrolu zda vše odešlo jdu příští týden...

monbonaa
autor
30. kvě 2024
jipe
30. kvě 2024

@monbonaa zavolala bych na gyndu, bála bych se mimoděložního

monbonaa
autor
30. kvě 2024

@jipe mimodelozni když jsem potratila?

klokanka31
30. kvě 2024

@monbonaa A měla jsi jistotu že mimi bylo v děloze? Taky bych se bála mimoděložního.

morgan
30. kvě 2024

@monbonaa to bych určitě řešila kvůli mole…ale příští týden je za chvíli, tak to doktorce řekni a určitě to bude řešit.

jipe
30. kvě 2024

@monbonaa já jsem byla na revizi kvůli zamlklemu, nějak se jim nezdálo nález v děloze oproti hcg, tak se řešila i varianta mimodelozniho, proto mě to napadlo. Nevím v kterém tt jsi byla

lencaa11
31. kvě 2024

@monbonaa řešila bych ho hned z lékařem podle čeho byla určení potrat od lékaře může to bejt cokoliv

monbonaa
autor
31. kvě 2024

@klokanka31 mimi v děloze bylo v 6 týdnu potvrzeno srdíčko...

monbonaa
autor
31. kvě 2024

@morgan muzu se zeptat co to je mole?

morgan
31. kvě 2024

@monbonaa asi bych to neuměla zjednodušeně popsat, ale je buď “kompletní mola” nebo “parciální mola”, tak zkus pohledat, to ti vyjede hned. Mě před cca 3 lety taky nedopadlo těhotenství hned v počátku, byla jsem na revizi a z histologie mi parciální molu zjistili a právě jsem musela pravidelně chodit na odběry kvůli HCG a zjišťovat, jestli klesá. A vím, že právě u neklesajícího hcg to může na molu ukazovat, ale nevím, jak se to zjišťuje, pokud jsi na revizi nebyla (což nevím, ale v dotazu jsi to nepsala). Ale samozřejmě to mít vůbec nemusíš.

astracreek
31. kvě 2024

@monbonaa Mně se stalo už dvakrát, že jsem strašně krvácela, potrat jako vyšitý. Ale embryo neodešlo. Poprvé pak těhotenství pokračovalo ještě několik týdnů a pak srdeční akce ustala. Podruhé se mi to stalo někdy v 10. nebo 11. týdnu a všechno pokračovalo úplně v pohodě dál. Akorát to špatně dopadlo z jiných důvodů... Takže pokud nemáš potvrzeno, že byla děloha prázdná... Ale z tvého příběhu úplně nevím, jestli jsi měla po potratu potvrzeno, že v děloze fakt nic nezůstalo nebo ne.

monbonaa
autor
31. kvě 2024

@astracreek potvrzený to nemám,na kontrolu jdu teprve až příští týden,kde se bude dělat ultrazvuk zda to vše odešlo...

teryem
31. kvě 2024

A není možný jen nějaký prasklý hematom a těhotenství třebas normálně pokračuje?

monbonaa
autor
31. kvě 2024

@teryem to nevím 🤷‍♀️

teryem
31. kvě 2024

@monbonaa no zajímavé, dej pak vědět verdikt

monbonaa
autor
3. čer 2024

Ahojky na ultrazvuku jsou ještě nějaký zbytky v děloze po potratu dostala jsem nějakou injekci MEM...nevíte co to je? Prý aby se děloha ještě vyčistila ,na kontrolu další mám přijít až po menzez...