Ahoj,jelikož jsem si tímhle nikdy neprošla a mám trochu strach,jdu se poptat tady. Třeba mě někdo poradi nebo má zkušenosti. Bohužel jsem v 7 týdnu těhotenství potratila. Jsem už 2 týdny po....a proč mě test sílí? Co to znamená? Mám jít k lékaři? Test by měl přece slabnout tak proč se hcg zvyšuje? :( trochu mě to znervoznuje..na kontrolu zda vše odešlo jdu příští týden...
@monbonaa A měla jsi jistotu že mimi bylo v děloze? Taky bych se bála mimoděložního.
@klokanka31 mimi v děloze bylo v 6 týdnu potvrzeno srdíčko...
@monbonaa asi bych to neuměla zjednodušeně popsat, ale je buď “kompletní mola” nebo “parciální mola”, tak zkus pohledat, to ti vyjede hned. Mě před cca 3 lety taky nedopadlo těhotenství hned v počátku, byla jsem na revizi a z histologie mi parciální molu zjistili a právě jsem musela pravidelně chodit na odběry kvůli HCG a zjišťovat, jestli klesá. A vím, že právě u neklesajícího hcg to může na molu ukazovat, ale nevím, jak se to zjišťuje, pokud jsi na revizi nebyla (což nevím, ale v dotazu jsi to nepsala). Ale samozřejmě to mít vůbec nemusíš.
@monbonaa Mně se stalo už dvakrát, že jsem strašně krvácela, potrat jako vyšitý. Ale embryo neodešlo. Poprvé pak těhotenství pokračovalo ještě několik týdnů a pak srdeční akce ustala. Podruhé se mi to stalo někdy v 10. nebo 11. týdnu a všechno pokračovalo úplně v pohodě dál. Akorát to špatně dopadlo z jiných důvodů... Takže pokud nemáš potvrzeno, že byla děloha prázdná... Ale z tvého příběhu úplně nevím, jestli jsi měla po potratu potvrzeno, že v děloze fakt nic nezůstalo nebo ne.
@astracreek potvrzený to nemám,na kontrolu jdu teprve až příští týden,kde se bude dělat ultrazvuk zda to vše odešlo...
A není možný jen nějaký prasklý hematom a těhotenství třebas normálně pokračuje?
Ahojky na ultrazvuku jsou ještě nějaký zbytky v děloze po potratu dostala jsem nějakou injekci MEM...nevíte co to je? Prý aby se děloha ještě vyčistila ,na kontrolu další mám přijít až po menzez...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.