Samovolný potrat, rekonvalescence, aplikace injekce MEM

lorakv
25. srp 2016

Ahoj holky,
bohužel jsem samovolně potratila v 7tt, dle lékařů zatím není nutná revize (což jsem ráda). Na pohotovosti mi píchli injekci, kterou ve zprávě jmenují MEM. Snažím se někde dohledat co to je, ale jakoby neexistovala. Nevíte, co by to mohlo být? Ráda bych si o tom něco přečetla, alespoň co je to za lékovou skupinu.
Po injekci mi přišlo, že jsem spíš začala méně krvácet, než více, jak předpovídali na pohotovosti.
Za dva dny na kontrole jsem dostlala znovu tuto injekci a opět začala více krvácet. Ted čekám na další kontrolu.
Jaké máte zkušenosti vy? Co vám pomohlo při rekonvalescenci? Já pouze popíjím kontryhelový čaj.
Ráda bych, aby bylo co nejdříve vše v pořádku a mohla jsem se co nejdřív znovu začít snažit o miminko.
Moc děkuji za každou odpověď!

yelowangel
25. srp 2016

Nejspíš se jednalo o injekci na podporu děložních stahů aby odešlo všechno a nemusela jste na kyretáž. Co se týče snažení záleží na tom jak se budete cítit, já jsem po potratu potřebovala tak 2 - 3 měsíce abych se z toho trochu sebrala. První dny to nebylo tak strašný, horší to bylo po 3 týdnech. A tělo se z toho stejně potřebuje vzpamatovat. Držím palce ať jste brzy v pořádku a aby pak šlo všechno samo.

lorakv
autor
25. srp 2016

@yelowangel Takto mi to vysvětlil i lékař, ale já bych si ráda přečetla více. Třeba i nežádoucí účinky a pod. na sukl.cz jsem nic jako mem nenašla. Mně bylo zatím nejhůř tři dny po...to jsem už ani neměla slzy, jen jsem škytala :( momentálně je to lepší a jsem schopna nějak "fungovat". Doufám, že se to ještě nezhorší. Snažím se koukat dopředu. Moc Vám děkuji.

yelowangel
25. srp 2016

No ono těch přípravků bude víc a tohle bude obecný označení. To by vám museli říct konkrétně co vám píchli. Nežádoucí účinky bych radši nečetla to by vám na psychice moc nepřidalo. Doteď se neprojevili tak to hoďte za hlavu. Zkuste se zabavit něčím co vás baví, co děláte ráda, trošku se rozhejbat třeba jenom delší procházkou v přírodě to pomáhalo mě.

bachovy_esence_poradna
25. srp 2016

@lorakv injekce mem je na dočištění dělohy po revizi... pokud jste ji dostala opakovaně, tak bych určitě počkala na kontrolu zda je vše jak má být...

jinak mě mrzí co se přihodilo, také jsem to zažila 😔
do snažení je dobré se pouštět podle toho jak se budete cítit... většinou se doporučuje 3 měsíce počkat, záleží také na tom jestli je známá příčina toho co se stalo a je potřeba to nějak řešit (např. genetickými testy apod.), většinou to ale tak není....
po revizi bývá nejvyšší plodnost, ale pozor, aby organismus nebyl vyčerpaný..

rekonvalescenci organismu i citlivou psychiku lze určitě podpořit 😉

kissi61
25. srp 2016

Je to methylergometrin

lorakv
autor
25. srp 2016

@kissi61 Moc děkuji!