Zdravím všechny, včera jsem se dozvěděla (primo na svoje narozeniny 😅) ze jsem samovolně potratila. Byla jsem mezi 4-5 týdnem tehotenstvi (ještě nemělo srdeční akci) bohužel se mi rozjelo krvácení a na další kontrole potvrdili smutnou událost. Doktor mi ale delal jen vnitřní ultrazvuk a poté mě poslal domu. Je to normální? Pozná doktor přes ultrazvuk ze nepotrebuju na nějaký zákrok? Či to bylo opravdu tak malý ze to odešlo s pozdější menstruaci? Meškala jsem 18 dni a teď sem potratila. Tak bere se to jako klasika ms? Jsem z toho jelen. Jestli je to spontánní potrat který odešel s MS. A také kdy se můžeme s pritelem znova snažit o mimi? Po psychické stránce jsem už na tom dobre. Beru to ze tak mělo být.. můj gynekolog říkal ať počkame tak 2 cykly. Ale zas jsem hodně četla jiných názoru. Ze se mužem začít snažit hned .
@flowerstone Po SP bez revize čekat nemusíte... ( prodělala jsem to dvakrát). Pokud kontrolovali ultrazvukem, nejsou žádné problémy a bylo to takto z kraje, pak by to mělo být OK. ( Kdybyste si třeba nedělala test, tak byste si vlastně jen myslela, že byla zpožděná MS).
@flowerstone já jsem v květnu samovolně potratila v 7tt a v červnu jsem byla zase těhotná 😉
@flowerstone Já po samovolném potratu ani u doktora nebyla, prostě to bylo jako hodně silná opožděná ms. V půlce července potrat, na konci srpna jsem otěhotněla zas, a mám z toho nádhernou holčičku. Teď to tam bude "pohnojený"a je vysoká šance na otěhotnění tak to zkuste.
Vsechno nejlepsi! Ja mela narozeniny den po vas ;) Mela jsem SP 25.5. a Dr. me jen zkontroloval ultrazvukem. Od 8.6. jsem se ale opet citila divne a nechala si nabrat hcg jinde a prekontrolovat se. Ted jsem v nemocnici jeden den po laparo operaci s mimodeloznim. Vzali mi vejcovod vpravo. Vsechny holky vyse maji pravdu. Presto si ale dejte chvili na sebe pozor..zkuste alespon overit hcg testem nez do toho vlitnete ;). Drzim palce!
@levandule85 a to jsme chtěly hezky narozeniny viďte 😃 no nestraste meeee.. a jak jste se cítila? Jak jako divne?
@flowerstone No, nacasovani bylo vazne dobre :/ Bylo Vam pred SP uz na ultrazvuku neco videt? Doktor pozna zmenu v deloze na ultrazvuku celkem dobre, pozna to i podle sliznice atd. Mimodelozni mi ale videt nebylo... Pokud by neco zustalo uvnitr, tvori se opet hcg. Proto bych si to radeji po par dnech overila alespon testem. Ale nestresujte, jen sdeluju vlastni zkusenost a co bych i priste udelala ja 🙂 Pred SP jsem mela jasne tehotenske symptomy, ktere po SP odeznely. Tim “Citit divne” jsem myslela jakoby opet tehotensky (nafoukle bricho, nespavost..), ale trochu jinak nez predtim ;) Verim, ze budete ale v poradku. 👍
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Mě se to stalo loni v dubnu, v červnu jsem byla zase těhotná 🙂 čekat nemusíte