Mate prosím někdo zkušenost? V 8tt mi prasklo mimodelozni těhotenství. (Do té doby nikdo nic nepoznal…) takže hned na sál, odebrali mi levý vejcovod a vysáli krev z břicha. Mám celkem 4 díry v břiše (3 vpichy a jeden vývod na krev). Je to cca 24h co mě přivezli ze sálu. Moje otázka zní - jak dlouho to ještě bude bolet? Bude kůže skareda po vytažení stehů? A podařilo se někomu tady po tomto mít ještě zdravé miminko?
Děkuji 🕊
@beruska97 velmi děkuji za připomínku. Samozřejmě jsem se ptala. Ale jejich odpověď stylem “asi budete mít ještě děti” “asi to bude bolet tak den ještě” a “asi ty stehy se stáhnou”… takže ano, ptám se tady na zkušenosti žen které si tímto prosli a místo blbych připomínek mi řeknou své zkušenosti. Pěkný večer!
Už je to 12 let, ale myslím si, že tak 5 dnů ta bolest byla poměrně ještě intenzivní. Jizva mi zůstala hodně po tom stentu, ale to hlavně kvůli tomu, že mi brzy vyndali stehy a prostě se to rozvalilo. Mám po tom 3 děti ze spontánního otěhotnění + ještě jedno zamlklé těhotenství.
bolet to bude asi deset dní a děti mužete mít..holka otěhotněla třetí měsíc po operaci a byl z toho kluk
Mamce praskla cysta na vaječníku. Jeden vaječník jí odebrali a potom měla ještě normálně dítě. Ten zdravý vejcovod přeberal funkci toho, co chybí, takže pak všechno fungovalo normálně.
Mám známou která měla tohle samé čekala první miminko do roka je zase těhotná a čeká zdravou holčičku takže neboj vše bude v pořádku stačí věřit ❤️
Mne pred 4 lety take prasklo, akutni operace v sobotu, v pondělí jsem sla domu. Ten cca tyden jsem se hodne setrila a moc mi to nedovolovalo byt akcni. Nicmene jsem pak otehotnela na jediny nechráněný sex. Nejmensimu je ted 2,5 . Ma mamka take prisla diky mimodeloznimu o vejcovod, mela pak normalne 2 děti a treti těhotenství bylo opet mimodelozni
Já měla mimoděložní ale nestihlo prasknout. Měla jsem řezy na 3 místech, bolelo to hodně asi 4 dny po operaci, pak to ještě bylo hodně dlouho citlivé při kašli, zasmání atd. Vzali mi taky vejcovod, a 20 měsíců po mimoděložním jsem porodila krásnou holčičku, už jí jsou dva roky 🙂
Já jsem si mimoděložním prošla před čtyřmi lety, prasklo mi to v 9.tt. můj doktor také nic nepoznal. Operace v noci z pátka na sobotu, z břicha mi odsáli skoro litr krve. Domů jsem šla ve středu, bolest trvala jen pár dní, ale skoro měsíc trvalo než jsem byla schopná fungovat, z té ztráty krve jsem byla pořád unavená. Znovu jsem přirozeně otěhotněla po necelém roce a mám zdravého syna.
A při první příležitosti jsem změnila gynekologa.
@errol4388 ano, změnu už mám zarizenou. Mě odsáli z břicha přes litr, podle zprávy. Mám železo a snad to půjde. 🙏🏻
Železo jsem brala taky a hlavně odpočívat a nepřepínat se. Přeji, ať jste brzy fit.
Ahoj, mě se to stalo v prosinci 2020. V 6+0tt mi praskl levý vejcovod. Odebrali mi ho a z břicha mi odsali skoro litr krve. Dostala jsem tři transfuze a pak na doma železo. Jizvy mám taky 4, docela se to zahojilo, ale mám je vidět dost, dělají se mi hnusné jizvy. Jinak abych tě potěšila, tak po pěti měsících snažení jsem loni v létě našla na testu dvě čárky a teď mi na břiše spinká úplně zdravý ďáblík ❤️ zbývající vejcovod přebírá funkci za ten chybějící, takže můžeš otěhotnět každý cyklus. Podle ovu bolestí jsem asi otěhotněla z levého vaječníku, kde mi chybí vejcovod.
V prosinci 2019 mi též praskl vejcovod. V noci akutní operace. Ráno jsem se cítila, jako kdyby mě přejel tank. Na večer už mě nutili se zvednout což bylo šílený, když jsem měla dren a cevku. Další den už to bylo lepší a po vyndani hadicek už to bylo na pohodu. Ještě to pak pár dní bolelo, ale nic hrozného. Jizvy jsem měla tři. Jedna úplně zmizela, druhá je vidět minimálně a ten řez co byl v pupíku taky není vidět, ale pupík mám takový ošklivý. Už to není co to bývalo. Otěhotněla jsem v květnu 2020 přirozeně, s tím že jsem šla na gyndu aby mi zkontroloval ovulaci. Budu držet palce, brzy bude dobře ❤️
Ano mám jen jeden vaječník a mám z něj 4 děti. Je to 20 let od operace. 4 jizvy na břiše už nejsou vůbec vidět.
Ahoj, neporadím, ale přeji brzké uzdravení a do budoucna všechno dobrý✊👶
presne pred rokem, akutni operace v patek, laparoskopicky odstraneny levy vejcovod a cast leveho vajecniku, vysato 1,5l tekutiny z bricha, dalsi pak jeste pres dren. V nedeli me pousteli domu, nejhorsi byly ty 2 dny po operaci, mela jsem mizerny tlak, delalo se mi nevolno pri sebemensim pohybu. Pobolivalo to jeste tak tyden, pak uz dobry, trochu me trapily tedy stehy, ale ja se blbe hojim, takze to bylo tim, plus alergie na naplasti. No, a za par dnu se mi narodi chlapecek. Vlastne presne po roce od operace mam termin. Tak snad te to trochu povzbudi 🌸
@milujtusek moc a moc gratuluji k chlapečkovi, ani nevíte jak mi to uvedlo náladu! 🍀 hlavně ať jste oba zdravý 🥰 mě už zlobí akorát tlak a malinko bolí stehy, tak snad taky vše bude už jen dobré.
verim, ze to bude vse ok, nebylo to bezproblemove tehotenstvi, ale uz jsme u cilove rovinky 😉 jeste takova zajimavost, od te operace jsem spolehlive poznala, kdy ovuluje levy vajecnik, opravdu takove pobolivani na leve strane, kdyz mi ovuloval pravy(netknuty) vajecnik, tak jsem o tom ani nevedela. Driv take bez priznaku. Brala jsem pak tabletky na podporu cyklu inofolic combi premium, stacilo 1 baleni a zadarilo se
Ahoj, budou to tři roky. Bohužel se mi to zahnízdilo u tepny, takže mě tahali hrobníkovi z lopaty. Bolesti jsem měla cca týden, pak se vše zlepšovalo. Horší pro mě bylo, že jsem si musela doma píchat injekce do břicha. Železo.. 🙂 Jizvy skoro nejsou vidět. Další mimi už nebylo, ale to proto, že se manžel strašně bál, aby se to nestalo znovu ☹
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Nechcete se zeptat spíš lékaře když už ležíte v nemocnici?