Potratová pilulka vs. kyretáž a hospitalizace. Jak je to s hospitalizací? Máte zkušenost?

bustedka
9. led 2022

Ahoj všem. Mám zamlklé těhotenství cca z 6tt potvrzené, samovolně to bohužel nejde, tak se mám rozhodnout zda potratovou pilulku, nebo rovnou kyretaz. Jak je to prosim s hospitalizaci u pojistovny VZP? Vim, ze nektere pojistovny maji podminku hospitalizace pres noc ,nektere pousti po par hodinach. Mate prosim zkusenosti?

maki90
9. led 2022

@bustedka jsem u VZP, byla jsem na kyretáži a pustili mě ten den. Ale bylo to tedy v roce 2016.

mishulka26
9. led 2022

@bustedka jsem u VZP a na revizi jsem byla v roce 2018 ještě ten den jsem šla domů. Ono taky asi záleží na nemocnici kamarádka v jiné nemocnici byla přes noc, ale pak ve stejné nemocnici době covidu šla cca 2 hodiny po zákroku domů.

katherine177
10. led 2022

@bustedka šla jsem po revizi druhý den domů,ale byl to rok 2016

martt
10. led 2022

@bustedka Nejde až tak o pojišťovnu, ale spise o nemocnici, jak to má nastavené. Ja když jsem měla ZT tak jsem šla ještě ten den domů. Ale vím, že v krajské nemocnici kam jsem původně měla jít by si mne nechali cca 3 dny.
A jsem u VZP.

pettrus1210
10. led 2022

@bustedka Šla jsem domů ještě ten den, jednou večer a podruhé asi 2 hodiny po zákroku. Kdybych se rozhodovala jestli pilulku nebo kyretaz, tak si vyberu kyretaz. Za 15 minut je člověk vzhuru na pokoji, je po všem a nic nebolí.

ruzova_pastelka
10. led 2022

Moc mě mrzí, co se ti stalo.

1) Proč nejde samovolný potrat? V 6 tt je plod ještě velmi malý, takže probíhá v drtivé většině bez jakýchkoliv komplikací. Ale musela bys na něj počkat, pravděpodobně pár týdnů (je to bezpečnější než kyretáž).

2) Doba hospitalizace nezáleží na pojišťovně, ale na nemocnici. Můžeš buď zvolit soukromé zařízení (třeba Medu v Praze), kde je ambulantní vykon samozřejmý anebo po zákroku kdekoliv podepsat revers.

eviicka
10. led 2022

Také si myslím, že máš ještě čas. Já, po konzultaci s gynekoložkou, čekala do 11tt (pak jsem se tedy kyretáži už nevyhla). Zažila jsem dvakrát a vždy jsem šla za dvě hodiny domů - velká fakultní nemocnice.

vavrovamichaela
10. led 2022

@bustedka ká měla ZT vloni v 8tt a zvolila jsem si potratove tabletky než další revizi.
Proběhlo to v poradku,taková větší MS a trochu větší křeče.

bustedka
autor
10. led 2022

@ruzova_pastelka já právě už jsem tak 10tyden myslím, pořád čekám, piju červené víno, nakládám se do horké vany a nic 🙂

Holky děkuju moc, zkusím si to pak obvolat . Hospitalizace se mi vzhledem k synově diagnóze a povaze moc nehodí, navíc s ním teď mám jít do nemocnice taky, tak se to tak zrovna blbě kryje.

Děkuju moc všem 🙏

delphine1
10. led 2022

Ja jsem VZP, na kyretáži jsem byla loni v listopadu. Ráno v 7 příjem, dali mi kinedril na sklidnení, trochu jsem si ještě pospala. V cca 9 zákrok, prý na půl hodiny, nevím, vzbudila jsem se na pokoji, napsala manželovi že je hotovo a spala dal. Kolem 13 mě kontrolovala sestřička jestli jsem Ok, v 15 mě vyzvedával manžel a šla jsem normálně domu. Nebylo to na reverz a ani v soukromné klinice. Aspoň jsem se vyspala z anestézie a doma normálně fungovala se synem (v te době 4 měsíce)

kaora
10. led 2022

Pustili mě ten den, jsem u VZP. Kyretaz v roce 2019. Dostala jsem jako první možnost injekci na vypuzení, ale nezabralo to, takže následně zákrok.

cikitkapb
11. led 2022

Podle mě si pleteš zdravotní pojišťovnu a prostě pojišťovnu. Hospitalizaci v nemocnici zaplatí zdravotní pojišťovna každá, bez ohledu na to, jak dlouho tam budeš, s tím, že peníze jdou ze ZP do nemocnice. Ale pokud si platíš nějaké připojištění, např. u Kooperativy, Allianz, Uniqa, apod., pak ano, tam může být proplacení pojistky hospitalizace přes noc (a to i několik nocí), a tam jdou ale peníze z pojišťovny tobě.

lol_lol
11. led 2022

@bustedka zkus pit salvejovy caj, me samovolny potrat vyvolal. U prvniho ZT jsem byla na revizi, u druheho jsem to chtela zkusit prirozene. Hodne sil🍀

ruzova_pastelka
11. led 2022

@bustedka To je bohužel hrozně brzy, teď jsi tak na začátku doby, kdy by se něco mohlo vůbec začít dít. Je to brzy, chce to čas...

lol_lol
11. led 2022

A jak pise @ruzova_pastelka, chvili to trva. Na kontrole jsem byla 7+3, nalez odpovidal 5+, potratila jsem v 10+1.