Ahoj holky.
Pro začátek bych chtěla poprosit, aby ty z vás, které jste těžké odpůrkyně potratů, si nechaly své názory o "vraždách" a podobné kecy typu "nikdy bych to neudělala..." apod. ...
Myslím si, že tohle je věc každé ženy a tuhle diskuzi jsem založila proto, abych zjistila, kolik z Vás má s tímto zkušenost.
A proč se vlastně ptám...Mám přítele se kterým nejsme moc dlouho spolu...Teprv půl roku...Jenže se stalo, co jsme oba nechtěli aby se stalo. Otěhotněla jsem. První myšlenka, co mi probleskla hlavou "co teď?"...jsme spolu krátce, mám tříletého syna, bydlíme v domě mých rodičů,nedávno jsem si dodělala školu, krátce chodím do práce. Po několikadenním vzájemném diskutování jsme se rozhodli, že si miminko prostě nechat nemůžeme z existenčního hlediska. Takže jsme se rozhodli pro potrat. Zašla jsem tedy ke gynekologovi, vyštřil mě, vzal krev a já chtěla být informována o téhle metodě. Po pár dnech jsem šla znovu na krev, jelikož předtím bylo moc brzo a hodnota hcg byla nízká. Po dalším odběru se těhotenství potvrdilo, následoval kontrolní utz, jestli je vajíčko tam kde má být. A bylo. Ještě když jsem dostala fotku do ruky...Bylo mi hrozně ale věděla jsem, že bychom tu živořili a nebyli bychom spokojená a šťatná rodina. Ještě ten den odpoledne jsem volala doktorovi, kdy tedy mohu jet do nemocnice, kterou jsem si vybrala. Jela jsem hned další den. Ráno jsem si byla vyzvednout žádost a jeli jsme...Cesta byla divná...Všechno se mi promítalo v hlavě pořád dokola a já si vduchu říkala jak jsem blbá a že za blbost se holt platí. Přijeli jsme, paní v kartotéce si mě zaevidovala do počítače, pak jsem šla na chodbu kde jsem čekala příchod sestřičky...Myslela jsem že budeme sepisovat papíry atd...Zavolala mě dovnitř, vzala krev a ještě co jsem si držela čtvereček buničiny po vpichu na ruce mi do druhé dlaně vyloupla 3 tabletky. Donesla mi vodu, já postupně polkla všechny prášky, byla jsem odeslána do čekárny s tím, abych hodinu počkala a po hodině mohla jet domů. Hodina celkem uplynula a my jeli domů. Opět jsem měla smíšené pocity ale vím, že tohle rozhodnutí, ať už to zní jakkoliv, bylo "správné". Zítra, po 48 hodinách, se mám opět dostavit, pro poslední tabletku. Bojím se ale musím to zvládnout...Už aby to všechno bylo za mnou...
Najdu tu někoho, kdo podstoupil to samé? A jak to bylo dál?
Předem díky za Vaše odpovědi
@tesorino1234 samozřejmě, od porodu jsem brala prášky...Jenže jsem 1 měsíc musela vynechat a stalo se co se stalo. Hlavně jsem tuto diskuzi založila pro holky a ženy, které si tímto prošly a zajímají mě jejich zkušenosti. Ne poučky o antikoncepci,kondomech apod.
@petulajdac ja si nejsem uplne jista, co te zajima. Zda psychicka stranka, nebo fyzicka. Se psychickou nemohu pomoci, ja tim prosla ne z vlastni vule, ale muzu ti napsat, jak to fyzicky probihalo u me.
Ty tabletky, co jsi dostala byly za ucelem zastaveni produkce progesteronu, coz ma za nasledek odumreni plodu. Tu tabletku, co dostanes je misoprostol (nebo neco na te bazi) a vyvola ti silnejsi stahy delohy, aby se ti samovolne vycistila. Budes to pocitovat, jako velmi silnou MS, zarodek bude jeste tak miniaturni, ze to ani nepostrehnes, ze se vyloucil. Pak te ceka kontrolni UTZ, myslim, ze jsem byla objednana 2 tydny po skonceni krvaceni.
Ja mela zamlkle tehotenstvi, takze jsem se obesla bez tech prvnich blokatoru progesteronu, ale pak jsem vyfasovala recept a cekala (tyden po diagnostice zamlkleho tehotenstvi) na spontani krvaceni a to jsem si vzala misoprostol. Ten tyden byl velmi emocne vycerpavajici, ta MS se stahy uz ani tak ne.
Ja nechtela podstoupit kyretaz, proto tato volba. Mmch, otehotnela jsem hned po dalsi MS, planovane, takze doporucuji si tohle osetrit okamzite.
@nonnni no od zítřka za 14 dní mě taky čeká utz a kdybych musela na kyretáž tak bych to psychicky nedala...Doufám že vše proběhne bez problémů tak jak má...U mě pracuje psychika z důvodu strachu, co mě čeká. "Zatím" si (díky bohu) nevyčítám tohle rozhodnutí.
@petulajdac tak te fyzicke stranky se neboj. Predstav si to, jako silnou MS, protoze presne to je. Posili to stahy delohy. Ale nic, co by se nedalo zvladnout s burfenem, nebo zaspat.
@nonnni Vážně? Jsem ráda že jsi mě částečně uklidnila...Já sem posera...Večer před odjezdem do nemocnice jsem taky bulela...jako malá...ze strachu... Děkuju! 🙂
@petulajdac oni ti nemohou dat nic drastickeho a silneho, budes mimo lekarsky dohled, takze to si zadny lekar neriskne zena predepisovat. Nerikam, ze te to nebude bolet, to muze, ale opravdu bych to prirovnala jen silnejsi MS a to jen ten prvni den.
Je skoda, ze ti tohle nevysvetlili u lekare.
@nonnni no nijak moc mi toho vysvětleno nebylo...jen sestřička včera že teda krvácení a bolesti budou silnější...Ale tak to ona přesně nemůže vědět když si tím sama neprošla že...Proto mě zajímaly názory těch, které si tím prošly...Já než jsem začala s antikoncepcí tak jsem trpěla při MS jako pes a to doslova, až jsem si lehla na zem a kolena k sobě. Takže se vybavim Ibalginem a nějak to zvládnu
Nechtěla jsem komentovat,ale musím,, živořili,, tak mně se stačilo podívat na fota v profilovce ☹ Doufám,že holčin co na to šlo dobrovolně a ještě za podpory partnera bude co nejméně. Jen Ti přeji at každý rok nepočítáš kolik by bylo prckovi let psychiku nikdy neodhadneš.
@luciamala1979 je to jen její věc a rozhodnutí. A ať má jakýkoliv důvod pro to udělala, nikdo nemá právo jí do toho kecat. Vám taky nikdo nekecá do života.
@luciamala1979
@viivienn holky sorry ale to že má můj syn první a poslední, za to z velký části vděčím našim, je jejich jedinej vnuk, tatínek se na nás dost brzo po porodu vys*al a nebýt finanční podpory našich, fakt bych to nedávala. Nemám ani odmakanej rok na smlouvě takže od státu beru kulový a pracuju na dohodu-brigádně, což nic moc taky není. Vlezla jsem sem na koně po celkem dlouhý době. Stát se to před rokem s bývalým přítelem tak to tu neřeším, ten byl celkově jak se řiká "za vodou"...ale to skončilo...život šel dát...Po čase jsem poznala někoho, kdo holt není tak "ve vatě". a třeba olej na strie?? jako SORRY ale že jsem ho dostala k vánocům od mamky, místo nepotřebnejch cetek, za to jsem celkem vděčná, sama osobně bych si ho taky nekoupila za ty prachy. Možná to zní dost hnusně ale tohohle rozhodnutí nelutuju. Soudíte tady a přitom vaše blogy jsou prázdný, tak se pochlubte v čem jste tak lepší než já a moje rodina. Pokud mi rozum slouží tak jsem plnoletá a svéprávná osoba která má právo na potrat, jelikož je u nás v ČR, pro vás bohužel, legální.
@sweet81 každý má právo vyjádřit svůj názor. Taky mi do toho nekecej-te ;)
@petulajdac však v pořádku já Vás nesoudím, já jsem napsala jenom můj názor za který soudite Vy mě! Znova opakuji je to jenom o prioritách, tj vše ;) držte se!
@sweet81 Jsi hodná že jsi se mě zastala ale teď tady bude víc chytrejch než bys řekla...Kecat si můžou ale nic na tom nezměněj a svědomí se ve mě taky nehne...Jak už jsem řekla, Prostě to jinak nešlo a nelituju toho, což ony asi nemůžou zkousnout. No, politujme je, že to nechápou 🙂
@luciamala1979 v tom případě mám priority jinde...Dle Vás...asi...Nevím...Ale asi na tom něco bude. Každopádně už na tom stejně nic nezměním, tři tablety jsem polkla, dobrovolně, tak vyjadřujte názory jinde, tady už nic nezachráníte 😉
@petulajdac mě nemusíte litovat já tohle nikdy nemusela řešit. Běhají mi tady dvě zdravé děti a zabezpečená bych byla s nima i bez manžela Konec z mé strany k tomuto
@luciamala1979 já si dvě bohužel nemohu dovolit
@luciamala1979 taky že to udělám, protože tohohle litovat nebudu a jednou až si na to zapár let vzpomenu, tak se poklepu znova, že jsem tenkrát nebyla tak blbá
@petulajdac jako myslilte že by ste ho nevynosila neporodila nebo by nemelo jenom biojidlo?
@luciamala1979 Mám nádherné dítě pro které tu jsem na 250% ale kybych měla mít další, nezvládla bych to. Asi to bude znít blbě ale radši potrat než ho odložit do babyboxu
@petulajdac bez komentáře..
@luciamala1979 nevím co víc po mně chcete, druhé dítě jsem nikdy neplánovala a tak to i zůstane, nelituji svého rozhodnutí
@petulajdac nechci od Vás nic. Vyjádřila jsem jenom svůj názor. Dospělá svéprávní osoba jak jste se popsala by to měla zvládnout i když je odlišný od toho Vašeho ;)
No já mám děti 3 a 4 čekám třetí jsem porodila a bez chlapa jako matka samoživitelka taky mi pomohli rodiče .Ne opravdu je to o prioritách života celé rodiny.
Já osobně bych prodala koně a ne šlápla dítěti na krk promin.A pokud vím 80% chlapu není ve ,, vatě,, Rodit se děti jen párum co jsou ve vatě je taky pěkná pitomost. Neokecávej to a napiš rovnou prostě,že Ty a přítel jsi nové dítě nechtěla.Nic víc nic mín bude to upřímnější.
@viivienn koně nemám už rok a navíc, nejsem taková povaha abych si po půl roce vztahu s chlapem hned pořizovala dítě.
😀 opět blbost to si nemužeš pořídit tedy nikdy.Opustit a rozvod muže přijít kdykoli nebo nedej bože jako mé kamarádce umřel manžel,když byla v 8 měsíci .Hlavně, že s ním mužeš bez ochrany souložit 🙂
Ne promin si velmi nezralá a životem neznalá.Sama časem poznáš 🙂 Měj se hezky a snad to byli pilule poslední 🙂
@petulajdac Za pul roku budes znova resit to jiste,protoze kdyby ste vedeli soulozit bez nasledku,tak mas po problemu...a co je na tom,ze se znate jen pul roku?to miminko za to prece nemuze,mozna by vam to vyslo spolu..a neverim,ze by ti vasi nepomohli...a to,ze pises,ze toho nebudes litovat...BUDES a hodne,to jsou tet jenom taky kecy aby si si to v sobe obkecala a obhajila se..ale mrzet te to jednou bude a to hodne,ver tomu..tet delas ze sebe jenom hrdinku..tot vsjo..reagovat nemusis,protoze tvoje argumenty za to nestoji
@petulajdac já být tebou, tak už nereaguju😉 to fakt nemá cenu. Ona tě nechce soudit, ale přitom tě soudí. Prostě na ty komentáře co tě odsuzují a jsou chytré jak rádio, tak bych nereagovala.
Já mám známou která žije s manželem a třema dětma v jedné místnosti a teď čeká čtvrtý dítě. Samozřejmě oni žijou z toho co jim stát dá, děti chodí příšerně oblečený, nemůžou si vzít kamaráda ze školy domů, protože žijou v té jedné místnosti, plus teda pidi kuchyňka. Nemůžou jim nic koupit a co kupujou za jídlo, no to nechci domýšlet. Nechápu, že do toho si pořídili čtvrté dítě. Prý teda omylem, ale já být v jejich situaci, tak si to dítě nenechám.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@petulajdac Ja jen tolik,ja pises,ze by ste zivorili,ale koupit si kondom alebo antikoncepci,tak to by vas z bidy nevytrhlo a nemuseli jste resit to co jste resili..proboha nevite jak sexovat bez nasledku?