Ahoj,
zajímalo by mne, zda má s tím tady někdo zkušenost. Na internetu jsem se toho moc o potratové injekci nedočetla.
Poslední menstruaci jsem měla cca. před 8 týdny.
Jelikož jsem měla velmi citlivé prsa a menstruace nikde, tak jsem si udělala těhotenský test, kde se mi objevila slabá druhá čárka. S přítelem sme se začaly těšit, že budeme mit miminko. Už o tom docela často mluvíme.
Asi 7 tyden od mé poslední menstruace jsem začala slabě špinit. K tomu se přidali strašné bolesti v levém podbřišku. O 3 dny později jsem začla krvacet, ale ne menstruacně. Udělala jsem si další test a byl jasne pozitivní. Ale pořad sem krvacela. Jelikož pracujeme v Tyrolsku na sezóně, tak sem si na rychlo našla gynekologa. Ještě jsem tady u dr. nebyla. Doktor mi řekl, ze musím hned do nemocnice, kde mi odeberou krev a ze to vypadá nejspíš na mimodelozni těhotenství.
Tak sme jely do nemocnice, odebrali mi krev, gynekolog mne vyšetřil. Za 2 hodiny byly výsledky. Hcg jsem měla asi 186. Řekl mi ze mám přijít zase na kontrolu. Ze to musí chvíli sledovat, aby si byl jistej. Zda je to opravdu mimodelozne. A až si bude jistej. Tak mi pichnou injekci, která mi sníží hcg hormony a tak nějak by to mělo odejít samo. Dohromady sem byla na 4 kontrolách. Hcg mi kolísalo, první kontrolu jsem měla 186 o 2 dny později 144, druhy den 160 a dnes tz. O 2 dny později sem měla 190. Tak mi dnes dali injekci, za 3 dny jdu na kontrolu a pak mám dalších x kontrol před sebou. Říkali, ze když mi injekce nezabere, tak mi daj další. A když ani to, tak operace. Ale prej to normálně zabírá. Pořad krvácim a je mi trochu na zvracení. Na webu jsem nic o tom nenašla. Našla jsem jen něco, co se dává psům. Mám z toho hroznou depresi. A bojím se, ze naše možnosti na miminko se snižují. Je mi 30 let a jeden potrat už mám za sebou a teď tohle mimodelozne.
Dekuju moc za každou odpověď.
@klokanka31 Podle toho nízkého HCG, ještě jak krvácim. Mám to prý na levém vaječníku. V děloze nic nemám. Tak to prej mimodelozne je. Taky tomu moc nerozumím. Proto se ptám tady, jestli to neměl někdo podobně.
@maty91 Aha, já to měla ve vejcovodu tak mi ho celý vzali.
@klokanka31 a krvacela si při tom? Ještě před tou operaci? Melas taky také nízké hodnoty HCG?
@maty91 Nekrvácela, jen lehce špinila. Jaké jsem měla hcg nevím, když to doktorka zjistila (bylo to cca 7tt) tak mě okamžitě poslala do nemocnice, a na odběry krve nebyl čas...
@klokanka31 Tak on může být rozdíl i standardního postupu v Tyrolsku a v ČR. Tam se můžou snažit vejcovod zachránit, u nás prostě berou, že odstranění je "triviální operace"...
@maty91 on ten vejcovod nemusí být ok a mihlo by se to opakovat, proto ho berou...ale mám pocit, že v usa to řeší i bez operace podáním metotrexátu, možná mají podobný postup i v Rakousku....
a i u nás v ČR na soukromých klinikách nelze jiné řešení než odebrání vejcovodu?když si to člověk zaplatí?
Podáním metrotexatu to řeší i tady, mě ho dali taky, podle mě lepší řešení..
@klokanka31 metotrexat je mozny i u nas. Ja mam stejnou zkusenost jako autorka - take levy vajecnik a ve fn plzen mi dali na vybranou - bud operace a mozne odebrani vajecniku nebo injekce metotrexatu. Volila sem metotrexat, ten se muze dat pokud je hcg nizsi nez tusim 1500 a do nejakeho tt (ja 6tt tehotenstvi a hcg 525) . Doktori z meho rozhodnuti nebyli nijak nadseni, po operaci by meli jistotu, takhle se porad bali ze to muze prasknout. No me jedna davka nestacila a tak sem injekce dostala dve. Nevim jestli ho tady v cechach nenabizeji trebas jen v nemocnicich, ve kterych je i onkologie, protoze me to aplikovali na onkologii, s tim ze je to vlastne slaba chemoterapie, ktera to embrijko rozbije a ono se pak vstreba( takhle nejak mi to vysvetlovala doktorka na onkologii). Dalsi 3 mesice by se nemelo otehotnet. Kazdopadne jesteze sem se tak rozhodla, protoze hned 4 cyklus jsme zacali stimulovat na ivf a podarili se odsat jen vajicka z toho leveho vajecniku a me doma diky tomuto rozhodnuti spinka v postylce za chvili rocni holcicka.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@maty91 A tak je jisté že je to mimoděložní? Divím se že by ti prostě neudělali operaci 🤔