Ahoj holky , před týdnem jsem se radovala z těhotenský testů . Po 2 roční snaze se konečně zdařilo. Dnes jsem večer začala krvácet , jela jsem do nemocnice a jen dutinka odpovídající 6.6mm . Vnitřně jsem úplně v háji. Potrácím a nevím jak se s tím vyrovnat . Doktorka mi řekla , že za pár dní může být vše jinak, že mi nedokáže říct verdikt , ale já už to tak nějak vnitřně cítím. Jak jste se s tím smířili ?
@terez225 záleží jestli fakt krvacis nebo špiníš. Mám za sebou potrat v 6tt, po 8 letech snažení, položilo mě to hrozně, ale hodně mi pomohlo se z toho vypovídat, bolelo to dlouho, ale časem se to otupí. Hlavně neztrácet naději, ono se štěstí uspěje 🍀
@terez225 Já po x letech snažení měla mimoděložní, takže když pak na další pokus byl potrat kolem 6tt, vzala jsem to docela dobře, byla jsem ráda že to odešlo samo, a nebylo to další mimoděložní. A hned další měsíc se zadařilo znova, a z toho mám 4 letou dceru. Takže neztrácej naději, určitě se brzo zadaří znova 🍀🍀
Ahoj, potratila jsem v 7tt letos v červnu. Jestli jen krvacis, nemusí to nic znamenat a mimi se muze udržet.
A jak jsem se s tim vyrovnala? Me rekli, že nemůžu mít děti z vlastnich vajicek, ale přesto jsem otěhotněla přirozeně po 2 letech, takze o to to byl vetsi nářez. Mela jsem pocit, ze jsem prisla o jedinou sanci, ze jsem selhala, zklamala, par dni jsem se nenáviděla tak, ze jsem nejedla. S potratem jsem se vyrovnala na regresni i klasické terapii a hodne jsme o tom s mým muzem mluvili. Oba jsme napsali dopis na rozloučenou (ten můj je na tady na mém profilu pro inspiraci) a pak jsem si naplanovala zivot jakoby žádné dítě přijít nemělo. U me je to asi snazší v tom, že dítě mam (17ti letou dceru), ale i tak to stalo celkem dost práce na me samotne. Ubehly tři menstruace od potratu, čtvrtou už jsem nedostala a teď jsem v 9tt a opět přirozeně ☺️ držím palce, ať to dopadne jakkoliv.
@martulka88 byla to jasně čerstvá krev a hodnè , krvacela jsem az do večera. Teď zatím nic .... jen nepatrné špinění .
Tak dnes mi oznámili hcg 3600 .. prý vysoké . Krvaceni ustalo . Tak já nevím co si mám myslet . Už to chci mít za sebou . :(
@terez225 njn, tak mohl to být nějakej škaredej hematom... to Hcg je opravdu pěkné. Uvidíš na další kontrole, to už by mělo být něco vidět na UZ. Doufám, že ti dali doktoři aspoň nějaké léky na podporu udržení-Utrogestan a na krvácení se dává Ascorutin. 😉
Já před 14 dny prodělala mimoděložní těhotenství a přišla o vejcovod, půl roku nesmím otěhotnět a pak to asi nepůjde snadno, navíc tam je vysoké riziko, že se to bude opakovat i u druhého a pak už nebude šance. Občas mi je ještě teď smutno, ale nejvíc mi paradoxně pomohlo uvědomění si, že jsou na tom lidi mnohem hůř než já, takže se tomu nebudu poddávat. Ležela jsem v porodnici s paní ve stejné situaci, akorát u ní se jednalo o první vytoužené miminko a s paní, která měla rakovinu a žádnou naději na zlepšení. Prostě jsem musela být silná a podpořit hlavně je.
Každopádně držím palce, aby nakonec všechno dobře dopadlo ❤️.
@terez225 tak mohla prasknou jen nějaká žilka, jsem momentálně těhotná a v 6 a 7 TT jsem taky sem tam zakrvácela, brala jsem Ascorutin a měla jsem větší dávku progesteronu 😉
@rosalindamelinda nedali mi vůbec nic .mám si počkat do zítra ať to vyřeší můj gynekolog :/
@linducha90 díky za komentář. Já su taková cita že furt jen řvu. :/ nějak se smiruju s tím že prostě potracim .... nejde mi vůbec to pozitivní myšlení
@terez225 přesně vím jak se cítíte, já když jsem se po záchodě utřela a viděla krev tak už jsem se taky smiřovala s koncem, ještě jsem ke všemu měla HCG jen 265 takže to mi taky nepřidalo, vůbec jsem si nedokázala připustit, že bych by to mohlo být ok. A teď jsem v 17tt a vše vypadá v pořádku 😊
@terez225 Potratila jsem v 7. tt. Tehdy mi hodně pomohlo, že ještě nebylo vidět srdíčko, díky tomu jsem se přesvědčila, že to vlastně potrat nebyl, a když jsem otěhotněla jednou, otěhotním (snad) zas - a vyšlo to rychle znovu. Dceři už je 23 let a po ní přišla ještě jedna o pět let později, a po ní po dvanácti letech ještě dvojčata. 🙂
@terez225 ahoj, jak to dopadlo u OG? 🙂))
@rosalindamelinda na utz viditelný hematom už jen 8mm, který mudr na pohotovosti neviděla . Dutinka 12 mm se žloutkovym váčkem. Kontrolní hcg vyšlo 6500 . Za týden kontrolní utz a uvidí se . Já už se radši ani neraduju . Jen čekám co bude nebo nebude ..... děkuji za optání .
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@terez225 A krvácíš nebo špinění? Já když špinila tmavě hnědě, i kusy, dali mi léky na udržení a díky tomu jsem donosila syna.