Zdravím, potřebuju poradit co mám dělat, když si chci promluvit s přítelem o pocitech po potratu, se on tvrdí že není o čem. Je mi 22 a jsem 5 týden po potratu v 15 TT. , Který jsem podstoupila ze zdravotních důvodů kvůli omezené funkčnosti ledvin. Dítě bylo neplánované - z mé strany chtěné, z přítelové neutrální. Celé šestinedělí mám být doma a jsem, protože byli komplikace od krvácení až po laktaci prsou. A celou dobu jsem na tom fyzicky i psychicky dost blbě . A i přes 3 moje snahy o to aby jsme si promluvili o tom co se stalo ATP..( prostě se chci jen "vyspovídat"). tak mi přítel vždy řekne větu typu, "není se o čem bavit, dítě není smiř se s tim", " jsi měsíc doma a furt jen ležíš a nemluvíš tak uklid ".. A vzhledem k tomu, že kamarádky nemám a rodiče to neví protože se jim to bojím říct , tak nevím jak mám na to reagovat, protože sama teď jsem že všeho zmatená a vlastně se cítím trošku od všeho odstrčeně. Nevíte někdo jak na chlapy v tomto období mluvit? Třeba někde dělám chybu. Nicméně předem děkuji za reakce.
@sudylichozrout
napadlo me uplne presne to stejne,ze bud je to blb nebo se takhle schovava a nechce dat najevo bolest.pevne doufam,ze mas pravdu a jde jenom o drsnackou nalepku protoze jinak je to na rozchod.
na druhou stranu zakladem kazdeho vztahu je komunikace a kdyz s ni neni ochotny v tak tezke chvili komunikovat tak jak to mezi nimi dopadne za par let?zena vzdycky bude potrat prozivat hur a chlap by ji mel byt oporou.
Po prvním potratu jsem se začala uzavírat, naopak manžel mi byl velkou oporou nenechal mě se užírat, mluvily sme o tom, kolikrát sme jen ležely a jeho samotná blízkost stačila. dělal velkého siláka, kterej si to tam moc nebral, ale až jsem se oklepala tak se docela dost opil a vyplavalo to z něj teda naplno. Chlapi to někdy hold drží v sobě..
@sudylichozrout děkuju moc za radu.. ale bohužel to je blb zřejmě , protože mi zrovna oznámil že mám měsíc na to se odstěhovat protože prý pokud nezvládnu uklidit a postarat se o domácnost i v horečkách ( mám zánět ledvin) tak ať jdu . Doufám že ho to přejde nicméně za tím psychologem zajdu , je to dobrý nápad 😉
@jituli84 Snad máte pravdu a bude otevřený 🙂
@dominikasim souhlasím s holkama výš, že možná se s tim sám neumí srovnat a chlapi prostě o problemech radši nemluví, někde je vytěsňí, vybijí si vztek třeba v posilovně a mluvení o tom jim jen otevírá rány..na druhou stranu to, že tě pošle uklízet, je teda hnusný a těžce neempatický...pochopila bych, kdyby ti řekl, nechci se o tom bavit a třeba tě jen objal, ale tohle je prostě divný.. každopádně pokud si potřebuješ promluvit, tak se nestyď vyhledat psychologa, protože ten tě opravdu poslouchat bude.
@dominikasim
ja byt tebou tak nedoufam,ze ho to prejde protoze je to kreten.normalni chlap tohle nikdy nerekne,tim tuplem ne po potratu! nekoho takoveho fakt v zivote nechces a nepotrebujes.
@dominikasim tak to bych si rovnou sbalila věci, tohle ti milující partner nikdy neřekne!!! NIKDY!!!.. očividně tě má jen jako služku, to je fakt hnus.. a pokud bys s ním měla miminko, bylo by to ještě horsí, protože, jestli ti byl schopny říct, že máš uklízet i v horečkách a se zánětem močáků, tak by ti asi těžko pomohl, kdybys byla třeba na rizikovém nebo po porodu, kdy bys byla unavená a nestíhala bys dělat servis, který očekává.. je to debil a od takového ruce pryč, nestojí ti za to..
@dominikasim Tak to je síla teda...vyser se na něj, dělá on doma vubec něco?Potrat je velká zkouška a občas se projeví skutečný charakter...
Tak podle toho co píšeš dál mi připadá, že neutrální postoj určitě neměl a ve finále je rád, že dítě nebude. A teď se tě vlastně honem rychle chce zabavit. Určitě se lidi nerozchází kvůli tomu, že měsíc doma není uklizeno. Je to debil, odejdi od něj... Podpora nulová a ještě tě v horečkách chce hnát uklízet? S takovým tě žádné štěstí nečeká. P.S. hlavně odpočívej, uklidit si může sám!
@dominikasim pryč od něj. Jedna věc je, že o tom není schopný mluvit, to by se dalo pochopit, ale, že tě nedokáže podpořit aspoň beze slov, pečovat o tebe, když je ti zle a naopak tě sráží a vyžaduje péči od tebe, to je hodně špatný a rozhodně to není partner pro život.
@dominikasim
ty nepracujes?
@dominikasim A kolik je jemu? Takový chování je u něj v normě? To je fakt hrozný. Žena po potratu je prostě křehká a on se chová jak pako.
@dominikasim A ty nepracuješ? Muj ex byl lenora a dokázal jen kritizovat a doma nesáhnul na nic, k tomu jsem chodila do práce , total vyčerpaná jsem to po letech skončila..Muj nynější chlap mi byl snad poslán za odměnu, ikdyž taky má své roupy
@dominikasim Hm, tak to me mrzi, ze jsem se sekla. Tak az az ti bude lepe, sbal se a skutecne odejdi, tohle je na presusta. At si uklizi sam. A priste si lepe hlidej, koho si pustis k telu.
@zelenaesmolda pracuju, mám 2 práce.. Firmu na prodávání italských doplňků a v kanceláři účetnictví..
@martaskaaa to ste řekla ještě dost slušně--
@martaskaaa 27 .. není nikdy takový nebyl a i den potratu mi ráno řekl že na to budeme dva a že to zvládneme ale pak bum a změna
@dominikasim Tak to ti hodne hraje do karet, nemusis s nim byt kvuli ekonomickym duvodum. Rychle pryc.
@jituli84 pracuju jak už jsem tu psala mam 2 zaměstnání v podstatě na 2 plné úvazky.. ale i tak uklízím jen ja
@sudylichozrout tak to je možná on se mnou🤔.. platím i jídlo ATP.. nemá čas na to chodit na nakup tak to dělám taky já
@dominikasim No, ja myslim, ze sis odpovedela sama... Kdyz te k tomu sam vybidl, tak mu jeho prani spln. Najdes lepsiho, jsi mladoucka 🙂
@dominikasim
v tom pripade bych si okamzite hledala nove bydleni a hlavne mu nic nerikala.sbal se az ti bude lip a proste odejdi.mohl by ti jeste udelat pekne peklo kdyby zjistil,ze chces fakt odejit.
on si z tebe dela jenom sluzku,nic vic.
Reakce partnera je hodne neempaticka a necitliva, to by se me asi dotklo hodne a zvazovala bych samotnou existenci naseho vztahu. Je mi lito, cim prochazite a chapu, ze si o tom potrebjete promluvit a dostat to trauma ze sebe. Pokud to nejde rict rodicum, mozna by pomohlo sezeni u psychoterapeuta. Nebo zde na Konikovi jsou skupinky devcat se stejným pribehem, zkuste...
@dominikasim Ve tvem veku jsem take opustila kluka, co mel podobne manyry. Ja v te dobe akorat promovala, zacinala na volne noze pracovat a on mel pozadavky jak na sluzebnou. Sice vydelaval, ale to bylo vsechno. O mesic pozdeji jsem poznala sveho muze. A je to neuveritelny poklad. Jsme spilu 10 let.
@dominikasim A to jako myslí fakt vážně, že se máš odstěhovat? Těžko říct, co se mu honí hlavou, když o tom nechce mluvit.
@zelenaesmolda tak nemusím mu to říkat on mi to sám oznámil před chvílí.. mám na to prý měsíc.. 🤯
@dominikasim Tak to sme měly hpdně podobnej typ, rychle utíkej..
@martaskaaa já upřímně nevím , doufám že ne, už kvuli Vánocům a tak.. ale teď se mnou nemluví a inforuje mě a zatím na tom trva
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@dominikasim No, jeho reakce je celkem brutalni, ale na druhou stranu, mozna uz se tesil a ted to sam musi zpracovat. Jsou dve moznosti, bud je to jen hulvat, nebo se s tim taky hodne pere a mluveni o tom by ho naopak jeste vic bolelo. Chlapi jsou vseobecne vic niterni, vse si potrebuji v klifu zchroupat sami, nebyvaji emocne zvanivi jako holky. Osobne vsazim spis na tu druhou moznost. Proste ho to boli a resi si to sam v sobe. Tobe bych asi v tuhle chvili doporucovala, abys ho nechala a nesnazila se to pitvat. Spis zajdi treba za psychologem a pores to s nim. Chapu, ze je to slupka, z zenske duse to musi ven. A uvidis casem, treba ss k tomu za cas sam vrati a bude chtit mluvit.