Ahoj všichni, chci se zeptat, zda je tady někdo, kdo prožil dva popraty po sobě a i přesto se podařilo poté otěhotnět? nějak ztrácím víru :( Děkuji za odpovědi...
@mo_nes Jjo, já taky ne... Není to jednoduché... Ale prostě to tak je.. Otěhotnět podle mě problém není a u tebe taky ne... Mohla to být prostě jen náhoda nebo je někde problém. Nech se vyšetřit na hematologii a na genetice... Taky si vyžádej imunologické vyšetření. U nás je vše OK, tak nevím kde se stala zase chyba 😒 ale my už jsme se rozhodli pro IVF. Už na to nemáme nervy ani jeden. O mimi se snažíme již 2 roky z toho 3 potraty.. 😒
@bbibianca to zní vážně hrozně, moc mě to mrzí i za Tebe a naprosto Tě chápu...To je lepší mít problém otěhotnět, než o mimi příjt...Mudr říkal, že je to normální, tak nevím...mě to moc normální nepřijde..nevím, zda se máme hned zase snažit, nebo na "něco" čekat...Každopádně, moc Ti držím pěsti, ať se konečně zadaří 🙂
@mo_nes No jo stává se to, ale to už asi záleží na doktorovi, jak to řeší. Můj původní gyndař ani neřešil, že jsem měla mimoděložní a cpal mě práškama proti zánětům. Okamžitě jsem hledala novýho a moje současná doktorka nás hned poslala na genetiku a hematologii, v prvním trimestru jsem automticky dostala utrogestan.
@mo_nes Každej má něco, já bych asi jinak měla moc ideální život 🙂, a ty si vydupej nějaký vyšetření, ať víš na čem seš...kámoška takhle potratila snad 4x a zjistili jí nějakou trombofilní mutaci, v těhu si píchala injekce a všechno bylo v pohodě, jen je potřeba to řešit...a díky za srdíčko 🙂
Jako by jste psala o mně.....
Máme dvě větší děti,u kterých bylo těhu bezproblémové,zatoužili jsme po třeťátku a přišli o něj vždy v osmém týdnu,poprvé v dubnu a pak listopadu...... ☹
Teď jsem necelý 30tt a vše je v naprostém pořádku (ťuk ťuk ),bez potíží,maličké roste jak má,vše je v pořádku.
Nikdy mi nikdo nevysvětlil,proč,prý se to stává.Držím Vám pěstičky.
Zvládnete to,uvidíte!!!! 😉 😉
Já byla těhotná 4x z toho mám tři krásné děti a jedno (2.těhotenství v řadě) byl samovolný potrat v 11tt. Lékaři mi tehdy říkali, že potratem do třetího měsíce těhotenství končí statisticky každé 3.těhotenství v řadě. Vlastně mi také říkali, že je to normální... Takže snad budeš v pořádku a jen trochu více přispíváš do statistiky... MOC DRŽÍM PALEČKY!!!
@mo_nes víru neztrácej. 😉 Já potratila 2x za sebou, myslím, že to byl leden a březen. A pak jsem otěhotněla a následující cyklus a i když se tělo snažilo, embryjko se udrželo 😉 A pak mám neplánově ještě druhou, tam už nebyl žádný problém.....
Kdyby se to stalo ještě jednou, řešila bych to (může to být např. problém v imunitě, v genetice spermií), ale jinak příroda je chytrá, zbavuje se špatných embryjek sama, je potřeba to tak brát 😉
Všem vám moc děkuji za pozitivní příspěvky, moc jste mi pomohly 🙂 Doufám, že se příště konečně zadaří...🙂
@bbibianca Já potratila celkem třikrát. Z toho dvakrát po sobě ve 12. týdnu. Problém byl v imunologii - moje tělo si dělalo protilátky proti plodu a zabíjelo ho. Teď mám čtyřměsíční miminko.
P.S. IVF by vůbec nepomohlo, pokud člověk potrácí, tak je jedno, jestli otěhotněl přirozeně a nebo pomocí IVF (z mého pohledu to pak jsou vyhozené peníze).
@mo_nes na IVF nechoď, to nic neřeší...otěhotnět schopná jsi, takže tady jen vyhodíš peníze...zkus si něco přečíst o těle z pohledu třeba čínské medicíny...možná pochopíš a najdeš cestu, jak mimi donosit...tělo musí být fit a silné ze všech pohledů, ne jen gynekologických...třeba ledviny mají významnou funkci...držím palce 😉
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@mo_nes Ahoj, já už potratila po 3.