Potrat a dvojitá děloha. Máte takový problém a donosily jste zdravé dítě?

9. lis 2024

Ahoj je mi 26 let s přítelem se dva roky snažíme o mimi. Ale marně mám za sebou už 4 potraty. Po prvním potratu v 10tt mi na gynekologii zjistili dvojtou delohu a jeden čípek. Vzdy jsem brala utrogestan ale pokaždé zamlkly potrat. Poprvé v 10tt, pak dvakrat 8tt a ted 9tt. Pokazde byla srdecni akce potom už ne. Po kazdem potratu revize dělohy. Už jsem psychicky na dně a nevím co delat. Meli jsme v planu IVF ale pritel to odmitl ze on me pokaždé do jineho stavu privedl ze to je ve me ze nedokážu donosit dite. Oba už jsme tak psychicky na dně ze už nevíme jak dal. Prijdu si ze jsem jako zena totálně selhala. Mate nekdo takovy problem a povedlo se vam donosit zdrave dite.

reeeza
9. lis 2024

To mě moc mrzí, musí to být extrémně náročné...

Problém může být v genetice - což je z 50% jeho práce. Tahle jeho ješitnost je průser.

Být vámi do CARu bych zašla, mohli by ti udělat imunologické vyšetření, hematologii ( trombofilní mutace atp)...plus časem třeba i genetiku, ta se myslím nad 3 potraty doporučuje. Konzultace s odborníkem by byla už na místě.

cherie24
9. lis 2024

Chápu, že je to určitě velmi náročné i pro něho, ale i přesto nezaujal zrovna nejlepší postoj. Určitě bych už odbornou pomoc vyhledala. 4 těhotenství je vážně hodně. Pokud se toho on ze své ješitnosti nechce účastnit, udělala bych to sama pro sebe. Ať víš, jestli skutečně máš nějaký problém na své straně nebo ne. Třeba se skutečně něco najde a nabídnou ti řešení, které on buď přijme a podpoří tě nebo se ukáže, že ti není oporou. Je třeba možné, že se tobě nic nezjistí a pak by měl být chlapec na řadě on s vyšetřením. Nenuť ho do toho zatím, ale pro sebe to udělej. Ty možnosti jsou dneska obrovské. 🙂

anonym055
10. lis 2024

Měli jsme podobný problém.. po 3 potratech jsme podstoupili geneticke vysetreni, které Vám mohu jenom doporučit. Jde pouze o odber krve obou partnerů.. po 3 potratech na toto vyšetření máte nárok a celé to hradí pojišťovna.. u nás se tedy na žádný problém neprislo.. bylo nam řečeno, že jsme měli pouze smůlu.. (dobře to dopadlo jednu holčičku už máme doma a druhé miminko čekáme, ale cesta k nim byla trnitá)
Problém vůbec nemusí být pouze ve vás..
Muzete timto vysetrenim zjistit, ze prenasite vadu na nekterem chromozomu vy, nebo naopak vas manžel.. a nebo se muze zjistit, ze spolecne prenasite nejakou genetickou vadu(spolecne nejste kompatibilní)...a ctvrta moznost bude, ze jste oba dva zdravi.. kazdopadne bych to zkusila podstoupit a podle toho se rozhodne jak dal postupovat 😊 jestli bude pro vás ivf nevyhnutelné, nebo se můžete dal snažit přirozeně.. alespoň budete vědět, kde je opravdu problém, pokud tedy vůbec nějaký je.. z blízkého okruhu přátel máme pár, který tímto vyšetřením zjistil, že spolecne jsou prenaseci cysticke fibrozi.. tím se vysvětlili jejich potraty.. podstoupili tedy ivf a zadarilo se na první pokus.. zkuste si o tom s partnerem promluvit a zkusit mu vysvětlit, že nemáte problém s otěhotněním, ale může být problém ve vašich genetických informacích.. proto se také může vývoj miminka zastavit..
posílám spoustu sil ❤️🫂 toto období je velice náročné a těžko se člověku hledá něco pozitivního.. 🍀🍀 přeji Vám ať se vam, co nejdříve poštěstí vytoužené miminko