Potrat a další snažení s PCOS. Komu se opět zadařilo a narodilo se zdravé miminko?

lenatko91
24. dub 2022

Ahoj všem, hledala jsem ve starších diskuzích, ale úplně nenašla. Dceru mám z IUI po 3 neúspěšných IVF a teď se nám povedlo otěhotnět přirozeně bez jakékoli podpory. Brala jsem jen listovku, Déčko a nějaký multivitamín. Bohužel v pátek došlo k SP bez revize v 7tt.
Dočetla jsem se, že u PCOS je vyšší riziko potratu kvůli kvalitě vajíček. Tak hledám naději a příběhy se šťastným koncem, komu se po potratu zadařilo a narodilo se zdravé miminko? A čím jste tomu pomohli? Mám vyhlédnutý Nosifol nebo BEE FERTILE (inositol s mateří kašičkou), ale budu ráda za všechny tipy. Děkuji 🌸

pampeliska1313
24. dub 2022

Měla jsem jeden slabe pozitivní test, ms nakonec dorazila, nevim jestli to úplně nazvat potratem (ale možná se tomu jen branim, aby to tolik nebolelo) každopádně pcos, špatná stitna žláza(zjistil až gynekolog), byla jsem úplně bez ovulace, gynekolog dokonce rikal, ze si mysli, ze jsem ji v životě buď neměla, nebo jen výjimečně. Každopádně - medikace od lékaře (ještě jsem chodila s tim “senilnim” davkovacem na léky) pravidelně jsem asi cca tři čtyři měsíce užívala Femibion, přestala sem kouřit a taky jsem byla v pozici “stejně to nevyjde”, protože mi prvně doktor řekl, ze sem v podstatě neplodná. Sice s vysokým krevním tlakem (musela sem si koupit u tlakoměr a kazdej den měřit) tehotenskou cukrovkou, narvanym davkovacem léků (denně osm tabletek, paráda, ale včetně femibionu) a “glukometrem v kapse” sem donosila syna a teď mi tu celej den vříská a tahá mi vlasy. Jde to. Čekali jsme tři roky, dočkali se a jsem za to hrozne vděčná. Věřím, že i k Vám si prcek najde cestu ve správnou chvíli.)

lenatko91
autor
24. dub 2022

@pampeliska1313 tyjo, tak to je mazec.. tak to je malý opravdu malý zázrak 🙂

zrzinda
24. dub 2022

Já asi nejsem úplně tvuj případ, jelikož za sebou žádný potrat nemám, ale taky mám PCOS a dva doktoři mi nezávisle na sobě řekli, ze děti mít prirozene nikdy nebudu. Tak jedno už mam a jsem teď těhotná s druhým (otěhotněla jsem první cyklus po porodu).
Takze věřím, ze každý se dočká 🍀

lenatko91
autor
24. dub 2022

@zrzinda děkuju za zkušenost! Mně doktorka chtěla hned ve dveřích poslat na IVF zase, tak jsem řekla, že nechci.. tak mám jít na hormonální profil a uvidíme.. no a brala jsi něco na kvalitu vajíček nebo tak?

zrzinda
24. dub 2022

@lenatko91 Brala jsem jenom Inosifol (doufám, ze to říkám správně). Ale spis jsem se snažila jist zdravěji. To si myslím, ze mi pomohlo nejvíc 😊

menni
24. dub 2022

@lenatko91 Mám PCOS a obě těhotenství přirozeně bez hormonů 🙂. Užívala jsem kyselinu listovou ve formě folátu (methyl-folate) a Inositol 4 g denně (rozděleno do dvou denních dávek). Po 3 měsících užívání jsem otěhotněla. Na srovnání cyklu doporučuji kontryhelový čaj na první polovinu cyklu. Držím pěsti a přeji hodně štěstí 🙂.

lenatko91
autor
24. dub 2022

@menni děkuju za tip. Já jsem teď měla ovulaci až 25-28 DC, tak snad by mohl kontryhel pomoct. Pít v jakém množství? 1 denně?

menni
24. dub 2022

@lenatko91 Pila jsem 2x denne (na hrnicek dve cajove lzicky a 10 minut louhovat).

tridvajedna
24. dub 2022

@lenatko91 ahoj, taky jsem trpěla PCOS, když jsem nebrala HA, tak cykly 35-180 dní. Překopala jsem stravu (vyhnout se cukru, kafi, prumyslove zpracovaným potravinám, omezit sacharidy, jíst víc ovoce, zeleniny...). Šla jsem na kurz hormonální jógy a téměř denně ji cvičila, brala Fertipronu, samotný Inositol a Omegu3. Za pár měsíců se mi zpravidelnil cyklus na cca 50 dní, zlepšily se projevy PCOS (hlavně vypadávání vlasů) a do roka jsem byla těhotná i když jsme se nijak cíleně nesnažili. Po porodu jsem skoro 2 roky kojila a byla bez MŠ. Po odstavení hned naběhla a asi 4.cyklus jsem otěhotněla. Teď jsem na úplném začátku, tak snad to vyjde ;)

tridvajedna
24. dub 2022

@lenatko91 je dobře, že chceš zkusit otěhotnět bez IVF. Mě prve Dr. taky chtěla posílat na zákrok, že přirozeně je šance minimální, když mám tak dlouhé cykly. A šlo to. Držím palce, ať si i k vám drobeček brzy cestu najde.

lenatko91
autor
24. dub 2022

@tridvajedna tak moc držím palce! 🍀 tu omegu3 taky zkusím, po porodu mi cyklus překvapivě naběhl i s ovulací, nějakých cca 42/43 dní, což je u mě super. Před porodem to byla fakt bída. Největší problém bude to sladké určitě, já jsem mlsoun 🤦🏻‍♀️ Ale za chvilku bude vlastní ovoce a zelenina ze zahrádky, tak to bude v pohodě..
A taky si říkám, že když se to teď povedlo úplně přirozeně v podstatě druhý cyklus, co jsem si hlídala ovulaci, i když to nedopadlo, tak to logicky prostě musí vyjít znova.. jen to asi chce nějak vylepšit tu kvalitu vajíček..

tasimia
24. dub 2022

@lenatko91 ahoj, nám. A nebrala jsem nic, po třech neúspěšných potratech po IVF, jsme se rozhodli, že dítě teda nechceme. Já jsem to vzdala. No a pak nám ten nahoře, dal naprosto přirozeně, ten nejúžasnější zázrak ;).

tridvajedna
24. dub 2022

@lenatko91 určitě to půjde, kor když se ti vrátil cyklus, což je skvělý! To, že je delší, nic neznamená. Na vajíčka určitě inositol, ten podle mě pomáhá u PCOS nejvíc. Nejlevnější bývá 500g balení z MyProtein, nebo pak kombinované s dalšími látkami ten NosiFol, Fertiprona, Inofolic...

lenatko91
autor
25. dub 2022

@tasimia jeee, tak to je krásné ❤️ Tak mám naději když to tak čtu. Děkuju 😊

lenatko91
autor
25. dub 2022

@tridvajedna já si taky myslím, hlavně že je ovulace.. doktorka už do mě chtěla cpat hormony od 16 DC, ale tím by mi ovulaci akorát zablokovala. Přitom jsem jí říkala, kdy mám ovulaci. Někdy mi přijde, že ti doktoři ani neposlouchají co říkáme. Pak se nedivím, že to lidi berou do vlastních rukou 😃