Zdravím všechny.
Budu moc ráda za všechny odpovědi a rady. Jsem už 10dní po Kyretáží (zamlklé těhu v 11tt)..náš první pokus. V pondělí už jdu na kontrolu ke své doktorce, ale potřebovala bych poradit co dál.
Pracuji jako prodavačka v dámském oblečení už přes 2roky se stabilním týmem.Smlouva na dobu neurčitou. Přiblížim to-neni to jen o prodávání,ale tahání zboží, krabic, 2x týdně přestavby celého obchodu, prodeje, které se musí splnit atd.. Potřebovala bych radu co můžu a co ne, jelikož mě kolegyně nařkly z toho,že jsem je s těhotenstvím doběhla, šla ihned marodit (doktorka se mě zeptala jen na to jak se cítím a já řekla pravdu-nevolnost, pocity na omdlení..). Miminko se bohužel přestalo vyvíjet a já musela na kyretáž. V práci mi vedoucí zdělila, že už mají za mě náhradu, tak at jim dám v pondělí vědět, kdy přesně nastoupím!..A dále se mě ptala, jestli se dále budeme pokoušet o mimi,že jsem pro ně ted riziková. Bohužel také to rozhlašují všem okolo zákaznicím, známým-těhotenství, kyretáž a i lží, že jsem to na ně "uhrála" (jsme tam nejmladší, všechny už děti mají a 29 je už nárok na rodinu?) ..Vím, že když se tam vrátím, nebudou mě šetřit. Také vím,že musím být silná a postavit se jim..ale nevím co se bude dít, co si můžu dovolit, protože miminko opravdu s manželem chceme..zároven se bojím,že to nezvládnu a budu z nich ve stresu, protože to jsou vážně bezcitný ženský.
Moc děkuji za všechny rady.
Mas dve moznosti - ostat tam pracovat, po potvrdeni dalsieho tehotenstva poziadat o inu nerizikovu pracu, alebo dat vypoved a hladat si novu pracu. Neviem co myslis tym " co muzu a co ne". Tiez mam za sebou MA a spontanny potrat, nasledne tehotenstvo som normalne pracovala, o rizikovom nepadlo u dr.ani slovo.
Ahoj, moje rada na základe bohužel velmi bohatých zkušenosti se SP - zůstaňte doma aspoň 3 týdny,na které po kyrete máte nárok, a pokud to nebude dobrý,klidně k psycho a tak dlouho,dokud nebudete v pohodě. Kolegynim už nic nevykladejte a jasně se vymezte vůči jakemukoliv zasahování do vašeho plánování mateřství, které budete pociťovat jako jakkoliv nepříjemné.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Záleží na tom, jestli je pro Vás na prvním místě zůstat v tomto kolektivu, nebo v klidu žít.Můžete bojovat, ale někdy to za to nestojí. Zase je asi dobré něco dělat- nemusí to být hned tahání těžkých věcí-kvůli psychice.Máte v hlavě, co se stalo, ale zároveň i jiné zájmy.Hodně štěstí a zdraví 🙂 přeji Vám i budoucímu miminku. 🙂 🙂 🙂