Opakovaný verdikt: Zamlklé těhotenství. Došel i někdo přesto do cíle a má zdravé miminko?

faithless
18. lis 2024

Dobrý den, je tu někdo, kdo přes opakované ZT ve vyšším věku nakonec úspěšně došel do cíle a má zdravé miminko?
Bohužel ve čtvrtek na kontrole bylo zjištěno, že srdíčko už nebije. Ukončený 9.týden (2 týdny zpět srdeční akce.byla). V červenci jsem měla podobný konec v 7.týdnu, kdy nezačalo být nikdy, rovněž ZT. A v květnu biochemické tehotenství, odešlo samo v 5.týdnu.
Je mi téměř 37 let a momentálně mě trápí psychika, kdy už přestávám věřit, že dojdeme s partnerem do cíle. Po každém neúspěchu mám kromě kil navíc, zhoršené pleti a méně vlasů, pouze další šrám na duši a obrovský strach z dalších pokusů. K doktorce už chodím ve stresu. Nikdy jsem nezažila moment, kdy bych si řekla: ,, Jé čekáme mimi "a užívala si ten stav. Dále nemohu najít odpověď, proč když už plod/zárodek nežije, proč ho moje tělo stále drží, raději bych prošla potratem než prožívat ZT. Navíc i po podání prášků se to drželo a musela jsem jít opakovaně pro další dávku. Tentokrát už nás doktorka pošle na genetiku, avšak prý tam málokdy něco zjistí. Kdo je starší, zažil pár nezdarů a přesto se nakonec podařilo, prosím příběhy sem. Stejně tak pokud i někdo nedošel do cíle a chce o tom mluvit, také napište.
Děkuji

rosalindamelinda
18. lis 2024

Tak můj osobní názor je velice prostý - kvalita vajíček. Zřejmě ve 37 letech máš stále svoje vajíčka, ale zřejmě již nezralá a nekvalitní. Co partner nevím, má spermiogram?
Pokud je jedna zárodečná buňka nekvalitní, tak je to ve výsledku nekvalitní celá polovina embrya! Takové embryo se možná uchytí, ale neudrží - tělo ho časem samo vyloučí, protože příroda prostě ví, že není dostatečně životaschopné 😕
Doporučila bych ti zkusit jít do IVF s darovaným vajíčkem nebo embryem. Pokud máš zcela v pořádku dělohu+děložní sliznici, pak se těhotenství s dar.buňkami jistě podaří a udrží 😉

vlasta1981
18. lis 2024

@faithless ahoj. Genetiku si určitě nech udělat . A neboj všechno dobře dopadne . Já se snažila od první dcery v roz2001 přijít do jiného stavu. Několik biochemek , inseminacích ,4 x transfer a nic . Ted je mi 43 a...v květnu zt v 7tt a červenec hotovo . Čekáme. . neboj. Mimi si k tobě cestu najde i když vím jak to co prožívás bolí .

andreacantu
20. lis 2024

@faithless mam velkou osobni zkusenost - 2xZT, 1x mimodelozni, nefunkcni vejcovod, nespocet IVF, vzdali jsme to….dva mesice pred 43 narozeninami jsem porodila uplne zdravou holcicku. Priroda. 🍀

junetule
20. lis 2024

@rosalindamelinda uplne presne, jak pises. Pred ivf se dela genetika, tak zjisti, zda jste obe v poradku. U me to jinak neslo, po mimodeloznim mi odebrali vejcovod a druhy nepruchodny. I tak ma vajicka uz nepripadala v uvahu, i kdyz se to zkusilo. Nakonec po sesti transferech a dvou ZP jsem v 38tt a i ve veku 45let cekame vysnene mimi. Jen to bylo trosku slozitejsi a psychicky narocne, ale nevzdali jsme to 🙂

eviicka
20. lis 2024

Ve 38 letech jsem měla během půl roku 2 zamlklá těhotenství, pokaždé se zárodek přestal vyvíjet kolem 7tt, pokaždé nic samo neodešlo a musela jsem kolem 12tt na revizi. Pár dní po 40 narozeninách jsem porodila po bezproblémovém těhotenství zdravého syna 🙂.
Držím palce.

lennus
20. lis 2024

@faithless Po třech potratech je nárok na lázně, mám tu o nich články - mám 2 děti, za sebou 4 těhotenství, 3 porody a z posledního konečně první donošené dítě, tu jsem rodila ve skoro 35 letech. Na imunologii jsi byla?

faithless
autor
21. lis 2024

@andreacantu 😍dekuji za nadeji.jsem rada, ze se vam to povedlo

faithless
autor
21. lis 2024

@eviicka dekuji moc

faithless
autor
21. lis 2024

@lennus jeste ne ..cekam az se docistim po mispregnolu pak kontrola,snad se vyhnu revizi a pak hned jdem na genetiku a dalsi testy

leiron
25. lis 2024

@faithless měla jsrm stejný problém.. Je mi 37 a podařilo se mi to.. čekám miminko jsem na konci 7 měsíce a kontroly dobrý. Zkus se hlavně uklidnit... Strach a obavy je to, co ti ovlivní život celkově... Vím, že je to těžké, ale klídek... Přijde to jen vypni mozek nachvili... Držím ti palce.. Neboj přijde to!

faithless
autor
26. lis 2024

@leiron dekuju

elennka
26. lis 2024

@faithless mám za sebou 5 ZT, malá přišla po 16 letech, malý po roce od malé. Všechny vyšetření po potratech ok. Malá se narodila v mých 41 a malý ve 42,5 roku... Všechny vyšetření ok, těhotenství bez problémů ( skoro).
Miminko si musí najít cestu. Jinak můžeš psát do ip

camillaq
26. lis 2024

Na první těhotenství jsem čekala dva roky a skončilo to ZT v 11 TT a revize. Za další dva roky druhé těhotenství a zase ZT, tentokrát se nerotlouklo srdíčko a zase revize. Dostala jsem aji dvě injekce, ale nikdy nepotratila sama. Pak jsem otěhotněla po dvou měsících a narodil se zdravý syn. Pak těhotenství které jsem musela ukončit v 18 TT kvůli VV. Pak další těhotenství a druhý syn. Pak jsme to zkusili ještě jednou a skončilo to zase ZT, opět přestalo tlouct srdíčko v 9 tt a další revize. Genetika a všechna vyšetření byla v pořádku. Poslední těhotenství bylo v 39 letech. Chce to vydržet i když je to těžké.

janina228
26. lis 2024

@faithless zkusila bych doplnit hematologické vyšetření ne jen v rámci genetiky.. můžeš mít větší srážlivost krve během těhotenství a to se případně pak řeší ředěním nějakým druhem miniheparinu.

klika1881
26. lis 2024

Rozumim tvemu strachu. Neprosla jsem si tim co Ty, ale prisla jsem o prvni mimi na konci 11T. Trvalo to rok nez se nam povedlo. Dalsi tehotenstvi se nam povedlo po 7mesich a ja lazdou kontrolu tlak 150, na kontroly sem se netesila, nechtela o tom mluvit ze jsem tehotna, schovavala to, protoze sem semproste strasne bala. PsyCholozka mi tenkrat rekla, at na te psychice stale pracuji, ze jinak budu na to male prehnane uzkostna.. a ano, je to tak. Druhe tehotenstvi sem zvladala lip, ale ten strach tam porad byl. Pokid muzes, najdi si nejalou pomoc po psYchicke strance, nebo Te to semele jako me :( A moc drzim pesti.. neboj miminko si cestu najde ❤️

faithless
autor
27. lis 2024

@elennka dekuju moc tohle je presne to v co jsem doufala..videt ten happy end u nekoho , kdo to mel take tezke