Opakovaný verdikt: Zamlklé těhotenství. Došel i někdo přesto do cíle a má zdravé miminko?

faithless
18. lis 2024

Dobrý den, je tu někdo, kdo přes opakované ZT ve vyšším věku nakonec úspěšně došel do cíle a má zdravé miminko?
Bohužel ve čtvrtek na kontrole bylo zjištěno, že srdíčko už nebije. Ukončený 9.týden (2 týdny zpět srdeční akce.byla). V červenci jsem měla podobný konec v 7.týdnu, kdy nezačalo být nikdy, rovněž ZT. A v květnu biochemické tehotenství, odešlo samo v 5.týdnu.
Je mi téměř 37 let a momentálně mě trápí psychika, kdy už přestávám věřit, že dojdeme s partnerem do cíle. Po každém neúspěchu mám kromě kil navíc, zhoršené pleti a méně vlasů, pouze další šrám na duši a obrovský strach z dalších pokusů. K doktorce už chodím ve stresu. Nikdy jsem nezažila moment, kdy bych si řekla: ,, Jé čekáme mimi "a užívala si ten stav. Dále nemohu najít odpověď, proč když už plod/zárodek nežije, proč ho moje tělo stále drží, raději bych prošla potratem než prožívat ZT. Navíc i po podání prášků se to drželo a musela jsem jít opakovaně pro další dávku. Tentokrát už nás doktorka pošle na genetiku, avšak prý tam málokdy něco zjistí. Kdo je starší, zažil pár nezdarů a přesto se nakonec podařilo, prosím příběhy sem. Stejně tak pokud i někdo nedošel do cíle a chce o tom mluvit, také napište.
Děkuji

rosalindamelinda
18. lis 2024

Tak můj osobní názor je velice prostý - kvalita vajíček. Zřejmě ve 37 letech máš stále svoje vajíčka, ale zřejmě již nezralá a nekvalitní. Co partner nevím, má spermiogram?
Pokud je jedna zárodečná buňka nekvalitní, tak je to ve výsledku nekvalitní celá polovina embrya! Takové embryo se možná uchytí, ale neudrží - tělo ho časem samo vyloučí, protože příroda prostě ví, že není dostatečně životaschopné 😕
Doporučila bych ti zkusit jít do IVF s darovaným vajíčkem nebo embryem. Pokud máš zcela v pořádku dělohu+děložní sliznici, pak se těhotenství s dar.buňkami jistě podaří a udrží 😉

vlasta1981
18. lis 2024

@faithless ahoj. Genetiku si určitě nech udělat . A neboj všechno dobře dopadne . Já se snažila od první dcery v roz2001 přijít do jiného stavu. Několik biochemek , inseminacích ,4 x transfer a nic . Ted je mi 43 a...v květnu zt v 7tt a červenec hotovo . Čekáme. . neboj. Mimi si k tobě cestu najde i když vím jak to co prožívás bolí .

andreacantu
Včera v 20:48

@faithless mam velkou osobni zkusenost - 2xZT, 1x mimodelozni, nefunkcni vejcovod, nespocet IVF, vzdali jsme to….dva mesice pred 43 narozeninami jsem porodila uplne zdravou holcicku. Priroda. 🍀

junetule
Včera v 21:17

@rosalindamelinda uplne presne, jak pises. Pred ivf se dela genetika, tak zjisti, zda jste obe v poradku. U me to jinak neslo, po mimodeloznim mi odebrali vejcovod a druhy nepruchodny. I tak ma vajicka uz nepripadala v uvahu, i kdyz se to zkusilo. Nakonec po sesti transferech a dvou ZP jsem v 38tt a i ve veku 45let cekame vysnene mimi. Jen to bylo trosku slozitejsi a psychicky narocne, ale nevzdali jsme to 🙂

eviicka
Včera v 21:36

Ve 38 letech jsem měla během půl roku 2 zamlklá těhotenství, pokaždé se zárodek přestal vyvíjet kolem 7tt, pokaždé nic samo neodešlo a musela jsem kolem 12tt na revizi. Pár dní po 40 narozeninách jsem porodila po bezproblémovém těhotenství zdravého syna 🙂.
Držím palce.

lennus
Včera v 21:57

@faithless Po třech potratech je nárok na lázně, mám tu o nich články - mám 2 děti, za sebou 4 těhotenství, 3 porody a z posledního konečně první donošené dítě, tu jsem rodila ve skoro 35 letech. Na imunologii jsi byla?

faithless
autor
Dnes v 05:22

@andreacantu 😍dekuji za nadeji.jsem rada, ze se vam to povedlo

faithless
autor
Dnes v 05:23

@eviicka dekuji moc

faithless
autor
Dnes v 05:25

@lennus jeste ne ..cekam az se docistim po mispregnolu pak kontrola,snad se vyhnu revizi a pak hned jdem na genetiku a dalsi testy