Dobrý den, je tu někdo, kdo přes opakované ZT ve vyšším věku nakonec úspěšně došel do cíle a má zdravé miminko?
Bohužel ve čtvrtek na kontrole bylo zjištěno, že srdíčko už nebije. Ukončený 9.týden (2 týdny zpět srdeční akce.byla). V červenci jsem měla podobný konec v 7.týdnu, kdy nezačalo být nikdy, rovněž ZT. A v květnu biochemické tehotenství, odešlo samo v 5.týdnu.
Je mi téměř 37 let a momentálně mě trápí psychika, kdy už přestávám věřit, že dojdeme s partnerem do cíle. Po každém neúspěchu mám kromě kil navíc, zhoršené pleti a méně vlasů, pouze další šrám na duši a obrovský strach z dalších pokusů. K doktorce už chodím ve stresu. Nikdy jsem nezažila moment, kdy bych si řekla: ,, Jé čekáme mimi "a užívala si ten stav. Dále nemohu najít odpověď, proč když už plod/zárodek nežije, proč ho moje tělo stále drží, raději bych prošla potratem než prožívat ZT. Navíc i po podání prášků se to drželo a musela jsem jít opakovaně pro další dávku. Tentokrát už nás doktorka pošle na genetiku, avšak prý tam málokdy něco zjistí. Kdo je starší, zažil pár nezdarů a přesto se nakonec podařilo, prosím příběhy sem. Stejně tak pokud i někdo nedošel do cíle a chce o tom mluvit, také napište.
Děkuji
@faithless ahoj. Genetiku si určitě nech udělat . A neboj všechno dobře dopadne . Já se snažila od první dcery v roz2001 přijít do jiného stavu. Několik biochemek , inseminacích ,4 x transfer a nic . Ted je mi 43 a...v květnu zt v 7tt a červenec hotovo . Čekáme. . neboj. Mimi si k tobě cestu najde i když vím jak to co prožívás bolí .
@faithless mam velkou osobni zkusenost - 2xZT, 1x mimodelozni, nefunkcni vejcovod, nespocet IVF, vzdali jsme to….dva mesice pred 43 narozeninami jsem porodila uplne zdravou holcicku. Priroda. 🍀
@rosalindamelinda uplne presne, jak pises. Pred ivf se dela genetika, tak zjisti, zda jste obe v poradku. U me to jinak neslo, po mimodeloznim mi odebrali vejcovod a druhy nepruchodny. I tak ma vajicka uz nepripadala v uvahu, i kdyz se to zkusilo. Nakonec po sesti transferech a dvou ZP jsem v 38tt a i ve veku 45let cekame vysnene mimi. Jen to bylo trosku slozitejsi a psychicky narocne, ale nevzdali jsme to 🙂
Ve 38 letech jsem měla během půl roku 2 zamlklá těhotenství, pokaždé se zárodek přestal vyvíjet kolem 7tt, pokaždé nic samo neodešlo a musela jsem kolem 12tt na revizi. Pár dní po 40 narozeninách jsem porodila po bezproblémovém těhotenství zdravého syna 🙂.
Držím palce.
@andreacantu 😍dekuji za nadeji.jsem rada, ze se vam to povedlo
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Tak můj osobní názor je velice prostý - kvalita vajíček. Zřejmě ve 37 letech máš stále svoje vajíčka, ale zřejmě již nezralá a nekvalitní. Co partner nevím, má spermiogram?
Pokud je jedna zárodečná buňka nekvalitní, tak je to ve výsledku nekvalitní celá polovina embrya! Takové embryo se možná uchytí, ale neudrží - tělo ho časem samo vyloučí, protože příroda prostě ví, že není dostatečně životaschopné 😕
Doporučila bych ti zkusit jít do IVF s darovaným vajíčkem nebo embryem. Pokud máš zcela v pořádku dělohu+děložní sliznici, pak se těhotenství s dar.buňkami jistě podaří a udrží 😉