Opakovaný potrat pri snažení o třetí dítě

macekv
19. bře 2016

Ahojte, jsem maminka dvou kluku, Dominicka 4roky a Theodorka 1 3/4. Snazime se o treti miminko a podruhe jsem potratila 😢 Nejdrive na zacatku ledna 6+3tt 8mm sliznice na utz uz nic a hcg 695 a vcera 5+1tt sliznice 9,7mm na utz zlute telisko hcg 37. Nikdy predtim jsem problemy nemela. Jsem psychicky vycerpana a do toho bojuju s manzelem, ktery uz to nechce opakovat. Kdyz jsem potratila poprve, tak jsem si rikala, muze se to stat...ale ted podruhe?? Dr. V nemocnici mi hned rekla, ze jsme meli 3mesice pockat, ze je to tim. Ale nechce se mi timu verit. Vzdyt nejsem jedina a ostatni mimco donosily ☹ Byla bych rada, kdyby mel nekdo stejny pribeh se stastnym koncem. Chci zkusit nosifol a dalsi 2 cykly pockat teda.

klaraslavickova
19. bře 2016

u nás se zadařilo potom co sem brala tri mesice inofolic,pila do ovulace kontrihelový čaj a manžel bral zinek

madulinka
19. bře 2016

já mám v rodině případ, kdy měla první dítko v pořádku, žádný potrat před tím, a u druhého nejdřív 2x potratila a potřetí to vyšlo. Zjišťovali, zda není příčina v potratu určena pohlavím dítěte (první je holčička), zjistili, že 2x potratila chlapečka a do třetice to pak byl chlapeček... Spíš to bude psychika..

veruaj
19. bře 2016

Mám dvě děti 9 a 11 let. Před dvěma lety jsme se rozhodli,že bychom rádi třetí. 2x jsem potratila - v 10 a 11tt. Dr.to vlastně ani moc neřešili, mám být ráda, že už dvě děti mám. Uvědomila jsem si,že mě roky trápí zažívání, zjistili mi alergií na lepek a mléko. Půl roku po dietě jsem otěhotněla, teď jsem 29tt a tesime se na chlapečka. Myslím,že někdy ta příčina nemusí být jen genetika. Psychika dokáže také potrapit. Chápu i postoj Vašeho manžela,má o Vás určitě strach. My jsme byli také rozhodnutí, že je to poslední pokus.

macekv
autor
19. bře 2016

@veruaj no ka bych chtela i aby mi zkusil nspsat utrogestan, ten pomaha k udrzeni plodu v casnych fazich tehu..ja prave nechci slyset ze dve deti mam, chci, aby pochopil, ze treti opravdu chceme a ne se utesivat dvema detmi doma, no jsem zvedava na kontrole u sveho dr. Pristi tyden. At mate kradny zbytek tehu 🙂

macekv
autor
19. bře 2016

@madulinka taky jsem uz premyslela, jestli nepotracim holcicky 🙂 :-/, ale pak jsem to zavrhla. No uvidime, jak to pujde dal :-/

veruaj
19. bře 2016

@macekv Utrogestan jsem teď taky na začátku brala,ale celkově jsem přesvědčena,že u mě byl problém s tím,že bylo tělo špatně vyživované a vyčerpané,takže plod dál "neutahlo". Myslím,že ani Utrogestan by mi nepomohl.