Opakované potracení. Je možné, že mám nějaký imunologický problém?

lucahv
22. črc 2021

Ahoj holky, prosím ne možné ze mám nějaký imunologicky problém i když už jedno dítě mám? A teď se snažíme se stejným partnerem ale nedaří se pokaždé buď potratim nebo jednou končilo ZT

roni2017
22. črc 2021

@lucahv Zkuste se poradit s lékařem. Můj gynekolog už po druhém samovolném potratu odesílá na genetiku, u starších rodiček i po prvním.

picimaus
22. črc 2021

Známa potracela několikrát. Na genetice zjistili ze manžel má nějaký špatný gen a pokud otěhotněla a byl to kluk tak potratila. Holčičku ne. Teď mají dvě holcicky. Ale jak to s nima na genetice řešili nevím . Takže bych to řešila s genetikou.

lucahv
autor
22. črc 2021

@roni2017 prave teď má 14 dni dovolenou tak pokud se nepovede znovu tak chci za nim jít. Jen mě tak napadlo jestli je to možné ze mohu mít imuno problém když u prvního nebyl

ladyhacek
22. črc 2021

Jak to tu bylo změněné. Může se jednat i o pohlaví. Ještě máma bývalého také říkal, že 2x potratila a má 4 kluky u 4 jí nějaký doktor řekl, že ona by holku nikdy nedonosila.
Jak se to může stát netuším. Ale věřím, že v tom něco bude
Držím palce ať se druhé brzo povede

katushenka
22. črc 2021

Co Leidenská mutace? Tam to bývá hodně časté.... - vyšetření na genetice. Držím palce!

lucahv
autor
22. črc 2021

@katushenka a muže se stát až při druhem?

eviicka
22. črc 2021

Může to tak být i nemusí, já potratila mezi dětmi 2x, první a čtvrté těhotenství bez problémů. Gynekology ani praktika to nevzrušovalo, že když dítě máme ta pravděpodobnost problému je malá, ale četla jsem leccos - např. autoimunitní choroby může rozjet až to první těhotenství. Další možnost je to pohlaví (mám dva kluky...). U mě ještě byl možný spouštěč kojení. Držím palce ať to vyjde 😉.

jjasmina
23. črc 2021

Musíte na vyšetření, ono vždycky je to nejisté, já teda potratila několikrát 6x SP + 2 revize, nic se nezjistilo. Máme holčičku a do dalšího těhu nejdu 🙂

lucahv
autor
23. črc 2021

@eviicka právě to mě trosku děsí ze by mohl být problém až po tom prvním. Počkám po dovce a asi skocim k doktorovi jestli mě objedná na nějaká vyšetření

squezy
23. črc 2021

@lucahv Ja mela imuno problém před prvním dítětem a říkali, že po porodu je pak mala šance, aby tam byl ten stejný problém. A ejhle, zase i 18 měsíců po porodu to samé, takže znova preleceni a ted to vypadá, že pomalu, ale jistě to klesa i bez brani leku. Nedokážu si představit tu bolest toho častého potraceni, je mi to moc lito!! Určitě se jdi nechat vysetrit!

lucahv
autor
23. črc 2021

@squezy je to strašný ale spis z pohledu toho ze nevím jestli je někde problém nebo ne.

zelenaesmolda
23. črc 2021

@lucahv
Tak tady ti to asi nikdo nerekne...