Ahoj ..chci se zeptat kdo to zažil nebo kdo tomu rozumí...jestli kdyz vam při mimoděložním těhotentví odstraní 1 vejcovod,tak jestli na sale hned i zkontrolují ,případně nějak protáhnou i ten druhy?jestli je funkční,pruchozí?aby zabranili zbytečně tomu že by se to opakovalo... co myslíte ??nechají to jen tak nebo to dají hned do pořádku?jsem ted po laparce a přemýšlím nad tím.díky
Tak ja mam odlisnou zkusenost-mela jsem dve mimodeložni v odstupu 8 mesiců-bohužel.Po prvni operaci-laparoskopicky,jsem se take ptala,zda je druhy vporadku.Rekli mi,že to nekontrolovali,že to neslo,že meli dost prace s nalezenim tehot.v inkriminovanem vejcovodu.Mela jsem tam hodne srůstů atd.Pak jsem asi 2 mesice po prvni operaci byla na vysetreni,zda je zbyvajici vejcovod pruchodný.Bylo to vysetreni kontrastni latkou,trochu neprijemne,ale dalo se to.Vysetreni dopadlo dobre-tedy zjistili,že kontrastni latka prosla vejcovodem a rekli mi,že je pruchodny.Když jsem po 8 mesicich otehotněla,bylo to zase mimodeložni-ve vejcovodu..Dr.mi to vysvetlil tak,že kontrastni latka i sperma vejcovodem prosly,ale mnohem vetsi delici se vajicko-morula,již vejcovodem neprosla.Musel byt zjizveny a mit jen prostor max.pro tekutinu...Takže u mě to bylo tak.Nejsem si jista,zda je tomu tak u každeho pripadu.Dle meho každa diagnoza je trochu jina i u mimodelozniho a kazdy ma problem,proč je vejcovod nepruchodny rozdilný.Možna u tebe meli tu možnost a druhy vejcovod zkontrolovali,jak ma i zkusenost latvia..
Každopadně nejjednodussi je, zeptat se lekařů,kteří ti operaci provadeli a budes mit jistotu.Přeji Ti hodně štěstí,aby se to již neopakovalo..a pokud ano,jako u mne,tak diky IVF mame krasneho ročniho chlapečka 🙂
Ahoj mně odebraly vejcovod včera a vyptávala jsem se jestli se to muže opakovat?Můj lékař říkal,že za celou jeho praxi se to stalo 2x že by byl špatný i druhý.ovšem než jdeš na operaci tak prohlíží oba.A jestli přemýšlíš o otěhotnění..je to risk, bud mimi nebo další operace.Já určitě chci znovu otěhotnět a bylo my doporučeno po 3 měsících to zkusit ,mělo by to vyjít..kdyby si se pokoušela třeba o rok po tom tak to otěhotnění muže trvat déle.
No mě vzali vejcovod v úterý a mám pocit, že ten druhý je neprůchodný, jelikož v něm občas při kontrole na utz městnala nějaká tekutina, ktera pak zase zmizela. Musel by se stát zázrak, abych otěhotněla, jsem z toho dost zdrcená.
v roce 2005, jsem též měla mimoděložní těhu, vzali mi jeden vejcovod, ve 2007 se mi narodil syn, a ve 2008 dcera, těžko soudit, co na tom sále vlastně dělají...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
kontroluju oba