Dobrý den, momentálně řeším svůj problém a potřebovala bych poradit jelikož mi každý radi nebo nutí do něčeho jiného a já už jsem z toho úplně v háji mám vytouzeneho syna kterému je 14mesicu je vytouzeny jelikož mám dvě vrozené vady takže mám opravdu problém otěhotnět nebo jsem měla teď už je to nejspíš lepší protože jsem opět těhotná se svým "přítelem" je ti těžké je ne zodpovědný a ne dospěly dokonce mi před par dny řekl ze být zodpovědný a dospěly je trapný a nudný :/ jsem teprve na začátku první měsíc ale řeším co dal zda si miminko nechat i když to znamená ze budu mít ve svých 23letech dvě deti a budu svobodná matka a nebo jít na potrat? Nejradši bych si miminko nechala jenže vím ze zodpovednejsi je jít na potrat jelikož mám nějaký dluhy a už tak to s malým těžko finančně zvladame když tak nevíte někdo jak je to s rodičovským příspěvkem pokud mate 14mesicni mimco a čekáte druhé dostáváte pak na oba nebo jen na jednoho? A co porodné? Dekuji moc
Rodičovský příspěvek je jen na to nejmladší dítě
Nezapomeň, že rozhodnutí je na tobě a nikdo ti dotoho nemůže kecat, a úšklebky okolí by neměli ovlivňovat to co cítíš
Je to dlouhé a vím že o všem z toho víš, ale snad si tak alespoň trochu utříbíš myšlenky a odprostíš se od hluku okolí
Vem si papír, a důkladně si napiš a odpověz na každou otázku v seznamu, i na ty co máš v hlavně
Co se týče zdraví : nechala bych se vyšetřit a uvážila jestli toho potratu nebudu později litovat (přeci jenom i u zdravé ženy je menší možnost pozdější neplodnosti)
Psychika : promislet jaká bude budoucnost z nejrůznějších úhlů, za rok, za 5let, 1/2 děti, přítel/rozchod/nový přítel?, finance, pomoc od rodiny, bydlení, práce...
,,Přítel'' : zvážit a sepsat si pro a proti, jestli je možnost, že dospěje, co k němu cítíš, jaký je otec, jak by se zachoval při 2hém dítěti, nebo jestli by nebylo lepší si najít někoho jiného
Finance : jak velké jsou dluhy a jejich splátky, příspěvky na co máš nárok (najdi si stránky na to zaměřené a aktualizované pro tento rok), bydlení, možnost pomoci od rodiny, budoucí návrat do zaměstání
Pokud se rozhodneš pro mimi, tak fandím aby jste vše v pořádku zvládli
A na 2hém ,,ušetříš''... co půjde zrecikluješ po starším... oblečky, chůvička, monitor dechu, hračky, lehátka, židličku... jen se o něco občas vystřídají...
Bude však potřeba variabilní kočárek pro 2, další postýlka, autosedačka...
V plenkách se téměř vystřídají, strarší pujde na nočník... (což v případě papírových plen kasu ,,moc,'' nezatíží, jen se protáhne platební období)...
Doufám, že ti to alespoň trochu pomohlo s rozhodováním a že budeš šťastná, a to ať už se rozhodneš jakkoliv 🙂
,,Přítele" by asi bylo dobrý kopnout do zadku, nicméně otec dětí (nebo alespoň toho druhého) to je, takže by měl na něho platit. Rodičák budeš mít jen na to nejmladší. Tedy tvoje příjmy budou stále stejné. Nemyslím si, že by v prvních letech života bylo to druhé dítě až tak dramatická finanční zátěž (pokud tedy budeš kojit)- vše máš po prvním a těch několik málo věcí (třeba postýlku), které budou pro mimi opravdu potřeba, můžeš sehnat velmi levně. Pokud bys šla na potrat primárně kvůli penězům, je to sice z určitého úhlu pohledu zodpovědné rozhodnutí... ale pravděpodobně bys toho strašně litovala. Neznám konkrétně tvoji situaci, ale pokud by to jen trochu šlo, asi bych se na tvém místě prostě kousla, uskromnila se ještě víc, snažila se přimět otce dítěte k větší finanční spoluúčasti... a jak to bude trochu možné, začala pracovat- abys byla rychleji bez dluhů a taky proto, že jak děti porostou, budou mít větší náklady. Ale to už budou ve školce a ty budeš mít volnější ruce. Držím palce, ať se rozhodneš správně.
nevím můj názor je a připisuju že nejsem nijak věřící.. že nemůžeš otěhotnět a čekáš druhé ... příjde mi to jako požehnání ale samozřejmě nemůžu říct jak se máš zachovat.... můžeš zkusit i nějakého psychologa třeba ti pomůže se v tobě vyznat a dojdeš k nějakému rozhodnutí...
Holky bláznivé, proč si s takovými mužskými děláte děti? To nejlepší, co můžete pro své dítě udělat, je pořídit mu solidního, zodpovědného tátu, co když si udělá dítě, tak se postará.
ježiši tohle jsem milovala tyhle řeči typu, proč jsem si dělala dítě s takovým a makovým... já myslím, že je veliký rozdíl, když si někdo dělá dítě vědomě a když pak nechtěně otěhotní ne? já si s ním taky dítě nedělala, představte si, že ne každý provozuje sex jen za účelem plození, ale prostě se někdy stane a člověk to pak musí řešit.. mě třeba po 12ti letech zklamaly prášky a zrovna jsem v tu dobu byla s někým, s kým to bylo jen o tom jednom... a jsem s holkou sama a nelituji... ale když pak kolem mne projde někdo velice chytrý a ptá se mě, proč jsem si dělala dítě s takovým volem, který se nezajímá, tak se mi otvírá kudla v kapse fakt... kamarádka má 2 děti, 10 let šťastně vdaná a ve výsledku se rozvádí a zažívá s ním takové hrůzy... proč si ona s ním dělala děti? asi by mi jednu vrazila ve dveřích, kdybych se ji na to zeptala... prostě se to tak někdy stane a nevím proč řešit co se stalo a proč, ale řeší se tu úplně něco jiného.. a jako abych si sypala popel na hlavu, že jsem ji "nevybrala" nejlepšího tátu... jsem ráda, že jste tak dokonalá ve všem a vše se vám v životě tak krásně daří... ne opravdu přeji vám to... někdo to štěstí prostě neměl, tak proč si nekopnout...
@hesstia To bylo na mě? Já si rozhodně do nikoho nekopám, samozřejmě, že se to stane, že člověk dobře nevybere, nebo to zpočátku neví. Mě se to ostatně taky stalo. Jenže někdo už dopředu ví, už se to jednoznačně tak jeví, že se jedná o pitomce a holka stejně do toho jde, protože "on se změní". Tak o těch jsem mluvila, psala. Holky, dobře si rozmyslete a vybírejte uvážlivě, to říkám i těm vlastním a to mi snad věříš, že to nedělám ve zlém úmyslu, do nich kopat. 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@minniemouse38 tak teď nechápu jde ti o peníze nebo o dítě? A ta diskuze předním o lásce asi jsem nalitla nu