Narkóza při potratu, jak to probíhá?

lucikakajikk
10. kvě 2016

Ahoj holky opet se tu obracim pro radu, prosim vas mate nektera zkusenosti s narkozou co se tyka potratu??? hrozne moc se bojim nevim jak t probiha, vsude o tom hledam moc toho neni na netu:/ mate nekdo presny postup toho jak to je a hlavne co citite pri vpichu do zily z te tekutiny co vas ma uspat??:( odpovezte mi prosim nebo strachy zesilim dekuju
Hlavne mi nikdo nepiste nic o potratu ja tam jid musim ze zdr. duvodu

adelinkkaa
10. kvě 2016

Ucitis jen kdyz ti napichnou zilu.pak ti daji do kanyly ,,narkozu,, kterou vubec necitis..ani nevis ze usnes a najednou se probudis na pokoji.drz se!!

damae
10. kvě 2016

@lucikakajikk Nevim, v jakem jdes tydnu a jaky presne typ zakroku to bude, ale ja byla 1x na revizi, 2x na odebirani vajicek a vsechny tyto zakroky kratoucke (max 15 minut) a je to v pohode. Citis vpich jehly - davaji kanylu, ja z te latky dvakrat citila asi vterinu takovy zvlastni pocit (ja osobně tomu říkám praskání - není to nepříjemné) a pak jsem usnula. U zakroku musi byt anesteziolog.
Po probuzení jsem já osobně v pohodě a i všechny ženy co byly se mnou v pokoji vždy vypadaly dost v klidu - buď se chvíli po tom prospaly a nebo i hodne pozoruju, že jsou takové hodně relaxované, trochu jako sjeté (v dobrém slova smyslu 🙂)
Podle mě se není čeho bát, je to kraťoučký častý zákrok...

soyevita
10. kvě 2016

@lucikakajikk Neboj,určitě to zvládneš.Vůbec to nebolelo,anesteziolog je zkušený ,napíchně Ti žílu a ani to neucítíš a budeš spát.

tulikiss
10. kvě 2016

@lucikakajikk vetsina lidi rika, ze pri narkoze nic necitis, ja na ni byla dvakrat poprve pri odberu vajicek u IVF a podruhe pri operaci zlucniku a vzdy jsem jakoby v nose a puse zacala trochu citit chemickou chut a nez jsme to vzdy stacila rict nahlas tak uz sem se budila na pokoji 😀 narkozy se neboj je to jenom stipnuti a pak uz nic.

lucikakajikk
autor
10. kvě 2016

ACHJO dekuju vam za povzbuzeni stejne se bojim jako prase:( vam vsem tak zavidim co to mate za sebou...jste fakt statecny ja si myslim, ze asi strachy ze salu utecu ...coz bych si prd pomohla ,tam musim jid:(

marki00
10. kvě 2016

Ja mela narkozu po revizi ve 20. tydnu a ten stav, kdy po vpusteni do zily usnes, byl nejlepsi. Najednou ucitis, jak se ti zpomaluje srdce a dychani a pak se probudis na pokoji. Neboj se narkozy, to je to nejmensi🙂

elenajezovaprievidza
11. kvě 2016

Pre mňa to bol zvláštny zážitok. Si hore, všetko vnímaš a pozorujeme, a zrazu v zlomku stotiny sekundy doslova stratia vedomie - v momente zaspis. No a prebudia sa už až po...

gabkaf26
11. kvě 2016

Me uspavali po porodu kvuli krvaceni. A naprosta pohoda, necitila jsem nic - kanylu jsem mela napichlou uz predtim. Potom mi nebylo spatne, nemotala jsem se...v te narkoze jsem nevnimala nic, zadne sny atd.

adelinkkaa
11. kvě 2016

@lucikakajikk ja se taky vždycky bojím a to jsem byla několikrát pod narkozou.Vždycky jsem uplně vyklepana😀

butterfly
11. kvě 2016

@elenajezovaprievidza Jojo, měla jsem to stejně, žádné usínání, žádné probouzení, prostě jako když cvakneš vypínačem.

lachtanice86
13. kvě 2016

já byla pod narkozou 4, naposledy pro revizi u ZT, nemám moc žíly, vždy je problém mi je najít, takže to byl problém číslo jedna, potom musela vybrat žílu, silnější, která to zvládne a tu jsem měla hluboko, takže to bolelo jak prase, potom mě strašně štípala ta kapalina na usnutí jak tekla do žíly, skoro jsem si tu jehlu chtěla vyrvat z ruky, žádné usínání, jako by se mi motala hlava jak se mi stává než omdlím a potom už si pamatuju jak mě vezou ze sálu a povídají si nade mnou, jako bych tam nebyla, zákrok trval 11minut a po příjezdu na dospávací pokoj jsem klesla tep na 70/40 a jen 45 pulsů za minutu. nutno dodat, že já zvládám narkozu vždy ěpatně.
ale pokud tam jít musís, tak ti stejně niz nezbyde
@lucikakajikk

lynnuska
14. kvě 2016

ahoj, já jsem se taky strašně bála, byla jsem úplně vyklepaná. Narkózu jsem měla při odběru vajíček. Doktorka a sestřičky se mnou vtipkovaly, já jím odpovídala. Pak anestezioložka říkala, že mě trošku zapálí v krku a usnu. Jen vím, že jsem ucítila v krku takový divný pocit a už jsem spala, ani to nevnímáš, pak jakoby hned probuzení a vůbec jsem necítila, že by se něco dělo... dobře jsem se vyspala.. takže neboj.. narkóza je opravdu to nejmenší a jen se dobře vyspíš.

petraaroman1
4. srp 2021

@lucikakajikk mě to taky čeká jsme na tom úplně stejně strachy zešílím dva dny brečím a jsem v depresích a ve středu mám pocit že to nezvládám a a nezvládnu