Ahoj holky opet se tu obracim pro radu, prosim vas mate nektera zkusenosti s narkozou co se tyka potratu??? hrozne moc se bojim nevim jak t probiha, vsude o tom hledam moc toho neni na netu:/ mate nekdo presny postup toho jak to je a hlavne co citite pri vpichu do zily z te tekutiny co vas ma uspat??:( odpovezte mi prosim nebo strachy zesilim dekuju
Hlavne mi nikdo nepiste nic o potratu ja tam jid musim ze zdr. duvodu
@lucikakajikk Nevim, v jakem jdes tydnu a jaky presne typ zakroku to bude, ale ja byla 1x na revizi, 2x na odebirani vajicek a vsechny tyto zakroky kratoucke (max 15 minut) a je to v pohode. Citis vpich jehly - davaji kanylu, ja z te latky dvakrat citila asi vterinu takovy zvlastni pocit (ja osobně tomu říkám praskání - není to nepříjemné) a pak jsem usnula. U zakroku musi byt anesteziolog.
Po probuzení jsem já osobně v pohodě a i všechny ženy co byly se mnou v pokoji vždy vypadaly dost v klidu - buď se chvíli po tom prospaly a nebo i hodne pozoruju, že jsou takové hodně relaxované, trochu jako sjeté (v dobrém slova smyslu 🙂)
Podle mě se není čeho bát, je to kraťoučký častý zákrok...
@lucikakajikk Neboj,určitě to zvládneš.Vůbec to nebolelo,anesteziolog je zkušený ,napíchně Ti žílu a ani to neucítíš a budeš spát.
@lucikakajikk vetsina lidi rika, ze pri narkoze nic necitis, ja na ni byla dvakrat poprve pri odberu vajicek u IVF a podruhe pri operaci zlucniku a vzdy jsem jakoby v nose a puse zacala trochu citit chemickou chut a nez jsme to vzdy stacila rict nahlas tak uz sem se budila na pokoji 😀 narkozy se neboj je to jenom stipnuti a pak uz nic.
ACHJO dekuju vam za povzbuzeni stejne se bojim jako prase:( vam vsem tak zavidim co to mate za sebou...jste fakt statecny ja si myslim, ze asi strachy ze salu utecu ...coz bych si prd pomohla ,tam musim jid:(
Ja mela narkozu po revizi ve 20. tydnu a ten stav, kdy po vpusteni do zily usnes, byl nejlepsi. Najednou ucitis, jak se ti zpomaluje srdce a dychani a pak se probudis na pokoji. Neboj se narkozy, to je to nejmensi🙂
Pre mňa to bol zvláštny zážitok. Si hore, všetko vnímaš a pozorujeme, a zrazu v zlomku stotiny sekundy doslova stratia vedomie - v momente zaspis. No a prebudia sa už až po...
Me uspavali po porodu kvuli krvaceni. A naprosta pohoda, necitila jsem nic - kanylu jsem mela napichlou uz predtim. Potom mi nebylo spatne, nemotala jsem se...v te narkoze jsem nevnimala nic, zadne sny atd.
@lucikakajikk ja se taky vždycky bojím a to jsem byla několikrát pod narkozou.Vždycky jsem uplně vyklepana😀
@elenajezovaprievidza Jojo, měla jsem to stejně, žádné usínání, žádné probouzení, prostě jako když cvakneš vypínačem.
já byla pod narkozou 4, naposledy pro revizi u ZT, nemám moc žíly, vždy je problém mi je najít, takže to byl problém číslo jedna, potom musela vybrat žílu, silnější, která to zvládne a tu jsem měla hluboko, takže to bolelo jak prase, potom mě strašně štípala ta kapalina na usnutí jak tekla do žíly, skoro jsem si tu jehlu chtěla vyrvat z ruky, žádné usínání, jako by se mi motala hlava jak se mi stává než omdlím a potom už si pamatuju jak mě vezou ze sálu a povídají si nade mnou, jako bych tam nebyla, zákrok trval 11minut a po příjezdu na dospávací pokoj jsem klesla tep na 70/40 a jen 45 pulsů za minutu. nutno dodat, že já zvládám narkozu vždy ěpatně.
ale pokud tam jít musís, tak ti stejně niz nezbyde
@lucikakajikk
ahoj, já jsem se taky strašně bála, byla jsem úplně vyklepaná. Narkózu jsem měla při odběru vajíček. Doktorka a sestřičky se mnou vtipkovaly, já jím odpovídala. Pak anestezioložka říkala, že mě trošku zapálí v krku a usnu. Jen vím, že jsem ucítila v krku takový divný pocit a už jsem spala, ani to nevnímáš, pak jakoby hned probuzení a vůbec jsem necítila, že by se něco dělo... dobře jsem se vyspala.. takže neboj.. narkóza je opravdu to nejmenší a jen se dobře vyspíš.
@lucikakajikk mě to taky čeká jsme na tom úplně stejně strachy zešílím dva dny brečím a jsem v depresích a ve středu mám pocit že to nezvládám a a nezvládnu
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ucitis jen kdyz ti napichnou zilu.pak ti daji do kanyly ,,narkozu,, kterou vubec necitis..ani nevis ze usnes a najednou se probudis na pokoji.drz se!!