Ahoj,
Jsem tu nová a ráda bych se podělila o svůj příběh a ráda bych dostala rady a Vaše cenné zkušenosti. 1.5. jsme našli s manželem //. Než jsme se ale nadáli byla jsem na operaci s mimodeložním těhotenstvím(pravý vejcovod). Protože se to stalo tak všechno strašně rychle ani jsem se nestačila informovat o vsem co a jak. V každém případě mám oba vejcovody zanechány. Teď jsem cca měsíc a půl po operaci,tak by mě zajímalo za jak dlouho se můžeme zase snažit? Doktor mi řekl že cca po 3 měsících a že si mám dávat pozor na jaké straně ovulace proběhne. Pravý vejcovod mám operovaný takže se máme snažit na levý.To poznám jak? Vážně se to po měsíci střídá?
Děkuji moc za reakce 🙂
@lachtanice86 Ne Ne.. nenabídli..🙄
@lenulka211 ty jo, ja mela mimodelozni a vejcovod mi vzali... pry se to tak dela kvuli tomu, ze muze byt poskozeny, spatne pruchodny a je velka sance ze by to mimodelozni probehlo znova...
jinak strany se muzou stridat, ale nemusi. Ja mela ovulaci 3roky z jednoho vajecniku....
taky teda koukám,že ho neodebrali.Mám za sebou dvě mimoděložní těhu a vždy ho sebrali. Když jsem se ptala na důvod tak mě bylo řečeno,že je pak velká pravděpodobnost ,že se v té jizvě může vajíčko opět zaseknout .
Ahoj, taky jsem po mimoděložním. Doktoři se snaží zachovat vejcovod pokud je to možné. Pokud je vejcovod hodně porušený, tak ho odejmou, protože by se zajizvil a příště by to opět mohlo dopadnout mimoděložním těhotenstvím.
Co se týče doby, kdy se můžete začít snažit, tak v tom se názory doktorů liší. Moje doktorka doporučila počkat alespoň dva cykly, ale někteří tvrdí i půl roku. Já počkala tři cykly a otěhotnění se pak povedlo na první dobrou.
A k té ovulaci - nechala jsem si ji určit u gynekoložky. Je pravda, že se nemusí 100% střídat, ale většinou se to prý střídá.
Tak já měla mimoděložní po iui..vzali mi vejcovod 🙁nechali aby mi přišli dvě ms a zkoušeli jsme ivf které hned vyslo
Ahoj holky, tak jsem 9 dnů po revizi dělohy a 8 dní po laparoskopii levého vejcovodu, jelikož v něm bylo zjištěno mimoděložní těhotenství.. Byl někdo v podobné situaci? Kdy jste se začali snažit? Moje gyndařka mi řekla 1-2ms, ale raději po 2ms a v nemocnici mi řekli dát klid 14 dnů a pak po 1.ms začít jsem zdravá a druhý vejcovod je funkční...cítím se dobře nic mě nebolí, chut na sex se vrací a tělo se připravuje na ms cítím, že dojde každým dnem...
@klarinka10 já...
@klarinka10 my jsme cekali 2mesice a pak se to hned povedlo 😉
Ted jsme resili dalsi problem kdyz jsme se pokouseli o druhe mimco tak to skoncilo v rohu delohy a presne na te strane kde mi brali vejcovod tak po tom se musi cekat dyl😢 mel tu nekdo taky takovy problem? 😱
Je neuvěřitelné kolik z nás se setká s takovým to problémem. Podělím se s Vámi i o můj. V neděli 24.5.jsem měla dvě čárky na testu, v úterý jsem zacela spinit. Ve čtvrtek jsem byla na krvi a na ultrazvuku, tam nebylo nic vidět.. Podle krve pozitivita...hcg 84, v pondělí 152,ultrazvuk nic, od úterka krvácení, středa krev 256, čtvrtek 325. Gynekologa mě poslala do nemocnice, kde mě hned vzali na sál, laparo.. Plod nenasli, hcg se dnes mít e snížilo, ale ne moc.. V pondělí jdu zase na krev, pokud to nebude dobře, jdu na laparoskopii znovu v příštím týdnu. Máte někdo podobnou zkušenost?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@lenulka211 a folikulometrii nenabídl?