Laktace po potratu. Jak ji zastavit?

jarolihanka
24. čer 2020

Mám takový dotaz, ve 14.týdnu jsem měla zamklké těhotenství, miminku přestalo bít srdíčko. Jsem 5 dní po revizi dělohy, a mám neskutečně naplé a nalité prsa, musela sem začít odstříkávat aby se mi v nich ulevilo. Jak se v tomto případě laktace zastaví? Dekuji

peleta
24. čer 2020

Laktace ve 14 týdnu? Tak o tom jsem ještě nikdy neslyšela....

merope
24. čer 2020

@jarolihanka Doporučila bych gynekologii - je to opravdu hodně brzo - ale velmi teoreticky může být nebo nějaká hormonální nerovnováha a opět - mohlo se spustit mlezivo. Odstříkáváním se ta laktace spíše rozjede.

camillaq
24. čer 2020

Určitě bych zavolala dr. napíšou asi prášky na zastavení laktace. Prodělala jsem vyvoláváný potrat v 17 tt (kvůli VVV), mě se teda nic nerozjizdelo, ale hned v nemocnici mi dali prášek na zastaveni laktace

andelka
25. čer 2020

Mně po zt v 18 tt dali rovnou v nemocnici léky na zástavu laktace. Zavolala bych buď svému Dr nebo do nemocnice,kde jsi byla.

agony28
2. črc 2020

@peleta úplně normální pokud paní musela rodit přirozené jako já...

leilinka1234
2. črc 2020

@agony28 tak píše, že je po revizi, ne po porodu. Taky jsem neslyšela, že by se takhle moc rozjela laktace po potratu ve 14tt. Nicméně, vyřešit by to měl lékař a léky na zastavení laktace, jak je již psáno výše.