Koľkokrát potratiť?

embabuli
15. kvě 2017

Chcela by som vediet vas nazor.. Prave potracam, uz piatykrat. Miminko sme velmi chceli..
Vzdy potratim samovolne, dvakrat to bolo v 6tt, dvakrat v 8tt a raz v 13tt. Nasledne vzdy kyretaz...
Ziadne geneticke vady nenasli, jednoducho zevraj "priroda".
Skusame to preto stale dalej, lebo dve prekrasne deti, ktore su pre mna vsetko na svete, sa nam uz podarili. Mama mi ale vravi, ze som blazon a ze riskujem a nicim si telo, ked to skusam stale dalej. Lekar povedal, ze rozhodnutie je na mne, ci to chcem znovu risknut a fyzicky a psychicky podstupit... Tak neviem, je to naozaj pre telo nebezpecne? Mam to vzdat?

medulinek
15. kvě 2017

Asi bych koukala na to,v jakych casovych rozmezich jsou ty potraty,pokud byly vsechny po sobe treba v ramci dvou let,tak mi to prijde dost a dala bych telu odpocinout. Ja mam za sebou tri (tehu byly po IUI) - pokazde zamlkle s revizi a vzdy jsem musela cekat ctvrt roku nez jsme mohli na dalsi IUI a povedlo se vlastne az kdyz jsme dali tu pauzu skoro pul roku.

alemari
15. kvě 2017

@embabuli nech si odblokovat kostrč, nejčastější důvod potratu pro nedokrvení pánve.

embabuli
autor
15. kvě 2017

@medulinek su nepravidelne.. v priebehu uz 11 rokov to trva, medzitym sa narodili aj deti, takze casova suvislost tam moc neni..

embabuli
autor
15. kvě 2017

@alemari o tom som vobec nepocula...ale je pravda, ze s chrbatom mam problemy odjakziva, chodim aj na rehabilitacie... len mi este nikto nepovedal, ze to moze mat suvislost

alemari
15. kvě 2017

@embabuli odblokování je přes konečník, řekni si doktorce.

nevesta2708
15. kvě 2017

Třeba je to znamení...dvě děti máš, tak bych to nechala už tak a byla za to ráda. Co by některé daly alespoň za jedno.. 🙂 Hlavně ať se ti nic nestane!! Držím palce 🙂

marketaryzi
15. kvě 2017

Máte vyšetření na trombofilie - zvýšenou srážlivost krve? Řada z nich způsobuje opakované potraty. Pak by řešením byly injekce v těhotenství. Vyšetření se dělá na hematologii.

embabuli
autor
15. kvě 2017

@marketaryzi hm nemam, mi to doktor nikdy nenavrhol, skusim to s nim probrat..

medulinek
15. kvě 2017

@embabuli tobyl nakonec problem i u mas,protilatky asrazlivost,blba kombinace.

lenusaak
15. kvě 2017

@embabuli presne to same jsem chtela psat co pise
@marketaryzi , nechala bych se odeslat na hematologii at ti to zjisti😊

ladyhacek
15. kvě 2017

Je to jen hypotéza, někde jsem četla i slyšela z praxe.
Pokud nejsou potraty za sebou, ale jak píšeš v průběhu let a mád dv děti a oba kluky - je pravděpodobné, že jsi potratila holčičky. třeba ti to bude znít šíleně, ale jedna známá. Už je starší (70 let) tak má 4 kluky (dva partnery) a dva potraty. Říkala, že jeden doktor jí říkal, že ona holku mít nebude > proč t už nevím.
Vše je ovšem ve hvězdách a příčina může být různá. Pokud si přejete třetí dítě. Dala bych tělu pauzu a zkusla dle kalendáře a různých rad se pokusit o kluka.
Přeji hodně štěstí

pajula123
15. kvě 2017

To odblokovani kostrce nemusi byt jen pres konecnik,Dornovou metodou se to dela "zvenku".

embabuli
autor
15. kvě 2017

@ladyhacek mna to s tou holcickou napadlo..nemam pre to absolutne ziadne logicke zdovodnenie.. len nejako instinktivne mi to prisla ako moznost..

luthien.t
16. kvě 2017

@marketaryzi to jsem chtela napsat, mam trombofilni poruchu a nekolik potratu. Jakmile jsem zjistila, ze jsem tehotna, dostala jsem hormony na udrzeni a hlavne injekce " na redeni" krve a vsechno probehlo v poradku.

jezz13
16. kvě 2017

Nechala bych si udělat vyšetření na trombofilní poruchy a možná i imunologii. Odblokování kostrče taky může mít vliv a určitě to neuškodí, ale třeba já na tom byla po prvním potratu, cvičila jsem i Mojžíšovou a stejně jsem za půl roku potratila znova.

verkaver
16. kvě 2017

@ladyhacek Teda,kamarádka má to stejné. Mají tři holčičky a 3x potratila chlapečka,doktor jí taky řekl,že kluka prostě mít nebude,hm,zvláštní...

vineta
16. kvě 2017

@alemari Tedy, vcelku jsem se teď vyděsila, to slyším poprvé o té kostrči.. nejsem ještě ani těhotná, dítě ale už chceme, ale před dvěma měsíci jsem sebou švihla a nějak si narazila kostrč, čekala jsem, až to přejde, ale (mírný) bolesti mám dosud- nenapadlo mě s tím jít k lékaři, co by s tím udělal, do sádry se to dát nedá.. a teď koukám a trochu se děsím. To odblokování se tedy dělá při zlomenině, pokud to chápu správně? Asi bych potřebovala žádanku od praktika a rentgen? Pokud tedy o tom víš něco víc.. díky

vineta
16. kvě 2017

@embabuli DRžím pěsti, ať to vyjde..

belda
16. kvě 2017

@ladyhacek

mně naopak dr. řekla, že je daleko těžší donosit kluky, jsou náchylnější, od přírody křehčí stvoření. A ze své zkušenosti to mohu potvrdit.😉

jezz13
16. kvě 2017

@vineta Hnutou kostrč můžeš mít i bez úrazu třeba špatným držením těla. Rentgen na mobilizaci ani nepotřebuješ, dělají to fyzioterapeuti a nejsem si jistá, jestli to hradí pojišťovna (já si to platila sama). Kostrč bolí po pádu obvykle dost dlouho i když není nic zlomeného. Já si při pádu na zadek zlomila bederní obratel, byla jsem těhotná, tak mi na to přišli až teď (měsíc po pádu jsem potratila), ale říkají, že by s tím tehdy stejně nic nedělali.

vineta
16. kvě 2017

@jezz13 Děkuju..to mě mrzí.

alemari
16. kvě 2017

@vineta né, právě při různých úrazech ale třeba i vysazování dítěte přílis brzy se kostrč blokne. Ano, potřebuješ žádanku na rehab🙂.

vineta
16. kvě 2017

@alemari Díky-ještě se blbě zeptám, to, že mě to poůrazově bolí, teda znamená, že je to potřeba srovnat, popř. jak to zjistím? Předpokládám, že na rehabku už je to třeba mít diagnostikovaný..

alemari
16. kvě 2017

@vineta je to tak: máš úraz, dojdeš k obvodačce, řekneš co a jak, že jsi např spadla, dlohodbě tě bolí kostrč a ndjspíš jsi si s ní hla. Ta ti dá žádanku buď na rtg nebo rovnou k fyzio-rehab🙂. Napravuje se to konečníkem. Nebo toto celé obejdeš a najdeš si sama někoho např s dornovkou atd. 🙂.

vineta
16. kvě 2017

@alemari Děkuju moc 😉!

alemari
16. kvě 2017

@vineta není zač, nepodceňuj to. Potom je dobré na ustálení konce kostrče např cvičení Mojžíšové či jiné vhodné cvičdní pro pánev🙂.

vineta
16. kvě 2017

@embabuli Omlouvám se za narušení tématu, jen mě upřímně zaráží, kolik věcí má vliv na plodnost, vůbec by mě to nenapadlo, nějaký komplexní zdroj informací aby člověk pohledal.. Držím moc pěsti, aby ti to vyšlo!

marticcelli
16. kvě 2017

Moje znama doporucuje vynechat pri opakovanych potratech lepek...

medulinek
16. kvě 2017

@belda tomu bych i verila,my tedy nemame potvrzene,jakeho pohlavi byly ty potracene plody,ale ja se citila na kluka,po trech potratech cekame druhou holcicku

jezz13
17. kvě 2017

@medulinek A máte udělanou genetiku? Občas při potrácení může být problém s tím, že je jeden z vás přenašečem nějaké vady vázané na pohlaví..