Jít na interupci, nebo být sama s dvěma dětma?

domuskalarisa
23. bře 2017

Ahojte.... 9 mesicu jsme se s pritelem snazili o mimco a pak jsme se rozesli. Byli jsme spolu temer 7let, mame 3 leteho uzasneho chlapecka a dokud jsem ho nemela, nevedela jsem, ze je mozne nekoho tak milovat. Jenze vcera jsem zjistila uplnou nahodou ze jsem tehotna. Ex se k tomu vsak postavil absolutne odmitave a chtel abych sla na potrat. Jenze ja nevim.. Uz vim co z toho vyroste, nechci ho davat pryc. Na druhou stranu byvat s dvouma detma u rodicu v jedne mistnosti.. To taky neni uzasna vidina. Dnes z neho vypadlo ze me v tom teda nenecha ale rad neni a stejne me furt premlouva at si to rozmyslim. Rika ze chce aby jsme byli rodina, jen my tri.. Ja ted proste nevim co mam delat. Jsem cca ve 4tt, takze srdicko jeste urcite neni, na prvni utz jdu za 6 dni. Rikala jsem si ze jestli dr uvidi srdicko, necham si ho a jestli ne, asi si ho necham vzit. Je to vuci vam vsem strasne nespravedlive, protoze se tady temer kazda snazite o mimi, i ja jsem byla jedna z vas, ale proste se strasne bojim s nema byt sama, temer bez penez, zavisla na rodicich. Uz jsem si volala na gyndu abych se informovala o interupci ale nikdo to nezvedal, tak jsem to honem polozila.. Co by jste delali vy? Bojim se ze to bude zahul, ze to nezvladnu a znicim obema detem zivot.😢

novamamina
23. bře 2017

@domuskalarisa Ale vždyť píšeš, že s vámi chce být. Že chce abyste byli jen vy tři, ale v tom případě už přeci nevadí jestli tři nebo čtyři ne? Pokud tě miluje, zůstane s váma se všema... Tak bych to viděla já.

domuskalarisa
autor
23. bře 2017

@novamamina tojo jenze ja nechci aby me do konci zivota vycital ze jsem to nechala :( aby na me byl nastvany. Chcu aby me hladil po brichu, tesil se, a ne aby me ignoroval :(

soyevita
23. bře 2017

@domuskalarisa Dítě bych si rozhodně nechala.Zůstala jsem sama se třemi dětmi-novorozenec,16M a 4roky.Prakticky bez jakékoliv pomoci.Nikdy jsem nelitovala a jsem šťastná,že je mám.

novamamina
23. bře 2017

@domuskalarisa Nevěřím že by tě ignoroval kdyby s tebou zůstal. Nevidím do vašeho vztahu, ale nebude to asi takovej vůl, když sám přišel s tím, že tě v tom nenechá.

mku
23. bře 2017

Asi budu mit jiny nazor nez ostatni... ale ja bych sla na potrat... taky jsem zazila neco podobneho... pred peti lety jsme byla na potratu... byla jsem rada ze jsem uzivila sebe, dcera a hypoteku. Vubec jsem si neumela predstavit z ceho bych zila na materske... a dneska mam noveho skveleho manzela a miminko cekam 🙂

ababunk
23. bře 2017

Zvládneš, neboj, jednou by sis to mohla vyčítat.

katgatoo
23. bře 2017

@domuskalarisa Jsi krásná mladá maminka. Vůbec nemusíš zůstávat sama. Znám spoustu holek s dětmi, které si partnera pro život našly po rozchodu s otcem dětí. A i kdyby ne, řídila bych se tím, jak to cítíš. Aby sis to pak zbytek života nevyčítala. Na ex bych v tomhle nebrala ohledy. On to břímě potratu neponese. A tři roky rozestup mezi dětmi je akorát, budou si rozumět, budou parťáci a naopak budeš mít víc klid, když se vzájemně zabaví spolu.

panickatlamicka
23. bře 2017

Urcite bych si dite nechala. Bez vahani.

domuskalarisa
autor
23. bře 2017

Dekuju. Prala jsem si abych se vzbudila a vedela co mam delat. Ale myslim ze to tak ma proste byt, ze se to tak holt stalo. ❤🤰 dekuji za podporu

brnohrot
23. bře 2017

@domuskalarisa určitě bych to dítě nechala narodit, jednou budeš ráda,že je máš. Všechno se dá zvládnout. ❤

achjonetusim
23. bře 2017

@domuskalarisa Tomu, že říká že s tebou a malym zůstane když zůstanete tři, tomu se říká citový vydírání. Vyhrožuje ti! Osobně bych se sbalila i s malym a k takovýmu chlapovi (dá-li se to tak nazvat) se nevracela.

summer2012
23. bře 2017

Všechno se děje z nějakého důvodu i to že k vám miminko po 9 měsících zavítalo právě teď...uvidíš že všechno zvládneš a děti budou parťáci. ..Ať už spolu zůstanete nebo ne určitě nebudeš litovat 🙂 užívej si obou prďolků, některé věci v životě jsou neopakovatelné a je třeba žit přítomností. ..třeba právě tohle bude impuls abyste byli zase šťastná rodina 🙂

astyna
23. bře 2017

Prvně to prober s ním. Dítě není panenka, která, když ti nebude sedět, tak ji odložíš. Sama víš, co to stojí a není to zadarmo. Máš rodiče, takže máš výhodu oproti mě - řešila jsem kdysi něco podobného, ale já teda na mininterupci šla (v 6.týdnu) a jsem velmi ráda, že jsem to udělala. Protože jeho přítelkyně, která byla těhotná s ním také, si dost užila při soudech, alimentech apod. Nyní mám skvělého manžela, dítě a jsem štastná.

Promysli vše do důsledků, at má vše hlavu a patu. Měl by to také vědět i když tvůj ex, my se tenkrát taky museli domluvit. Chodili jste spolu dlouho, nevěřím, že by vše jen tak hodil za hlavu.

Ještě máš čas, můžeš vše zvážit. Neporadím ti ani, ani tak. Já tvé dítě živit, šatit a pečovat o něj nebudu. A příjde mi pokrytecké rozhodnout o životě tvého embrya.

montyna
23. bře 2017

Takže, jestli tomu dobře rozumím. Včera jsi zjistila že jsi těhotná se svým ex přítelem, který ti dneska řekl,že tedy už nebude tvůj ex, ale budete rodina, když si to malé necháš vzít. Prosím tě, kolik je mu roků?

novamamina
23. bře 2017

Ještě jedna ze života: Mám kamarádku a ta se pořád rozhodovala, jestli s chlapem zůstane nebo ne. Nejednou zjistila že je s ním těhotná. On jí řekl ať jde na potrat, že teď dítě nechce. Tak ona šla, vykašlala se na něj a hledala si někoho jiného. No, osud je k sobě přitáhl zpátky a teď přesně po roce s ním čeká dítě znova a oba se na něho moc těší.
Nepište mi, že byste se k takovému chlapovi nevrátily atd. Já taky ne. Ale prostě se to tak někdy stane.

thea777
23. bře 2017

Nejak nerozumim vasemu vztahu. Takze jste predpoklaxdam cerstve rozejiti, po sedmi letech a mate dite. Nechce, aby sis to nechala a mozna se k tobe vrati, ale chce abyste byli jen tri. Tak proc jste se tedy rozesli, kdyz triclenna rodina mu nevadi, ale ctyrclenna uz jo?

V otazce poradit nedokazu, nemohu rozhodovat za zivot tvuj ani tveho ditete. Jen reknu, ze pristup tveho ex pritele mi prijde, jak kdyz se zblaznil a uz bych se k nemu nevracela. Evidentne to uz lepsi nebude, kdyz je to chlap, co nestoji o dalsi spolecne dite a ,,mozna,, se vrati, co to je? Rozhodnuti dobre zvaz, ale z toho, co pises mam pocit, ze dite spis chces, pokud to tak je, tak zvladnes vsechno i bez sveho ex. Ja sama jsem na interrupci sla, ale vedela jsem hned, ze to tak chci a nelituji sveho rozhodnuti, ale kdybych si dite nechala, mozna bych nelitovala take, kdovi. Kazdopadne jsem rada, ze jsem se tenkrat takhle rozhodla.

Preju hodne stesti! ❤

lory303
23. bře 2017

Nechej si ho ❤ časem by jsi toho litovala a nešlo by to už vrátit zpět...

no_title
23. bře 2017

podle mě by žena, která není 100% přesvědčená na potrat jít neměla. Rozchod s přítelem může být jen krátkodobou záležitostí, ale potrat už nikdy zpět vzít nemůžeš.

izz76
23. bře 2017

@domuskalarisa Rozhodnutí zda potrat nebo miminko je jenom na tobě,já osobně bych sama se dvěma dětma být nechtěla,ale tvoje pocity chápu. Co,ale nechápu je váš vztah,nebo nevztah,9měsíců se snažíte o dítě,pak se najednou rozejdete,pak se znovu dáte dohromady za podmínky,že další dítě nebude😨 Divné,co se změnilo,že je najednou vše jinak ?

nafuka
23. bře 2017

přidávám se k holkám a hlasuju pro ŽIVOT.❤

domuskalarisa
autor
23. bře 2017

Tak my jsme byli v odlouceni cca 14 dni jen, protoze jsme se proste pohadali moc.. Jinak je to uz v pohode, asi se mu to v hlave rozlezelo a ted uz premysli kam dame teda maleho do skolky, chtel uz porovnavat bricha.. (:D) takze spis se asi leknul... Pripada mi ze se tesi vic nez ja 😝

jani76
23. bře 2017

Radím:
"nech si vzít" přítele, ať je nadále jen tvým EX, a malého si nech - ten přišel v pravý čas 😉

luscilla
23. bře 2017

Ja jsem taky s klukama sama a jsem za to rada, lepsi nez byt s chlapem, co ani neni chlapem! A ze by ti cely zivot vyčítal druhe dite? S takovym bys chtela zůstat a vychovavat pri nem deti? U rodicu zůstat taky nemusíš, ex ti musi davat alimenty, určitě mas rodicak a zbytek ti prispeje socialka ny bydleni, stačí se zaridit na první tri mesice. Obcas muzou byt tezsi chvile, ale stojí to za to, děti jsou dar, i kdyz je obcas zplodi bl*ec... Drzim palce a verim, ze se rozhodnes spravne 🙂

kaja2016
23. bře 2017

@domuskalarisa hele já bych si dneska už dítě také nechala, ale také jsem byla na interupci z důvodu, že bývalý partner dítě nechtěl a já se na to necitila sama. Ale je to teda děsný rozhodování. Ať uděláš, co uděláš, bude to správné, musíš také myslet na synka, co už je na světě, nemáš to lehké..

konidana
24. bře 2017

@domuskalarisa no byl to pro něj šok, zvlášť po hádce to hned nezpracoval. Ať vám to klape i nadále a sem tam jednou hádkou se nenechte rozhodit 😘

jezz13
24. bře 2017

Je fajn, že to "rozdýchal", přeji pohodové těhotenství a ať se z mimča pak všichni radujete. A i kdyby vztah nedopadl, určitě to zvládneš i sama.

domuskalarisa
autor
24. bře 2017

Dekuji holky 🙂

sandynka
24. bře 2017

Podívej já byla s bývalým manželem 8,5 roku. Měli jsme tříletého syna a čekali dceru. Nejdříve si nebyl moc jistý, jestli chce ještě jedno dítě. Pak si moc přál právě holčičku. Nakonec měsíc před porodem, i v době rozjednané hypotéky na nový byt, -mi po sms ze dne na den jen tak sdělil, že se chce rozvést, že má jinou. Ani nebudu popisovat pocit zrady hlavně vůči dětem.Měla jsem hrozný strach, co teď bude. Dcera mi dodávala veškerou energii už v bříšku a je to poklad, syn také. Pro syna je to nejlepší kamarádka a parťačka. K tomu jsme získali nového úžasného partnera a tatínka, který děti miluje a chová se k nim lépe než jejich biologický otec.

Trochu bych se bála věřit, že to muž ustojí, aby to nebylo jen na chvilku, to říkám otevřeně. Ale také je možné, že to zvládnete. Tvé rozhodování není jednoduché a moc ti přeju, ať se rozhodneš co nejlépe podle sebe a nikdy už neřešíš a nevyčítáš si nic. Ale věř, že dítě tě bude milovat bez ultimát, neopustí tě. Všechno zlé je k něčemu dobré, někdy je hůř, někdy líp.

amazonka.k
24. bře 2017

Jediný koho bych si nenechala je otec dítěte, když se k tomu takhle postavil.

uznevimcozaheslo
25. bře 2017

No,tohle je hrozne tezke...Byla jsem v te same situaci jako Ty.Doma 2 leta holcicka a zjistila jsem,ze jsem tehotna.S pritelem jsme se prave rozchazeli.Ani jeden jsme spolu nechteli byt.Byla jsem na materske a bez penez.Cit a rozum se se mnou praly.Uz jsem si pripadala uplna psycho.Jak to dopadlo?Interupce...A potom?Obavy...Budu mit jeste nekdy dite?Jake by asi bylo?Jak by vypadalo?Dlouho jsem nemohla nsjit slusneho chlapa....A zade vycitky...Mela jsem si dite nechat!Nejak bych to zvladla,vzdycky jsem si prala dve deti.Ted mam skvelyho partnera.V listopadu jsem vysadila HA a hned otehotnela!Super pocit.Jenze,diagnoza desiva....Mimodelozni tehotenstvi a odebrani jednoho vejcovodu...Budu moct jeste prirozene otehotnet?Dotaz,ktery jsem resila s doktory.Ano muzete,ale nebude to tak jednoduche...To mas odplatu za tu inzerupci,rikala jsem si.Ted se opet pokousime,ale zatim jsem kratce po operaci a jen se modlim,aby jeste tehotenstvi vyslo.Kazda rada draha,po me zkusenosti radim,dite si nech.Nekolikrat jsem si interupci vycitala.Ja vim,je to tezke,ja Te financne podporovat nebudu.Promin,snad se Te nejak nedotknu,ale Tvuj pritel je sobec.Jde i o Tvoje zdravi.Co kdyz se nedej boze neco stane a dr Ti rekne,ze uz nemuzes mit deti?Ani za jedno rozhodnuti Te nikdo nemuze soudit.Udelej podle sveho,jak to citis Ty,ale Tvuj pritel dle meho nazoru neni ten pravy chlap pro zivot.Jedno dite chce a druhe ne?Nevim....