Ahoj, přicházím s dotazem. V úterý odběr na kontrolu HCG 12 ano je to málo, to vím. Poslední ms byla 13.10. a bohužel 17.11. jsem potratila, proto mi nepřijde špatně hodnota HCG, ale spíš mě přijdou zvláštní stavy, které jsem měla v začátku těhotenství vlastně ještě před tím, než jsem přišla na to, že jsem těhotná. Teď jsem šíleně unavená, často je mi nevolno, mám citlivější prsa... Samozřejmě jdu na další odběry a vyšetření 26.11. pro kontrolu zda je vše jak má být. Tudíž mě zajímá, zda se někomu stalo, že se hodnoty třeba zvýšili a nakonec těhotenství proběhlo v pořádku, nebo zda opravdu proběhl spontánní potrat a tyto příznaky ještě nějakou dobu přetrvávaly a případně jak dlouho.
@vlasta1981 Já mám v podstatě příznaky které mívám při ovulaci plus co jsem měla při počátku těhotenství. Pořád mi to vrtá v hlavě, protože potrat samotný neproběhl s bolestmi a mám až teď takový tlak a mám pocit, jako bych měla na břiše závaží. Samozřejmě nic jiného než vyčkat na kontrolu nezbývá. Jen ne zajímají právě zkušenosti. Pořád si to nějak asi nepřipouštím a doufám, že hodnoty se nakonec zvednou i přes krvácení se sraženinami.
@barbara93jsemja rozumím ti jak se citis, prave ted si prochazim úplně tím samým 😓 většinou jsem velký optimista a tvrdím, ze naděje umírá poslední... na druhou stranu si ale myslím, ze občas je lepší se smířit s danou situací dřív než později a tu naději nehledat tam, kde už není 🤍 priznaky mohou byt také dosti o psychice a ne o tom, ze by tehotentsvi prosperovalo dál. Navíc při hodnotě 12 nemůže byt o příznacích žádná řeč.
Nechci, aby moje odpověď vyzněla hnusně, chci ti jen pomoct, abys nebyla smutná třeba dvakrát. Mysli pozitivně do budoucna, říká se, ze po potratu je pohnojeno a je daleko větší šance, ze se podaří rychle otěhotnět znovu 😘
@anpineapple Rozum říká přesně co píšeš, ale srdce opak, je to celkem těžký... Moc mě mrzí že to samé si procházíš i ty. Já vím, nejsme sami kdo tím prochází, nebo prošel. Asi potřebuju opravdu už jen to ujištění co přijde příští týden s výsledkem že je vše negativní. Děkuji za komentář.
@barbara93jsemja tomu vlastně rozumím 🤍 přeji hodně štěstí!
@barbara93jsemja viď pokud máš takové pocity normálně bych zašla na pohotovost ať se mi kouknou. Je to celkem doba do kontroly
Děvčata gynekolog sice potvrdí v 6tt něco, ale obvykle se čeká do 3 měsíce, nejlépe 16tt, a prvního screeningu. Samovolné potraty nebo navrhované potraty po screeningu jsou běžné.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@barbara93jsemja ja měla v květnu . Hcg mi ale z 128 na 0 spadlo během 4 dnů po tom co jsem potratila v 7tt. Únava nic nebylo .nezbývá jen čekat na výsledky a co ti řekne Dr