Hodnoty hCG, příznaky. Je to možné?

barbara93jsemja
21. lis 2024

Ahoj, přicházím s dotazem. V úterý odběr na kontrolu HCG 12 ano je to málo, to vím. Poslední ms byla 13.10. a bohužel 17.11. jsem potratila, proto mi nepřijde špatně hodnota HCG, ale spíš mě přijdou zvláštní stavy, které jsem měla v začátku těhotenství vlastně ještě před tím, než jsem přišla na to, že jsem těhotná. Teď jsem šíleně unavená, často je mi nevolno, mám citlivější prsa... Samozřejmě jdu na další odběry a vyšetření 26.11. pro kontrolu zda je vše jak má být. Tudíž mě zajímá, zda se někomu stalo, že se hodnoty třeba zvýšili a nakonec těhotenství proběhlo v pořádku, nebo zda opravdu proběhl spontánní potrat a tyto příznaky ještě nějakou dobu přetrvávaly a případně jak dlouho.

vlasta1981
21. lis 2024

@barbara93jsemja ja měla v květnu . Hcg mi ale z 128 na 0 spadlo během 4 dnů po tom co jsem potratila v 7tt. Únava nic nebylo .nezbývá jen čekat na výsledky a co ti řekne Dr

barbara93jsemja
autor
21. lis 2024

@vlasta1981 Já mám v podstatě příznaky které mívám při ovulaci plus co jsem měla při počátku těhotenství. Pořád mi to vrtá v hlavě, protože potrat samotný neproběhl s bolestmi a mám až teď takový tlak a mám pocit, jako bych měla na břiše závaží. Samozřejmě nic jiného než vyčkat na kontrolu nezbývá. Jen ne zajímají právě zkušenosti. Pořád si to nějak asi nepřipouštím a doufám, že hodnoty se nakonec zvednou i přes krvácení se sraženinami.

anpineapple
21. lis 2024

@barbara93jsemja rozumím ti jak se citis, prave ted si prochazim úplně tím samým 😓 většinou jsem velký optimista a tvrdím, ze naděje umírá poslední... na druhou stranu si ale myslím, ze občas je lepší se smířit s danou situací dřív než později a tu naději nehledat tam, kde už není 🤍 priznaky mohou byt také dosti o psychice a ne o tom, ze by tehotentsvi prosperovalo dál. Navíc při hodnotě 12 nemůže byt o příznacích žádná řeč.
Nechci, aby moje odpověď vyzněla hnusně, chci ti jen pomoct, abys nebyla smutná třeba dvakrát. Mysli pozitivně do budoucna, říká se, ze po potratu je pohnojeno a je daleko větší šance, ze se podaří rychle otěhotnět znovu 😘

barbara93jsemja
autor
21. lis 2024

@anpineapple Rozum říká přesně co píšeš, ale srdce opak, je to celkem těžký... Moc mě mrzí že to samé si procházíš i ty. Já vím, nejsme sami kdo tím prochází, nebo prošel. Asi potřebuju opravdu už jen to ujištění co přijde příští týden s výsledkem že je vše negativní. Děkuji za komentář.

anpineapple
21. lis 2024

@barbara93jsemja tomu vlastně rozumím 🤍 přeji hodně štěstí!

vlasta1981
21. lis 2024

@barbara93jsemja viď pokud máš takové pocity normálně bych zašla na pohotovost ať se mi kouknou. Je to celkem doba do kontroly

vendulis
23. lis 2024

Děvčata gynekolog sice potvrdí v 6tt něco, ale obvykle se čeká do 3 měsíce, nejlépe 16tt, a prvního screeningu. Samovolné potraty nebo navrhované potraty po screeningu jsou běžné.