ahoj, vím, že je tady spoustu maminek co by byly za miminko šťastné, ale já mezi ně nepatřím. Abych vám přiblížila situaci, je mi 15 a jsem těhotná(8.týden). Nemůžu to říct doma(ano, budete psát že to mám říct mámě, že většina matek to pochopí, důležité je ale to slovo většina, moje mezi ně rozhodně nepatří) a tak se obracím na vás. Je nějaký způsob, jak potratit doma, bez návštěvy doktora? (prášky, bylinky, cokoli..jsem fakt zoufalá)
Je ti 15, tak už by jsi mohla mít trochu rozum. Nějaké babské rady jak potratit doma možná i existují, ale já ti teda žádný neřeknu. Jediné co bych ti chtěla říct je, že chápu, že miminko v patnácti nechceš a chápu že chceš jít na potrat. Proto by jsi měla vyhledat odbornou pomoc a to co nejdřív. Čím dřiv to bude, tím líp pro tebe. Teď miminko sice nechceš, ale věř mi, že až ti bude okolo třiceti nebudeš si přát nic jiného a pak to právě kvůli tvé nerozvážnosti nepůjde už nikdy. Takže neblbni a zajdi k doktorovi!
Nie. Jediný bezpečný a zaručený potrat je pod dohľadom lekára (tabletka alebo nemocnica)
Jsi mladá, ale přesto by ses měla zachovat zodpovědně, tudíž ideálně si prcka nechat a pokusit se to nějak vyřešit, nebyla bys první, ano poslední a pokud jsi rozhodnutá pro potrat, tak JEDINĚ v nemocnici, Mini interrupce je do 12tt. Určitě budeš chtít v budoucnu děti a jakýkoliv neodborný zásah by tě mohl stát zdraví. Takže nejprve bych si v klidu sedla, zkusila se pořádně zamyslet a pak bych teprve jednala. Nejde o chleba, který můžeš vyhodit, jde o lidský život, dar, který každý nemá....držím palce, ať se rozhodneš správně! A tohle bys opravdu měla řešit s mámou, minimálně pro to, že je to tvůj zákonný zástupce. Asi by ti hlavu neutrhla, když by ses jí svěřila a případně ti podepsala interrupci, nebo by tě překvapila a pomohla to vyřešit jinak.
Holka zlatá, vezmi rozum do hrsti a pokud ses to rozhodla řešit potratem, tak jedině odborně, pod lékařským dohledem. Tohle jsou situace, kdy můžeš přijít o život, neblbni!!!Nesoudím tě, ačkoliv s tebou nesouhlasím....měj rozum a nepokoušej se o nic amatérsky, vaši by určitě raději měli o jednoho člena domácnosti víc než o tebe míň!
Neblázni všechno má řešení rodiče tě hlavu neutrhnou i když to bude šok ale neblbni nějakýma pokusama si přivolat potrat muže tě to stát zdraví a jednou mužeš litovat až dospěješ a budeš chtít děti a nebudeš moc do 12 tt se dá jít na mini interupci a nebo další možnost dát dítě k adopci promysli si to pořádně než uděláš nějakou hloupost klidně mi mužeš napsat zprávu pokud si chceš popovídat 🙂
Na doma sice nějaké babské rady budou, ale může ti jít potom o život... A s tím bych rozhodně nehazardovala. Jdi do nemocnice, nikdo se soudit nebude, je to tvé rozhodnutí. Já bych tam šla taky kdyby se mi to stalo jako tobě. Mimochodem ten potrat se dělá jen do 12tt, později už to z tvého rozhodnutí nejde, pouze pokud je to vyžadováno lékaři. Teda pokud se nepletu (já na potratu nebyla), takže si pohni... A neboj se toho, já musela už 3x na revizi, což je úplně to stejné akorát z jiného důvodu. Ale nechej to udělat lékaře, je to tak lepší pro tebe.
A máma, i kdyby byla jakákoli, je to tvoje máma, a předpokládám, že tě v tvém rozhodnutí podpoří, protože pochybuji že je připravena být babičkou...
nezbývá než se přiznat, jednak ani ten lékař se s tebou nebude bavit bez souhlasu zákonného zástupce, jiná cesta než matka, pak lékař není.
Určitě nezkoušet nic doma, vždyť to je nebezpečné i pro tebe... Věřím, že říct to mámě je teď ta nejhorší představa, ale ať je tvoje mamka jakákoliv, tak nakonec vychladne a poradí ti ze všech nejlíp... Je plno možností, v 15ti mít dítě je opravdu trochu šílený, ale i to se dá, pokud nakonec mamka pomuže, věř že nakonec pomůže, bude to její vnouče a škola se dá vždycky něják zařídit a nebo hold na potrat, ale určitě ne doma, ani nehledej na internetu zpusob jak, prostě se odhodlej a řekni to, bude to pro ně šok, ale pomužou ti... Držím palce
Zadny zaruceny recept na to, jak doma potratit neexistuje.
Mas nasledujici moznosti:
1. dite donosit, porodit a dat k adopci
2. dite donosit, porodit a nechat si ho
3. jit na potrat
U prvnich dvou mas cas na to to okoli sdelit, u tretiho bodu ne. UZ ted jsi za hranici miniinterupce a i moznosti potratove pilulky (pokud na 100% vis, ze jsi jiz v 8. tydnu), takze ti zbyva klasicka interupce. Ta je zpoplatnena. Souhlas zakonneho zastupce (rodice) nepotrebujes az od 16. let...takze pokud ti neni 16 behem prstich 2-3 tydnu, tak ty ano. Kazdopadne musis k lekari, ktery stanovi presne stari plodu. Ve tvem pripade bych sla hned v pondeli s nadeji, ze to mas spatne vypocitane a treba by ses jeste vesla do casoveho useku na RU-486. Rozhovoru s matkou se nevyhnes.
Jsou babské rady, ale kdyby ses bavila s někým, kdo dospíval v době, kdy se chodilo před potratové komise, jistě by ti o efektu těhle rad pověděl pár příběhů. Pravděpodobný průběh by byl totiž takový, že by to buď nezabralo a pak už by bylo na "klasický" potrat pozdě, takže by se to rodiče stejně dozvěděli, nebo by sis ublížila, a pak by se to rodiče také stejně dozvěděli. Nebuď hloupá, zajdi k doktorovi, ten ti řekne, co a jak. Jak víš, že jsi v osmém týdnu? A že jsi vůbec těhotná? To jsi u doktora asi byla, ne?
Pokud těhotenství probíhá tak jak má, tak se ti doma potratit určitě nepodaří, ať vyzkoušíš jakoukoliv radu, co kde najdeš. Protože jak mi jednou řekl gynekolog, pokud probíhá těhotenství normálně, tak pokud neublížíš sobě, neublížíš obvykle ani miminku (řešily jsme to, když jsem spadla v těhotenství z kola). Takže opravdu nemáš jinou šanci, než to řešit s jedním ze svých rodičů.
Jediná možnost je se hecnout, počítat s šílenou reakcí matky (však to jednou povolí) a řeš to! Řeš to běžnou cestou, protože ukončit prosperující těhotenství je obrovský hazard se zdravím, který tě může trvale poškodit.
I z morálního hlediska, dítě roste, každý den je dokonalejší, řeš to hned! To že budeš mít doma obr průser, je selanka podle toho, co můžeš způsobit ty. A to jen proto, že se bojíš mámy.
Tento dotaz tu relativně nedávno byl v úplně stejné formě. Nekdo se dobře baví.
Úplně tě chápu, s mojí matkou jsem taky nikdy neměla dobrý vztah. A i když jsem byla plně poučena o ochraně, stejně jsem to nedodržovala. Ale já měla stálou známost a můj první sex byl zhruba půl roku před 18. narozeninami. Což je trochu rozdíl. Ale budeš muset stáhnout ocas a matce to říct. A udělej to okamžitě. Zabít tě nemůže. Když jsi měla odvahu na sex v 15 bez ochrany, tak bys měla mít i odvahu se k tomu postavit čelem. A co na to partner, ví to?
Tak já ti něco řeknu, před cca půl rokem jsem přišla o miminko- moc sme si ho přáli a byly sme za něj rádi než přišla rána a bylo pryč... Mám i zdravotní problém o kterém sem nevěděla,díky potratu jsem přišla i o vejcovod. Nevím zda se vůbec ještě někdy povede přirozeně.. Já být tebou řekla bych to mámě a probrala pro a proti. Může nastat čas, kdy zjistíš, že tohle byla tvá jediná možnost na dítě a další mít už nemusíš.. Pak budeš do smrti litovat, proč sis jej nenechala. A jestli že si vážně rozhodnutá dát ho pryč, tak zajdi za lékařem. Myslím, že bys mohla mít natolik dost rozumu, abys pochopila, že bez lékařské péče se neobejdeš.
Hlavně mi přijde smutne ze se slečna bojí mámy ,taky nemám tu nejlepší mamku a ta by na me sproste rvala,mela jsem v 16 přítele a našla moji antikoncepci a nadavala mi do kurev a to cchodí do kostela a je to taková dáma. Takze já vím jedno...nikdy se nebudu ke svým dětem chovat tak,aby ze me mely strach, jsem přece jejich máma a at provedou cokoliv vždycky budu
Zdravím taky tady mám jeden problém , je mi 17 let a nevím jestli nejsem těhotná bojím se jít doktorce nebo to říct mámě ... já žádné příznaky nemám ale nevím z čeho tak bolí podbříško a mám tak a mám tak kolem pupku tvrdý
@vesmerkaaa16 udělej si test z lékárny a i kdyby byl negativní, tak si zajdi k ženskému lékaři. Můžeš být nachlazená a to mě taky pobolívá v podbříšku a mívám i zpožděnou MS. A až budeš u své gynekoložky, tak si nechej rovnou předepsat antikoncepci. Myslím si, že pokud žiješ sexuálním životem a nepoužíváte s partnerem ochranu, tak je to jen otázkou času, kdy budeš skutečně těhotná
@andrejous1 Ahoj snad odpovíš jsem ve stejné situaci a potřebuji poradit jak jsi přišla na řešení beru jakoukoliv metodu jak to ze sebe vydolovat
@baratimkova ahoj taky bych potřebovala nějaké řešení jestli jsi na něco přišla a jestli pomohlo dekuju
Ahoj potřebovala bych poradit 14 .prosince jsem byla na potratů vše proběhlo v pohodě bohužel jsem nedostala menstruaci tak jsem šla k doktorovi ten mi řekl že už jsem to dávno měla dostat pohlavní styk jsem měla 15.1 od potratů doktoro mi pichl vyvolávací injekci 19 .1 a dnes jsem si udělala těhotenský test a vyšel pozitivní dítě fakt nechci a potrat mi teď už znovu neudělají nějaké rady prosím dekuju
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Pokud to dítě nechceš, měla by ses tomu aspoň postavit čelem a jít k doktorovi. Když už jsi dost stará na sex, měla jsi být dost stará a zodpovědná a myslet na ochranu... 😖