Je možnost, že se ještě rozjede samovolný potrat?

elllienka
20. čer 2022

Ahoj holky, bylo mi zjištěno ZT v 7tt, teď bych byla 11+6 a nekrvacim, jsem objednana na revizi... Tu jsem měla podstoupit dneska, ale přesunuli mi ji na čtvrtek...a doktorka mi řekla, že jako nevadí když se revize udělá i později... Přijde mi to divné už měsíc mít v sobě něco co je mrtvé nebo spíš už to ani není, podle posledního utz před týdnem se to rozpadá...
Máte někdo zkušenost, že se i takhle pozdě rozjela ms a vyloučilo se to samo? Z revize mám dost strach, nejdřív jsem to chtěla mít za sebou i kvůli odjezdu na dovolenou, která mě čeká, teď ale si říkám, že bych byla radši kdyby to přišlo samo.. Mám ale dost strach z nějaké infekce nebo tak, tím že už to mám v sobě tak dlouho...

2hanah
20. čer 2022

Revize je úplně v pohodě, vůbec se nebojte, nebolí to, je to rychlé a právě se u toho zkontroluje, co je potřeba a jestli je venku vše a právě se předejde infekci. Je mi líto, co se Vám stalo, taky jsem si prošla před pěti lety a taky před letní dovolenou, byl to 10.týden a já jsem psychicky nesnesla mít v sobě dýl mrtvý plod, tak jsem jela do druhé nemocnice a tam mi jeden hodný pan doktor udělal tu revizi hned, taky jsem měla i strach z infekce, ale hlavně psychika. Prý je to ohraničené, uzavřené, že infekce jen tak nehrozí, ale já se přiznám, jsem tomu úplně nevěřila, tím spíš, že mám problémy s imunitou. Držte se, mrzí mě, co Vás potkalo♥️

andrea93133
20. čer 2022

@2hanah no, tak já šla na revizi myslím až 6 týdnů po tom co miminko už nežilo a pak jsem o pár dní déle musela na další protože nevyčistili všechno a měla jsem zánět dělohy. Po první revizi jsem byla fit hned, probrala jsem se na sále a nebolelo mě nic, ale po druhé jsem se sice probrala taky hned ale cítila jsem břicho i čípek teda 🤷‍♀️
Jinak zakladatelko rozkrvácet se ještě samozřejmě můžeš, pak jen utz zkontroluji (nebo tvoje gynekoložka/gynekolog) zda odešlo všechno. To si musíš rozhodnout sama, zda chceš počkat na přírodu nebo to mít jak se říká "za sebou". Mě na výběr nikdo nedal (I když vím že jsem samozřejmě odmítnout mohla) a hned ze screeningu (až tam jsme se s manželem dozvěděli že mimčo už dlouho nežije) mě hnala lékařka do nemocnice, že už je to moc dlouho a že se jí tam něco nezdá.

elfka21
20. čer 2022

@elllienka mám zkušenost: zjistili ZT v 8 týdnu. Naplánovali revizi za 4 dny. Druhý den nato se rozjel potrat takovým způsobem, že jsem byla přesvědčena, že vykrvácím. Asi jako ms krát 100. A bolelo to taky dost. Samozřejmě jsme jeli hned do nemocnice. V 17. hod večer to začalo krvácet a v 22. hod už jsem byla na sále. Bylo to za mnou a vše pak v pořádku. Nevím, jak vypadá normální potrat, ale za sebe bych na něj nečekala a udivuje mě, že Vám nedali termín revize druhý třetí den.

nazka
20. čer 2022

@elllienka mne se přišlo na zt v 8tt. A na revizi jsem šla hned ten den. Nesnesla jsem v sobě mít cosi mrtvého, jak píšeš. Každopádně se jí neboj. Je to rychlý zákrok, krátká narkoza a po pár hodinách jdeš domu. Krvacela jsem pak asi týden jako při MS. Další ovulaci jsem měla hned 3 týdny poté. Takže tělo začalo pracovat okamžitě.

vikysek0987
20. čer 2022

@elllienka Revize v 10 tt kvůli ZT,nastoupila jsem hned druhý den od zjištění, vše bez problémů, pouze jsem dva dny špinila, žádné bolesti, určitě se neboj....

eviicka
20. čer 2022

U prvního ZT jsem začala v 11tt trochu špinit, druhý den na pravidelné kontrole bylo zjištěno, že se plod přestal vyvíjet už kolem 7tt (už při potvrzení byl o týden menší). Další den jsem se měla v nemocnici objednat na revizi, ale protože špinění přecházelo v krvácení, udělali mi ji hned (neměla jsem koule na potrat doma s dvouletým batoletem-ale možnost mi nabídli) - takže tento potrat se opravdu rozjel sám na přelomu 11. a 12. týdne.
Druhé ZT (tři měsíce na to) zjištěno v 8tt, byla jsem odhodlaná to doma zkusit, protože jsem nechtěla další revizi (ta před tím se musela navíc opakovat) čekala jsem do 12tt a pak raději na revizi šla, protože co jsem "nastudovala" - čím později potrat doma, tím větší riziko.

Jinak dovětek, po devíti měsících (půl roku jsme se chránili) jsem otěhotněla a i přes ty tři revize během 5 měsíců jsem měla následující těhotenství naprosto bezproblémové.

elllienka
autor
20. čer 2022

@2hanah
@andrea93133
@elfka21
@nazka
@vikysek0987
@eviicka
Děkuju moc všem za názory a zkušenosti 🙏
Mně na kontrole v 8tt zjistila, že se miminko asi nevyvíjí, chtěla mi dát týden čas na další kontrolu, ale já odlitala na dovolenou, takže jsem šla na další po 14 dnech a tam se potvrdilo že už se to vlastně rozpadá... Hned druhý den, to bylo v úterý, jsem byla v nemocnici a neměli už do konce týdne místo a objednali mě na dnešek... Dneska kvůli jedné mé zdravotní komplikaci mi to přesunuli zase na čtvrtek a když jsem řekla, že v sobotu odjíždím, tak mi doktorka řekla, že kdyby to nevyšlo ve čtvrtek, tak to vlastně jako nevadí, že se to nemusí dělat hned... A to mi právě přijde divný no... Nejdřív jsem si říkala, že si to zkusím nějak vyvolat, ale co zase čtu různý zkušenosti, tak asi počkám na revizi.. Mám 3 letou holčičku a tak ty bolesti s ní doma taky nechci riskovat... Chtěla jsem to mít taky za sebou co nejdříve a místo toho pořád nějaká komplikace 😔

littleice
21. čer 2022

@elllienka ahoj, já tě nechci děsit ale zase asi bych to tak dlouho neodkládala jako tvoje Dr. Švagrová během Vánoc těhotná, pak bylo podezření na zt, covid, no prostě už v sobě měla nějakou chvíli mrtvý plod. Začala špinit tak jsem ji vezla na pohotovost, byla to sobota. Doktor ji nabídnul revizi hned nebo v pondělí. Vybrala si pondělí, ale už v neděli se jí rozjel potrat a musela pro ni jet rychlá. Držím palce ať máš vše v pořádku

elllienka
autor
21. čer 2022

@littleice jdu na revizi ve čtvrtek, tak snad to dobře dopadne 🙏