Mám 2 děti. Dcera počata omylem, syn na poprvé, jenže s genetickým onemocněním. Takže když jsme se rozhodli s partnerem, že chceme ještě jedno (není bio otec mých dětí), tak mě ani nenapadlo, že s tím bude nějaký problém. Vzhledem k onemocnění syna jsme šli formou umělého. Mám za sebou 3 transfery, oba neúspěšné. První potrat v 7t, následná revize a po 4měsících ještě hysteroskopie. Od té doby naprosto změněný cyklus, slabounká MS a snížená sliznice. Poslední transfer chtěla mít doktorka pojištěný, protože jsme měli poslední zdravé embryo - denně 5x estrofem, 4xprogesteron a od transferu jsem si k tomu 1x denně píchala agolutin... A nic. Oba poslední transfery dopadly negativním testem. Cítím, že potřebuju pauzu, že to mám nechat být, zároveň ta touha po dítěti a těhotenství byla velká.
Vím, že mám obrovské štěstí, protože už děti mám, o to víc nechápu, jak to sakra může zvládat někdo, pro koho by to bylo poprvé. Ten nápor na psychiku je extrémní, otázky ostatních spíš bolí - Jak to zvladate? Dávali jste si po neúspěchu pauzu, snažili jste se na to nemyslet? Moc vám všem držím palce ♥️
První syn je ze 7. transferu. Celkove 11 embryí. Bylo to naprosto šílených 5 let. A povedlo se, až po půlroční pauze, kdy jsem tam šla, v podstatě jen “z povinnosti”.
@bustedka nám trvalo dlouhých 19 let, než to vyšlo. Takových transferů a neúspěchů, že už to ani spočítat nedokážu. Ale nakonec to dopadlo. Psychická pohoda je důležitější, než si myslíš. Člověk se v tom nesmí moc utápět. Dělejte s chlapem to, co doposud. Buďte si oporou. Máš dvě děti, nemůžeš mít tedy moc času na přemýšlení na kdyby, coby. Dopadne to dobře, buď trpělivá.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Po prvním nevydařeném ET jsem měla pauzu skoro rok. A pak ket už vyšel. Teď snad vyšel 4 transfer, čili 3.ket. Ale ty nervy jsou šílené od začátku celého toho tiatru s otehotnenim.