Pěkný večer , nedávno jsem přišla o miminko zastavilo se srdíčko a musela jsem na potrat . Bylo to těžké hodně pro mě ,už to vyadalo ,že jsem se s tím smířila .Přítel další miminko nechce ,nějak jsem se s tím srovnala ,ale teď jsem zjistila ,že kamarádka je těhotná . A na mě to padlo , jak se vyrovnat s tou ztrátou miminka ,a s tím že přítel nechce ,jedno mu pré stačí .
Probrat to s přítelem, přece to nemůže vzdát po jednom nezdaru. Odbornou pomoc využíváš? Najdi si skupinku s názvem prázdná náruč, tam jsou ženy ve stejně situaci jako ty a vzájemně se podporuji.
@krisstina93 Já jejího partnera svým způsobem chápu, pokud už jedno dítě mají, tak chce mít "jistotu" a nepokoušet osud že si prožijí znova takové neštěstí...
@klokanka31 ale je to sobecké, já potratila 2x a sebrala sem se z toho až ve chvíli, kdy sem měla další dítě úspěšně, do te doby sem se tím strašně uzirala a kdyby mi manžel řekl, ze další pokus nebude, tak bych s nim asi nemohla byt. To má každý asi jinak, ale ten vztah by to poznamenalo víc jak další případný nezdar.
@krisstina93 Moje první dvě těhotenství taky dopadly špatně, mimoděložní a potrat, vždycky jsem řekla že už pokusy nebudou, ale nakonec jsem do toho šla, protože jsem/jsme dítě chtěli. Ale teď co máme už vytouženou dceru, tak do dalšího nejdu, i když by manžel nebyl proti. Největší důvod je právě ten, že mám moc velký strach z toho, aby se něco zase nepos*alo...Ale chce to v tom vztahu diskutovat, probrat to oboustranně, ne to říct jako hotovou věc...
@klokanka31 a to je to, ze to každý má jinak, já i přes nezdary nevzdala a děti mám nakonec tři, i když tam byl strach, tak mi to za to stalo. Ale o tom musí mluvit oni doma, já bych si to neodpustila jen kvůli strachu. Jestli zakladatelka dítě chce a muž ne, tak je to možná ten vztah bude stát. Nejde říct, já se bojím, tak nic nebude, když o to ten druhy fakt stojí a nedokáže se s nezdarem smířit.
Dala bych tomu víc času. Též jsem měla zamlklé těhotenství, muž o dalším pokusu nechtěl ani slyšet, ale věděl, že já bych do toho šla, za dalšího 3/4 roku se nebránil.
Je to i o tom, jak je to dlouho. My jsme přišli o prvního syna na konci těhotenství. Složilo nás to pěkně. Hned jsme ale věděli, že jediné, co nám pomůže, je další těhotenství. O rok později jsem porodila druhého syna. Jsme šťastní za našeho 1,5ročního raráška. Ikdyž by jsme brali ještě jedno dítko, tak převládá více mínusů - a mezi nimi je i velký strach, aby to nedopadlo jako s prvním. Ale stále nemáme rozhodnuto a stále o tom přemýšlíme už půl roku. Musíte si o tom promluvit. Pro mužské je to jiné než pro ženy.
Manžel nechce kvůli tomu že dvě máme a že na dnešní dobu to stačí .Máme dva kluky a já tak nějak cítím že bych ti holčičku chtěla prostě ,když by byl třetí kluk vůbec by mi to nevadilo měla bych už jméno pro něj 😄 Ale manžel dva roky už nechce další a já jo 😔
@klokanka31 je to od března , už tohle miminko nechtěl nebylo v plánu ,a teď se už hlídá aby se neudělal do mě nebo má kondom
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Moc mě mrzí co tě potkalo 😟 Jak to je dlouho? Třeba si to tvůj partner časem rozmyslí...