Jak dlouho jste po ztrátě miminka čekaly se snažením?

epe29
28. únor 2020

Bohužel jsme začátkem ledna přišli o miminko ve 23 tt.Fyzicky už jsem v pořádku, po citové stránce je to o malinko lepší, ale bude to chtít čas..
Jak dlouho vám bylo dr doporučeno čekat než budete moc otěhotnět znovu?
Jak dlouho jste doopravdy čekali, drželi jste se doporučení lékaře?
Za jak dlouho se vám podařilo otěhotnět?
Předem vím že u každého je to jinak. A to co platí pro jednu ženu neplatí pro ostatní, ale ráda bych znala vaše zkušenosti.

nikol_22
28. únor 2020

@epe29 tak ja mam uplne stejnou zkusenost. Roku 2014 jsme prisli o miminko ve 24tt. Neposlouchala jsem lekare, ikdyz nam bylo doporuceno 3mesice cekat. Nebylo na co. Dalsi mesic uz jsem cekala naseho syna 🤍🙏🏻🙏🏻

lennus
28. únor 2020

@epe29 Také jsme přišli o miminko ve 23. týdnu. Já spěchat nechtěla, přesně kvůli citové stránce, nechtěla jsem přebít bolest a jedno dítě nahradit druhým. Za mě je lepší si vše prožít, odtruchlit a dát si čas. Stalo se nám to v listopadu 2016, v březnu mi dal už dr požehnání otěhotnět, ale já to tak necítila, nechali jsme tomu volný průběh v létě a hned se povedlo. Čas je rozhodně nejlepší lékař. U nás to bylo už třetí těhotenství s potížemi, první syn narozen 33+2 a druhé těhotenství skončilo jako zamlklé v 11.Proto jsem na sobě i hodně pracovala a po této ztrátě chodila k psycholožce. Dnes máme skoro dvouletou holčičku, která se narodila dva dny před termínem. Moc držím palce. Je mi líto, čím přicházíš, je to peklo, ale bude líp!

epe29
autor
28. únor 2020

@nikol_22 děkuji za odpověď. Uspěchat to úplně nechci. Dr říkal že počkat 4 až 6 měsíců. A to se mi nechce čekat. Teď je těhotenství v pořádku? Co kontroli, hlídá si tě dr víc?

epe29
autor
28. únor 2020

@lennus Děkuji za odpověď, v žádném případě nechci jedno dítě nahradit druhým. To ani nejde. Mám s partnerem dva syny. Vždy jsme chtěli ještě jedno dítě. Bohužel těhotenství nedopadlo. Já se fyzicky cítím dobře i podle dr jsem v pořádku. Jen doporučil ještě chvíli počkat. Na další těhotenství se cítím i když obavy aby bylo vše v pořádku budu mít vždycky. Jestli to bude teď nebo později.

magdaleshka
28. únor 2020

Zkušenost s tím nemám, ale přeji hodně sil a zdaru 🙂🍀🙏

nikol_22
28. únor 2020

@epe29 syn uz ma 5let 🙏🏻🤍❤️❤️ Nehlidali me vice. Tohle se proste neda ovlivnit. Co se ma bohuzel stat se stane. Ja myslim ze proste nic neni uspechane. Pokud se to miminko ma podarit hned podari se a kdyz ne tak si clovek pocka.
Z me zkusenosti, ja by jsem pul roku urcite nevydrzela cekat. Jsem rada ze to bylo tak jak to bylo. A urcite nelituju.

vitezove
28. únor 2020

Nech to na tělu. Dopřej mu to šestinedělí, a pak uvidíš. Pokud se na to budeš cítit fyzicky i psychicky, tak klidně otěhotni okamžitě. Důležité ale je, aby si opravdu poslouchala svoje tělo a nechtěla jen rychlerychle otěhotnět, aby si zaplašila bolest. Nejdřív by ses s tím měla srovnat a pak chtít miminko.

rickym
28. únor 2020

@epe29 dnes je to přesně 3 měsíce, kdy jsme přišli o miminko v 16tt kvůli VVV. Čekám na ovulaci a začínáme se snažením. V listopadu mi to prislo strašně dlouhé, cekat 3 měsíce, ale uteklo to rychle... uvidime jak to půjde. Poradně si odpočiň, mrzí mě to, co vás potkalo😔

epe29
autor
28. únor 2020

@magdaleshka děkuji ☺️

epe29
autor
28. únor 2020

@nikol_22 já ani nepočítám stím že se to podaří hned. Uvidím počkám ještě jak dopadne další kontrola u dr. Asi tomu pak necháme volný průběh ☺️ a snad si k nám miminko najde cestu a bude vše v pořádku 🍀🍀

epe29
autor
28. únor 2020

@vitezove šestinedělí už mám za sebou. Nechci to v žádném případě hnát na sílu ani zakazdou cenu . Uvidím i po další kontrole a ani nepočítám stím že se to podaří hned. Ono to co sestalo bude bolet pořád jen časem míň. Děkuji ti za odpověď.

margi23
28. únor 2020

@epe29 My jsme prisli o miminko loni v zari v 17 tt. Ja jsem chtela zkusit miminko hned po sestinedeli. Ale dr mi rekla, min. 6 mesicu aby se telo dalo do poradku a nehrozil dalsi potrat. Minuly mesic jsme se s manzelem zacali snazit znovu, tak ted doufame, ze se nam to brzy podari. Vim, ze se nazory lekaru na tuto dobu ruzni.

klea81
28. únor 2020

Říká se 3-6 měsíců, čím bylo těhotenství delší, tím dýl potřebuje tělo na regeneraci.

epe29
autor
28. únor 2020

@margi23 děkuji za odpověď. Přeju ti ať se brzy zadaří a klidné bez problémové těhotenství 🤰 😊

nybisa
28. únor 2020

My jsme loni v květnu přišli o miminko ve 20tt. Vyvoláváný porod byl bezproblémový. Měsíc poté jsem hned dostala menstruaci a můj gynekolog mi na kontrole řekl, ze je vše v pořádku a stačí prý počkat měsíc. Já sama jsem se rychle cítila dobře fyzicky u psychicky. Nechali jsme tomu volný průběh, rozhodně jsme neplánovali, že bych měla hned znovu otěhotnět. Ale stalo se hned o prázdninách. Teď jsem v sedmém měsíci 🙂

epe29
autor
28. únor 2020

@nybisa děkuji za odpověď 😊 koukám co dr to jiný názor. Přeji bezproblémový zbytek těhotenství 🍀🍀

lennus
28. únor 2020

@nikol_22 Já chtěla čekat i kvůli jizvě, měla jsem po císaři a chtěla jsem další dítě porodit přirozeně, což se povedlo. Mně čas udělal dobře, vrátila jsem se do práce a vše si vyřešila, vzhledem k předchozím nedokončeným těhotenstvím jsem chodila i hodně po doktorech a byla v lázních, které byly úžasné!

mamikry
28. únor 2020

@epe29 mám to stejně. Moc bych chtěla to prázdno zaplnit novým životem. Myslím si ale, že vše má svůj čas. Nevím, jak svou ztrátu nesete, ale jestli špatně, tak ještě počkejte a nechte si chvíli na truchlení a svoje miminko oplačte. Ono ho stejně žádné jiné nenahradí. Čím víc budete v psychické pohodě, tím lépe se budete hojit i fyzicky. Osobně bych ten půl rok počkala (a počkám). Alespoň budete mít jistotu, že se vše zregeneruje a bude připravené na další miminko.

hipposkin
28. únor 2020

@epe29 byly nám doporuceny 3 měsíce, ale počkali jsme půl roku - měli jsme naplánovanou náročnou a dlouhou dovolenou na druhém konci světa, tak jsme chtěli počkat, až se vrátíme. Nakonec jsem se vrátila už těhotná.

xmele004
29. únor 2020

U nas se doktori lisili s doporucenim, nekdo rikal mesic nekdo pulrok...moje gynekolozka rikala, ze staci jedna menstruace...uplne presne si to nepamatuji, kdy jsme se zacali snazit, ale trvalo to ten pul rok cca nez se zadarilo. Doktori si nas hlidali dost a dnes vedle me lezi zdrava dvou a pul leta princezna. Drzim palce, bude lip ♥️

epe29
autor
29. únor 2020

@lennus
Děkuji za odpověď.

epe29
autor
29. únor 2020

@mamikry děkuji za odpověď. Jak už jsem psala po zdravotní stránce jsem dikybohu v pořádku. Ani nepočítám že se povede první měsíc snažení. Tentokrát jsme čekali sedm měsíců. Není to tak že bych jedno miminko chtěla nahradit druhým to ani nejde. Uvidím i jak dopadnu po další kontrole kterou mám 17.3. A asi tomu pak necháme volný průběh, snad si k nám miminko pak cestu najde. 🍀🍀

epe29
autor
29. únor 2020

@hipposkin děkuji za odpověď 😊

epe29
autor
29. únor 2020

@xmele004 děkuji za odpověď.Jak to vypadalo že si tě lékaři víc hlídali? Chodila jsi na častější kontroly?

mamikry
29. únor 2020

@epe29 určitě najde. ❤

nikol_22
29. únor 2020

@lennus jasne, to chapu. Ja v tom 24tt rodila normalne ne cisarem. Takze opravdu jsem zadne telesne omezeni nemela. Kazdy to ma proste jinak 😊 a nekomu vyhovuje cekat, nekomu ne. To uz je na jedinci.

kaja2016
29. únor 2020

@epe29 Uprimnou soustrast ❤Nezazila jsem presne predcasny porod, ktery nedopadl dobre, ale zazila jsem neco hodne podobneho a toto byla jedna z variant, ktera se mohla stat. Co jsem tak cetla, pokud rodis, tak pokud neni potreba napr.zjistovat pricinu a podobne, tak otehotnet muzes jako po klasickem porodu hned, jak to pujde. Asi je dobre si doplnit vitaminy a mineraly a tak. Urcite je to spis o tom, jak to citis. Nekomu pomuze do toho jit hned, nekdo si to chce odtruchlit.

epe29
autor
29. únor 2020

@nikol_22
@lennus
@magdaleshka
@vitezove
@rickym
@margi23
@klea81
@nybisa
@mamikry
@hipposkin
@xmele004
@kaja2016
Moc vám všem děkuji za odpovědi. Hodně mi pomohlo si s vámi o tom tak to virtuálně popovídat.

kopretina159
29. únor 2020

@epe29 My přišli o miminko ve 22tt. Bylo nám doporučeno počkat aspoň 2 MS, ale čekali jsme asi 9 měsíců. Chtěli jsme počkat na výsledky z genetiky (které měly být do 2 měsíců), jelikož miminko mělo vady neslučitelné se životem. Naštěstí se jednalo o blbou náhodu :( . V mezičase jsem se dávala dohromady, začala jsem se o sebe víc starat, zhubla, začala cvičit, vrátila se do práce... Ta bolest byla hrozná, nesnesitelná a není den, kdy by mi miminko nechybělo, ale člověk se s tím musel naučit žít. Když jsme se rozhodli, že se pokusíme o další miminko, povedlo se otěhotnět hned první cyklus. A teď mi v náručí leží 14 denní zdravý syn 🙂. Dej tomu čas, truchli, pokud potřebuješ mluv o tom, najdi si nové koníčky, prostě nějak zaměstnej hlavu a uvidíš, že jak přijde ten pravý čas, tak se štěstí usměje i na vás. Přeji hodně sil a držím palce 🙂.

epe29
autor
29. únor 2020

@kopretina159 děkuji za odpověď. Miminko mi chybí a chybět bude. Ale pomalu se stím učím žít. Začala jsem zase chodit do knihovny a číst knížky. Ráda bych si začala dělat domácí mýdla. Vím zev tom to případě je čas nejlepší lékař. Nechci v žádném případě tlačit na pilu. Partner to nechává na mě až jak se budu cítit to chtít zkusit znovu až ten čas nastane plně mě podpoří.