Já chci miminko, on ne 😞 Co mám dělat?

alexiss164
12. říj 2017

Ahoj,
moc bych si přála miminko ale moje rodina ani přítel o tom nechtějí ani slyšet. :( moc mě to mrzí a nevím co si mám počít, máte někdo nějakou radu , já už jsem fakt bezradná

sirka1
12. říj 2017

Chlapa asi těžko přesvědčíš. Jsou dvě možnosti. První - počkat, jestli si to chlap rozmyslí. Druhá - najít jiného, který to dítě chtít bude.

alexiss164
autor
12. říj 2017

@sirka1 moc díky 🙂 ono mi ani tak moc nejde o něj ale dost mně mrzí že celá moje rodina o tom nechce ani slyšet :( jasně ON je asi nejdůležitější ale tak nějak jsem čekala že se za mně rodina postaví a ono NIC

hlasimse
12. říj 2017

@alexiss164 A kolik ti je? Pokud jsi dospělá a soběstačná, rodina se může stavět na hlavu. Nakonec po narození jsou stejně všichni z miminka vedle 🙂

alexiss164
autor
12. říj 2017

@hlasimse je mi 21 ale i tak je pro mně názor ostatních v mém okolí dost důležitý, a u mých rodičů to platí dvojnásob

odula
12. říj 2017

@alexiss164 s rodinou mit dite nebudes. Kdyz partner nechce ,tak je stejne naprd si mimko prosazovat i kdyby za tebou stali vsichni pribuzni do desateho kolene. Tohle je vec partneru a obavam se ze @sirka1 podala sice lakonicky, lec presny popis toho jak ale situaci resit. 😒 hodne sil preju do ty situace, neni lehka, no. ☹

alexiss164
autor
12. říj 2017

Asi máte pravdu 🙂 bude lepší počkat až se konečně najde někdo kdo bude miminko chtít než abych si ho vynucovala
Moc díky

odula
12. říj 2017

@alexiss164 muzu se zeptat k9lik je partnerovi??

alexiss164
autor
12. říj 2017

27

odula
12. říj 2017

@alexiss164 no jo no,chlapi jsou v tomto pomalejsi... 😒 nezoufej,muze si to rozmyslet. Jestli vis ze je to partak do nepohody,tak mu zkus dat jeste cas 😉

alexiss164
autor
12. říj 2017

@odula Jo to on je ti fakt miláček jen občas se neschodneme na dost podstatných věcech 😕 Ale tak to asi je j všech a já si myslím ze po 3letech jsme si už zvykli na to ze ne vždycky je všechno zalite sluncem 😏 Jen doufám ze se nakonec rozmysli a budeme už konečně moci být ve 3 😊

odula
12. říj 2017

@alexiss164 zalezi jak podstatny ty podstatny veci jsou😉 . Preju hodne stesti 🙂

zuzineckah
12. říj 2017

@alexiss164 buď vyměň kus za kus, nebo počkej (což by asi nebylo úplně od věci). Žádná jiná rada není.

luckamarcu
12. říj 2017

@alexiss164 spíš mě zaráží že je pro tebe tak podstatný co si myslí ostatní... Ale tvoje věc... Miminko není hračka, teď chci a musím ho mít... Ten tvůj borec je dost mladej stejně jako ty, tak přece bys nechtěla abys pak byla na malý sama pokud by ON OPRAVDU NECHTĚL... A tys ho k tomu jen uhnala... V první řadě by měl chtít chlap, neboť zastane dost zásadních věci... Takže za mě řekla bych mu že chci, pokud řekne že ne, zeptala bych se proč, a čekala a dal se v tom nerypala...uhnat chlapa jen kvůli děcku smrdí průserem.. Osud ti to sám stejně nějak zařídí... Hodně štěstí do života...

yelowangel
12. říj 2017

A znáš důvody proč nechtějí? Jak tvoje rodina tak partner. Mám skoropříbuznou která by dítě moc chtěla, i věk na to má ale všichni jsou proti z jedinýho důvodu - holka si nasekala dluhy a teď má takovou exekuci na plat že i když jde o jízdenku do práce nebo si chce koupit vodu za 10 korun musí si říct partnerovi. Nenechaj jí vůbec nic, tak si to nastavila, takže kdyby ještě měli dítě může chlap chodit z práce do práce. Tím neříkám že to je zrovna tvůj případ, ale někdy je potřeba taky se zamyslet nad možnými důsledky, možná je nevidíš (nebo nechceš vidět), ale tvoje rodina ano.

vanea
12. říj 2017

No rodina do toho nemá co kecat, pokud u nich nebydlíš a bylo ti 18:D ale horší to bude s partnerem..nemůžeš do toho nikoho nutit...musíš si ujasnit, zda je pro tebe tak důležitý, že pár let počkáš, až bude chtít taky..nebo si najdeš někoho, kdo to uvidí stejně..ale i tam bych doporučovala v tom vztahu být aspoň 2-3 roky před prckem, takže buď jak buď ti asi nezbyde než vyčkat...není nic horšího, než donutit partnera k dítěti...

naomi6
13. říj 2017

@alexiss164 já bych tohle s rodinou neresila. Je to jen tvá a partnerova věc. Pokud o něj stojís , tak bych pockala. Držím palce 😉

monca_kovarikova
13. říj 2017

S nyní už manželem jsme spolu 3,5 roku. Po prvním roce vztahu jsem věděla, že je to ten pravý a začaly se ve mne probouzet takové ty pocity, že bych se chtěla usadit. Vzhledem k tomu, že jsem předtím byla s partnerem, u kterého jsem nemohla být přirozená a upřímná, tak v současném vztahu jsem moc tlačila na pilu. Fakt byl ten, že jsme spolu s partnerem neuměli komunikovat. Kdybych mohla vrátit čas, hned při prvním vážném rozhovoru na toto téma, bych mu řekla, že svatba a rodina je pro mne opravdu důležitá (řekla bych mu proč) a pochopím, když to uvidí jinak. A co se týká rodiny, když jsme byli s manželem druhým rokem, také jsem slyšela, že do třiceti máme času dost a teď se malého nemůžou dočkat :D. Držím palečky a kdyby chtěl přítel ještě počkat, doporučuji najít si něco co tě zaměstná, u mne to bylo studium na VŠ, pak práce a cestování.

journals
13. říj 2017

Ty hlavně nedělej nic. A možná zkus pár let vydržet, ono ani probírání s rodinou jestli dítě ano, nebo ne, mi moc dospělé nepřijde...
Rodina má pravdu, pospícháš zbytečně moc, nic ti neuteče, neboj 😉

mourovatakocka
13. říj 2017

Já jsem takhle strávila čtyři roky ve vztahu, který z pohledu dětí neměl budoucnost, přítel opakovaně prohlašoval, že svatbu a rodinu nechce a já pitomá to nechtěla slyšet. Měl takhle už celkem tři dlouhodobější vztahy, které odpískal, když se na něj tlačilo. Tvůj přítel může ještě změnit názor, ale spoléhat na to asi úplně nejde. Je pravda, že máš na všechno dost času, v jednadvaceti cestuj, poznávej nová místa a lidi, šetři a uspořádej si bydlení. A kdoví, třeba pak potkáš někoho, kdo nebude trpět alergii na děti a rodinu 🙂

ivankarich
13. říj 2017

Souhlasím s většinou, ještě bych si počkala chvilku a hlavně žádný ukvapený závěr. 🙂

puresin
13. říj 2017

No, asi dost zalezi na tom, kolik Ti je a jak dlouho s pritelem jsi. Rodina o tom nechce slyset? Tak to budes asi hodne mladinka, ze se Ti do toho aktivne vmesuji. Pritel nechce? Ale na dite ale musite byt dva.
Na Tvem miste bych si nasla konicka, abys zaplnila prazdno, ktere, se mi zda, chces vyplnit miminkem..

sobist
13. říj 2017

Chápu, že je problém, když dítě nechce partner - tady pomůže jedině si o tom promluvit a podle toho se zařídit (třeba dítě nebude chtít ani ve 40 a bude mít stále pocit, že má ještě čas, i takové znám), ale pokud nejsi závislá na rodině finančně apod. proč se řídit podle nich? Je to tvůj život, ne život tvé rodiny nebo nějakých známých, a je hloupost se zařizovat podle nich a jejich názoru - určitě je fajn si ho poslechnout, zvážit co říkají, ale pokud se na dítě cítíš, chceš ho, a máš na to prostředky a zázemí, je to tvoje věc.
Já se třeba na dítě necítila a poslední rok byl tlak okolí dost patrný, proč ještě nemáme dítě. Všichni hrozně chtěli vnouče, řečičky o tomhle a támhle tom, ale prostě jejich život to ve většině případů zasáhne naprosto minimálně na rozdíl od tvého. 🙂

Takže to pořeš s partnerem, prober si to pořádně v sobě a podle toho jednej. 🙂

koordinatorka_odboje
13. říj 2017

@alexiss164 jake argumenty vznasi tva rodina a pritel proti miminku?

salot
14. říj 2017

Dala bych mu čas, nevím, jak dlouho je to pro tebe, ale věřím, že třicítka změní jeho pohled.

verinikki
14. říj 2017

Nezlobte se na mne, ale to je dotaz jak do Bravíčka. Nepíšete nic o sobě, důvody - proč rodina i přítel mimi odmítají (mimochodem, přijde mi to opravdu zvláštní, že by rodina měla do toho co mluvit, pokud jste s partnerem samostatní, spíš je asi někde zakopaný pes), neuvádíš v jaké si situaci, jestli pracuješ, bydlíte spolu, atd.
Takže všechny naše rady jsou zde opravdu drahé.

martiina_k
15. říj 2017

Taky bych řekla, že to, proč tvá rodina nechce, abys měla teď dítě, bude podstatné. Nemyslím si, že by tě zrazovali jen kvůli věku. 21 je sice málo, ale zase to není 16. Dříve se ve 21 rodily děti běžně. Proč to tvá rodina odmítá? Máš dluhy? Bydlíš s nima? Nemáte vlastní bydlení? Jsi bez práce? Oni tě živí? A partner? Nevidí třeba tvá rodina problém v něm? Nevím, třeba chodí denně do hospody, hraje automaty, nebo je to flákač.. dala jsi strašně málo informací.

janulkakraniska
20. říj 2017

První dite prislo v 25,manzel 29, druhe 29,manzel 33.Ono fakt jako neni kam spechat.Je to krasny,miminko vonavy,laska velika,ale nehorazna zodpovednost a velky zasah do zivota a to pro oba!
Vynucovat si to,je velka chyba,ktera te muze stat hodne.
Pokud je to fajn chlap a stoji ti za cekani,pockej.Mas casu hafo.
Promluv si s nim,proc nechce...treba chce jeste neco podniknout nebo nema jiste zamestnani...to si musis zjistit sama.S prckem uz to vsechno tak snadne nebude.
Pro svou rodinu jsi mozna jeste mlada,videli by te radeji mozna jinak,jinde...tezko rict.