Holky hrozne tezko se mi to pise 😩
Mame 3 male deti a ted jsem otehotnela pres telisko😭
Muzete mi prosim napsat jak probiha interupce, hlavne co me ceka po zakroku?
Jen prosim zadne odsuzovani, i tak je to pro me tezke, ale dalsi dite uz fakt ne 😩
@4formy ani nevis jak me to mrzi, mam za sebou 3 cisare a u tretiho ve 27tydnu ruptura delohy, malem jsme obe zemreli😩 a ted tohle😭😭
Preji Ti zdrave miminko a at je vse tak jak ma byt🍀
Nejspíš budete muset na revizi aby vyndali i tělísko ( měla by to hradit pojišťovna ) hodně záleží na lékaři jinak pak bude 6 neděli
@lencaa11 dekuji a nevite prosim zda jdu po zakroku jeste ten den domu? Chci si nechat udelat sterilizaci, ale to asi v jednom zakroku nepujde.
To záleží jaká je to forma - ty nejranější, tuším do 8. týdne, se dělají pomocí léků ambulantně - krvácení a bolest by mělo připomínat silnější menstruaci. Do 12. týdne se dělá klasická kyretáž (výškrab) pod narkózou, udělají zákrok, poležíš si cca 2 hodiny a jdeš domů. Po zákroku dodržovat 6ti nedělí a klidový režim. Není to nic hrozného z fyzického hlediska. 😉 Každopádně objednej se ke svému gynekologovi hned, aby se to řešilo, co nejdřív. Musí ti vypsat žádanku, která je tuším zpoplatněna a pak samozřejmě samotná interrupce stojí od 3000-5000 tuším 🤔 v závislosti na typu, ale to si fakt nejsem jistá a možná, že tobě by to mohla hradit pojišťovna tím, že selhalo tělísko 🤷🏼♀️ přesné informace ti kdyžtak řekne gynekolog. 🙂
@hasara33 dekuji, ja byla u dr ve ctvrtek, v deloze nic nevidel, ale vzal krev a vcera hcg 18174😩 Jenze tam byla jen sestra, tak se bojim mimodelozniho, v pondeli mam byt hned o pul 8 u dr.
2hodiny po zákroku jsem šla domů....
Tak to je dobrý, v pondělí to vyřešíte. 😉 Zeptej se svého dr. rovnou i na tu sterilizaci, já myslím, že to možné je udělat při jednom. 🙂
Někdy se jde do 17h pokud máte vysoké HCG a v děloze nic tak to vypadá na mimoděložní což u tělíska může bejt držím palce ☘️☘️ aby jste byla v pořádku jinak sterilizaci ať vám napíše lékař že máte 3 císaře
@lencaa11 dekuji, vim, ze mam narok na sterilizaci zdarma, ja ji chtela uz tenkrat, ale u ni je hospitalizace a to jsem skrz malou nechtela, tak jsem si nechala dat telisko🤦♀️ Takze ted uz do te sterilizace pujdu.
Holky vsem moc dekuji.
No, pri kombinaci tvoji vysky hcg, niceho na utz a teliska, se bojim, ze to fakt mimodelozni muze byt... A jinak inzerrupce je jeste ten den domu, ale nebim, jak v případě, te sterilizace, plus je tedy otazka, zda stihnes souhlasy, protože mam ten pocit, ze musi byt dva v nějakém casovem odstupu.
Pokud by to teď bylo mimoděložní držím palečky a snad ne tak si hned nechte vzít oba vejcovody jelikož to stejně dělají právě laparo a to je na 2 dny v nemocnici kdyby vám dělali normálně revizi dělohy tak jdete domu večer a pak domluvit sterilizaci
Moc mě mrzí, čím si přicházíš. 😔 Mohla bych se zeptat a poprosit o to, jak probíhala ta ruptura? Klidně do zprávy. Byla bych ti za to nesmírně vděčná 🙏 Mám za sebou 2 nechtěné císaře a samozřejmě už jsem se setkala se strašením ohledně ruptury a třetího těhotenství. Prý je to vzácné, ale bojíme se toho všechny císařovny. 🙈 Zajímalo by mě hlavně, jestli tomu předcházel nějaký problém (ztenčení, špatné zhojení, bolest) nebo to bylo náhle? Doktoři tím straší ženy k smrti, ale vlastně se o tom člověk nikde moc nic nedozví, jak to probíhá nebo jakým ženám se to stává. 🤷
@cherie24 me tim strasili od zacatku take, stalo se mi to kdyz jsem se zvedala ze sedacky, citila jsem jakoby lupnuti a v momente ze me tekla krev proudem, ale fakt hrozne, behem chvilicky u nas byla rychla a pak uz si to poradne nepamatuju, malou 4 minuty ozivovali, ja dostala nekolik transfuzi krve a plazmy. Muj gynekolog pak hrozne nadaval, ze mi tu delohu nevzali, ze je v silenym stavu 😔
Mám za sebou dvě revize , poslední byl maličko bolestivější,po narkóze mě bolelo víc podbřišek jinak v pohodě , ten den mě pouštěli domu kolem 4 hod
Tak u nas se zasadne sterilizace behem interrupce nedela.
Ke sterilizaci je potreba mit podepsany souhlas minimalne 14 dni pred vykonem. Dela se to laparoskopicky, tzn neni to v ramci jednodenni chirurgie
@hezz17 dekuji, take si myslim, ze to tak bude i u nas v Prostejove.
A to tam fakt nebyl žádný defekt nebo ztenčení na jizvě předtím? To fakt takhle praskla zhojená jizva? 😱
Taky mi teda není jasné, proč rovnou nesebrali celou dělohu, když je jasné, že další děti už zřejmě nebudou připadat v úvahu.
@cherie24 bylo ztenceni, vzdyt pisu, ze me tim strasili od zacatku. Jo to me mrzi, ze ji nevzali😔
HOLKY TAK JE TO DIKY BOHU ZAMLKLE TEHOTENSTVI 🙏🏾🙏🏾JA MAM TAKOVOU RADOST 🙏🏾
Ulevilo se mi upřímně řečeno za tebe, neumím si představit že bych sama otěhotněla přes tělísko, a je dobře že to dopadlo tak jak to dopadlo a držím palce ať už všechno v pořádku 🫂
@luciesofiealex dekuju 🙏🏾🙏🏾 ja jsem tak moc rada🙏🏾 jinak telisko se mi uvolnilo a je v deloznim hrdle, tak musim na zakrok do narkozy, kde vse vyresi.
Hlavně že nemusíš řešit "To" zbytek už bude brzo v pořádku 🫂
@hezz17 sterilizace jde udělat v rámci jednodenní chirurgie.
Držím palečky ať je vše v pořádku a jste brzo doma ...☘️☘️
@veroniquecz u nas ne, dela se laparoskopicky a je nutna hospitalizace.
Jde to domluvit všude, zjistovala jsem to. Někde mají přímo jednodenní gyne kde to dělají.
@veroniquecz tak ve FnOl to vazne nejde.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Je mi to moc lito 😔 osobne s timto neporadim ja cekam ctvrte a tesim se....jinak at je to brzo za tebou 🍀