Zdravim vas. Nekdy v rijnu 2016 nebo v listopadu jsem zjistila ze jsem tehotna. Zdravotne jsem byla v poradku a vsechny priznaky mi zacali az po tom co jsem na testu zbadala pozitivnej vysledek. Nevedela jsem co delat. Mela jsem jen 16. I tak jsem se tesila protoze jsem dite cekala s pritelem, on pracuje. Jeho reakce jelikoz je uz dospelej byla radost, tesil se a ja jsem byla taky stastna kdyz mi rikal ze vsechno zvladneme. Desilo mne ale to ze doma byli prave taky tehotny. Myslela jsem si ze se zblaznim. Mela jsem strach, odpovednost presto vsechno jsem byla stastna. Pak ale prisel den po par tydnech co sme nakoupili uz i maly blbosti pro miminko ze jsem to doma musela rict rodine. V jedny mistnosti byli v brisku 2 miminka.. Rozsudek na ktery nikdy nezapomenu.. zustane jen jedno.. Mne se zastavil svet nevedela jsem si to ani predstavit.. Rodine bylo jedno ze jsme s pritelem pro to chteli udelat vsechno, nezadali sme o nic jen o pochopeni a odpusteni. Stejne jsem se 15. prosince skoro ve 12. tydnu ocitla na salu v nemocnici kde jsem podstoupila UPT.. Nikdy na to nezapomenu. Neudelala jsem to pro to ze jsem chtela i kdyz rodina rekla ze mam udelat co uznam za vhodny. Psychicky jsem to nezvladla po tom vsem co mi rekli, bud moje dite nebo dite mych rodicu-moje vysnena sestricka. Probrecela jsem cely hodiny na pokoji, pred salem .. myslela jsem ze utecu ze to predse nemuzu udelat. Po celou dobu jsem mela v ruce ultrazvuk svyho miminka, uz bylo krasne videt... Najednou jsem se jen probudila na pokoji. Necitila jsem vubec nic. Mela jsem v sobe jen prazdno, velkou diru. Chtela jsem brecet, chtela jsem rvat ale neslo to. Uz jsem to nevedela. Par hodin po zakroku jsem sla domu a tvarila jsem se ze se nic nedeje a necitila jsem zadnou bolest, vycitky svedomi, vubec nic. Koukala jsem se porad na ultrazvuk ale nebrecela jsem. Par dni na to byli Vanoce a ja jsem byla uplne normalnej clovek, jako kdysi s tym rozdilem ze jsem si uvedomila ze uz vlastne jako kdysi nikdy nebudu. Pak jsem mela par zachvatu kdy jsem potrebovala jen objeti, neslo to zastavit. Ale bylo to skutecne jen par krat.. Zachvili se mi narodi sestricka a ja se na ni moc tesim. Ale taky je za chvili muj termin. Den kdy by se narodilo moje dite.. A cejtim vevnitr bolest. Je to tady protoze tedkom prozivam vsechny radosti a pripravy na prichod moji sestricky ale z druhy strany boli to ze jsem to samy mohla delat pro sve miminko. Snazim se nedavat najevo to ze mne to trapi, i kdyz to je asi zcela normalny. Od toho co jsem podstoupila zakrok cejtim na sobe hrozny zmeny.. Jsem strasne nervny a s pritelem se hadame skoro porad. Miluju ho a mrzi mne ze jsem mu nemohla dat dite na ktere se tak tesil. Vim ze by to bylo brzo. Rodila by jsem 7.7.2017. Stejne vsak si to nikdy neodpustim. Skryvam to nekde v sobe uvnitr a vim ze delam chybu ale nemuzu o tom s nikym mluvit nemuzu dat najevo ze mne to uzira.. Nechci aby mi moje rodina rekla jdi za nejakym psychologem.. Ja to nechci. Chci mit jen istotu ze jednou budu dobra matka pro svoje dite a muj andilek mi to odpusti.. Bojim se ze uz dite mit nebudu, po zakroku mi neco nasli na cipku.. Koncem sprna se uvidi jestli pujdu na nejakej dalsi gynekologicky zakrok kvuli tomu. Bojim se ale verim ze muj andel bude porad vedle mne. Miluju te broucku, jsi moje detatko i kdyz jsem te nikdy nevidela, jsi v mem srdicku.. Odpust mi to ❤☹
Rozbrecelo me to...
Miminko Ti odpusti, neboj se, je v dobrych rukach, andilek. Zivot je nrkdy priserne komplikovany, nelehky, nejasny, plny zavaznych rozhodnuti, ktera proste musime udelat..
Mej sve miminko nadale v srdci, prijde za cas, az si ho budes moci ponechat a starat se o nej <3
Je mi to lito. Vim,ze zadny slova nepomuzou. Zkus se ozvat sem hnutiprozivot.cz/linka-pomoci
Pomahaji zenam po potratu
@pavla140 jsem věřící, mám k věcem své postoje z toho vyplývající...ale označit někoho za vraha, sorry, ale jsi fakt mimo...je to nelidské, necitlivé (máš empatii jako pařez...) -je to 16 letá holka, zvyklá poslouchat rodiče - podvolila se, přesvědčili ji, a je za to už dost potrestaná...Potřebuje od nás podporu, a co ty? označíš ji za vraha...tebe bych za mámu fakt nechtěla...
@smutna12 ty se drž, život se někdy zamotá, ale i tak jde dál.... mrkni na tyto stránky
http://hnutiprozivot.cz/nesoudime-pomahame
@pavla140 drsná slova, nemyslíš?😒
@pavla140 co to tady meles? Uvedomujes si co pises? Treba se jednou ocitnes ve stejne siuaci....nevim proc nekoho tak odsuzujes kdyz neznas okolnosti. Neni prvni ani posledni. Vyrovnat se s tim musi sama. Je to mlada holka....ja osobne vim...ze v 16ti letech bych na dite pripravena nebyla. Zivot obcas nam obcas udeli ranu...ale mozna proto aby jsme pak byly o to silnejsi. Je to smutna zkusenost...ale nazvat nekoho vrahem je opravdu dost silne. Tak radeji si nech komntare pro ty co maji dokonale zivoty.
Já jsem otěhotněla v 17, porodila v 18. Ani na vteřinu jsem o interrupci nepřemýšlela, ale každý to má jinak a každý v tu chvíli jedná jak nejlépe může. Nepodporuji potraty, ale pokud je to v brzkém stádiu, tak to neodsuzuji...
@pavla140 vy vyloženě prekypujete empatii, to je mile
@pavla140 a kdyby se takhle rozhodla tvá dcera taky bys takhle mluvila? Nechápu jak můžeš něco takového napsat....😔
Co ja tedy nechápu.. Taky mimo jiné doufám, ze nikdy myho potomka "nenavedu" aby udělal takovou věc jako v případě zakladatelky a myslím, ze nebudu sama..
@pavla140 víš co? píšeš, že nezabíjíš, ale zabíjíš svým slovem -už tak nalomenou psychiku holčiny, která je na dně doděláváš svým slovem a postojem...taky neschvaluju interupce, ale život není černý nebo bílý...a označit někoho za vraha je pro mě už za hranou, když nechodíme v botách toho druhého.
@lencak80
Nooo, 16 mi už dávno bylo, za nás se začínalo se sexem v 19 letech (vážný vztah pokračující svatbou), o antikoncepci jsme už něco věděli....
Ale ona plně poslouchala rodiče, ti ji nutili souložit od 13 let bez antikoncepce. To je úplně jiný případ, to nemůžete srovnávat.
Jen desatero asi známe obě a obě máme mozek a možnost volby.
holka, to mě moc mrzí ☹. Nic si už nevyčítej, takhle z mého pohledu se mi to jeví, že tě k tomu přivedl nátlak rodiny, i když ti přímo neřekli - jdi na potrat, tak ti de facto řekli, v našem bytě je místo jen pro jedno miminko a ty sis musela zvolit. To je pro někoho mladého, nezkušeného a tím pádem i slabého dost silné kafe. Z mého pohledu byla chyba rodičů, aby tě takovému rozhodnutí vystavili.
Pokud by to přetrvávalo, z psychologa neměj obavy. De facto jde jen o člověka, ke kterému jednou za týden přijdeš a vypovídáš se. Není to psychiatr, aby tě cpal práškama.
Nebudu ti lhát, tahle vzpomínka nevymizí. I ženy, které přišly o dítě nedobrovolně a je už jedno, jestli v 6. nebo ve 12. týdnu, vzpomínají, kolik by mu asi teď bylo let atd. Ale nebude to už tak silné. Já jsem měla biochemické těhotenství, takže jsem o něj přišla nedobrovolně a nakonec mě od vzpomínání pomohlo úspěšné těhotenství, že se ke mě ta dušička vrátila. A to bych asi poradila i tobě. Zapracuj na vztahu s přítelem... asi byste si měli promluvit o tom, proč se hádáte, asi je ve vás obou z této události ještě smutek... semkněte se k sobě a až to bude možné, přestěhuj se k němu a klidně si po škole pořiďte mrně, pokud je to to, po čem toužíš (ale předpokládám, že asi jo, když jste se na něj oba těšili)
@katushka82
Moje děti nebudou souložit s každým koho potkají na ulici od 14 let, protože ví, že pokud nastane těhotenství, musí si dotyčného vzít v kostele, žít s ním až do smrti, dítě porodit a vychovat. S financema, bydlením, dokončením školy, hlídáním jim pomůžu co to půjde. V případě potratu už své dítě nechci nikdy vidět a vydědím ho. To samé s porušením jiného bodu desatera.
@pavla140 s tim vasim mozkem si nejsem uplne jista, ještěže je tady vice empatickych holek a jen jedna taková, jako vy. Dle Vašeho nazoru i z jiné diskuze jste podle me opravdu uplne mimo.
@smutna12 držím ti palce, at se s tim dokážeš co nejlépe srovnat a at si k tobě andílek najde cestu ve vhodnejsi dobu.
@pavla140 vira je pěkná do chvíle, dokud se z ni nestane fanatismus.
@pavla140 naplanovane to mate suprove, tak hodně stesti
@pavla140 Chápu že máte na věc svůj názor, ten vám nikdo nerozmluví, ale mějte dostatek rozumu a tohle moralizování a odsuzování si nechte pro sebe a nedeptejte s ním někoho, kdo už se trápí dost. A nebo je snad v těch vašich dokonalých přikázáních něco jako: nezabiješ (ale trápit lidi zlými slovy můžeš) ?
@maagda
36
Kamarádky ze ZŠ začínaly kolem 14 let, my co jsme chtěli studovat až kolem 18,19 let, až u hoodně vážného vztahu, chození předtím bylo bez sexu. Však nám nic neuteklo a ty kamarádky ze ZŠ jsou svobodné, nechtějí je kluci když je měla v posteli půl vesnice, bez dětí a dost jich bylo na potratu - nikdy si to neodpustí a pořád je to mrzí. Právě od nich vím, že je to špatné rozhodnutí.
@pavla140 jsi hustá,co takhle tu holku co pise v úvodu potrestat dle španělské inkvizice?Třeba upálit?jak mužeš žít v tomto světě s tvýma názorama..nechápu
@pavla140 Myslím, že jste fanatická takto mluví moje 84 letá babička a možná ani u ní to není tak hrozné jak u vás. Je věřící až fanatická ale taky se vdávala v 18 protože byla těhotná 😀. V 19 mají většinou sex jen puritánky a nebo někdo koho nikdo nechtěl to je ten problém. Nikde není napsáno měj sex ve 14 ničeho nedosáhneš. Máte trošku divně v hlavičce a to jsem věřící. Ale je rozdíl věřící a fanatický. Já začala se sexem ve 14, mám dobrou školu, výbornou práci, a s klukem se kterým jsem ve 14 spala tak sem si před dvěma roky i vzala. Myslíte, že vaše děti vás v těchto věcech budou poslouchat? Že se vám svěří ohledně těchto věcí. Tak to teda pochybuji, já mít takou mamku tak také věci s ní ani neprobírám. Ani nevíte co vaše děti dělají pokud nejsou tací fanatici jako vy. Hlavně vy taky teď ubližujete bližnímu těmito řeči a to je taky porušení desatera vy moralistko.
@kacenecka_24
A generace našich rodičů a jejich rodičů a dál byla taky úplně mimo. Tam se těhotné holky nutili do vdávání, porodit a vychovat dítě. Musely nést následky za své jednání. Dnes si lidé něco pořídí, třeba nábytek, psa, dítě a až je přestane bavit, vyhodí ho do popelnice a ještě chtějí, aby je všichni litovali. To miminko stopili v kafilerce jako nemocniční odpad. Ano, jako odpad, děti jsou dnes odpad. V mé víře jsou děti dar a jako k daru od Boha se k nim chováme.
@pavla140
Taky jsou pro me děti dar, ale nic není černobíle. No ono se to těžko bude vysvětlovat člověku jako Vy.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Držím palce až to zvládneš, i když nechápu důvody rodiny, leda finanční, nebo že nemáš dostudováno apod. Ale už je rozhodnuto, bohužel sestřička ti to bude připomínat stále. Ale za to ona nemůže.