Interupce 40+. Hradí pojišťovna, když má žena více než dvě děti?

23. kvě 2021

Zdravím,je pravda,že ve věku 40let hradí interupci pojišťovna,když má žena více než dvě děti? A jedná se o klasickou revizi nebo možnost i chemického ukončení?
Děkuji za zkušenosti.

monika3456
23. kvě 2021

To slysim poprvé, pokud je to UPT, tak si jí platíš sama.

barmil
23. kvě 2021

Není, k hrazenému upt musí být vážná zdravotní indikace, většinou to je onemocnění matky, při kterem by ji tehotenstvi ohrožovalo na životě.
A osobně bych cekala, že žena 40+ už ví, jak se proti nechtěnému početí chránit.

martt
23. kvě 2021

@barmil Ať se chráníš nejvíc co můžeš, tak žádná antikoncepce není 100% ani kondom. Jedine řešení aby jsi mela 100% jistotu je si nechat podvazat vaječníky. A ne každá žena tohle podstoupí.

bonavoxa
23. kvě 2021

Nikdy jsem o ničem podobném neslyšela. 40+ a dvě děti, mi osobně přijdou spíš argumenty proti potratu.

j.a.n.i
23. kvě 2021

@barmil
@bonavoxa To, ze člověk o necem neslysel, jeste neznamena, ze to mezi zdravotní duvody nepatri...

bonavoxa
Autor odpověď smazal
Zobraz
bonavoxa
23. kvě 2021

@j.a.n.i Jediné, co jsem se dočetla, že po 40 je kvůli věku vyšší možnost genetických vad.

j.a.n.i
23. kvě 2021

@bonavoxa Priloha vyhlasky 75/1986

bonavoxa
23. kvě 2021

@j.a.n.i Díky, jsem zase o trochu víc informovaná, překvapená, co je možné, snadné a legální. A na Zolgensmu se dětem sbírají lidi.

bonavoxa
23. kvě 2021

Nedávno někde kolem mne profrčela diskuse, že gynekolog nabídl potrat ženě po čtyřicítce. Ale ona miminko chtěla. Takže, beru si z toho akorát to, že když už jsem ,, stará" se zvýšeným rizikem, mám si dát pozor, jestli gynekolog vypisuje těhotenskou průkazku nebo něco jiného.

1772
23. kvě 2021

Věková indikace , upt zdarma.

cherie24
23. kvě 2021

@barmil tyhle poznámky u každé otázky ohledně neplánovaného těhotenství, já nevím, ze si nemůžete pomoct. Já mám třeba malou narozenou přes kondom i prášek po. Jak se mám chránit moc dobře vím, přesto dítě mám. Prostě náhoda je blbec a žádná antikoncepce není 100% jistota. Jistota je jen nemít sex. Podívejte se někdy na příbalové letáky u všech antikoncepčích prostředků, to že někdo otěhotní aniž by to plánoval, ještě neznamená, že je to idiot, co se neumí chránit, ale třeba to může být to jedno procento.

mariti
23. kvě 2021

Ano, taky mi to tak moje gyndařka říkala.... Dokonce že prý proplácí i to podvázání vaječníků, po čtyřicítce. Ale podrobnosti nevím, nešla jsem do toho (zatím)...

slunickonanebi
24. kvě 2021

Ano, po 40.je přerušení na pojišťovnu, genetická indikace.