Ahoj holky, s ohledem na závažné vady bohužel mě čeká interrupce v 14 tt, máte prosím někdo zkušenost jak to probíhá? Co mě čeká a zda je ti bolestivé? Strašně Vám děkuju
@tess0007 V tomto stadiu už s největší pravděpodobnosti budeš muset absolvovat klasicky vyvolany porod. Já jsem prave na JIPce po stejném zákroku. Byla jsem 13+0, ale dali mi ještě možnost metody, která se používá u nižšího stadia tehu a to je "vycuc" a pak docisteni kyretou. Vybrala jsem si druhou možnost, bála jsem se, ze první bych psychicky nezvládla. Bohužel se ale stala nejvážnější komplikace, co mohla, takže se mi protrhla deloha a malem jsem vykrvacela do břicha.
Metoda porodu je psych náročnější, ale pro tělo přirozenější a nenese vlastně skoro žádná rizika. V nemocnici jsi jen jednu noc před zákrokem, kdy ti daji vyvolávací pilulku.
Držím moc palce.
@tess0007 Ahoj, mrzi me, co te potkalo. Mam cerstvou zkusenost z prosince, ja uz musela na zacatku 15 tt klasicky porodit. Ale vim i o holkach, kterym jeste provedli revizi. Zalezi na nemocnici.
@anatanka Ach jo, ono je to samo o sobe psychicky narocne a ted jeste takove komplikace ☹ Snad se das brzy do poradku.
@tess0007 ahoj, ja byla diky 'vcasnym' zasahum me dr uz na vyvolavanem porodu v 19.tt. Minule utery rano na den dilatanove tycinky do cipku, ktere nabobtnaji, je to takova jako ms bolest. Ale bolet to nemusi. Rano jsem byla otevrena na prst, tak v 8 tableta prostanglandinova vyvolavaci. Trochu jsem uz asi po hodine citila bolesti. V pul11 druha tableta, pak uz to bylo znatelnejsi, byla u me mama a jsem za to vdecna. V 12:45 praskla voda a pak ze me vypzstili na vysetrovne prstem zbytek, uz byla trochu zkalena i. Pak na sale, kde jsem se ale pomalu otvirala, u porodu predchoziho jsem mohla skakat na mici, to mi pomahalo, ted nic. Jen se projit, to trochu pomohlo a 15:55 potrat. Pote stale bolesti, davaji oxytocin na stahy do zily, prevezli me na sal, kde udelali revizi a vycistili delohu, vybrali placentu a tak. To uz je v narkoze a nic uz pak neboli.... Ja si stale rikam, pokud bych mela moznost toto absolvovat uz tehdy pouze v revizi, v narkoze, byla bych radsi. Ale porod je pry setrnejsi. K telu mozna.
Ahoj holky. Mám podobný problém. Jsem 13tt včera jsem se na genetice dozvěděla asi nejhorší verdikt co jsem kdy slyšela. Plod má nesouměrné srdce a za hlavou obrovský zavodněný vak. Celý je v jakémsi "vaku." Je tam více možností co to způsobilo každopádně doktor doporučil potrat. 😢Ve středu ješte nějaké vyšetření aby se vědělo více. Prý odeberou kus placenty. I partnera vyšetří, třeba spolu ani nemůžeme mít dítě? A pravděpodobně ve čtvrtek jdu na ten potrat. Tři dny psycha v nemocnici, šestinedělí a co pak? Teď jsem z toho tak vyřízená a šokovaná, že si ani nejsem jistá jestli chci všechny tyto zdravotní komplikace a špatné psychické stavy zase podstupovat. Otěhotním podruhé a zase bude zle. Člověk vůbec nemá jistotu jak to bude a jestli se to vůbec někdy podaří. Je mi skoro 36 nechci rodit ve 40, už teď je pozdě. Brečím, celou noc jsem nespala. Nevím co bude, co mě čeká, jak to dopadne. Co všechno ještě bude špatně. Prostě se tak bojím. Ještě že mám skvělého partnera, drží mě. Ale stejně na to nejde přestat myslet. Moc držím palce těm co mají těhu v pohodě, ať nemají tyto starosti a všechno dobře dopadne.
Ahoj holt, zkouším obnovit. Ve středu mi budou volat výsledky, máme 25% pravděpodobnost, že je malé nemocné. Není to moc, ale ani málo. Zajímá mě jen jedna věc, kterou nikde nemůžu dohledat. Ve chvíli, kdy se v tom 14.týdnu (u mě spíš 15) případně vyvolává porod, narodí se to miminko již mrtvé, nebo zemře až na světě? 🙁 Pořád nad tím přemýšlím
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
tak to je smutne, posielam pohladenie aspon takto na dialku. Ma babatko VV nezlucitelne so zivotom? Ako sa na to prislo? U nas sa robi velky screening az v 20.tyzdni.
Je to tvoje prve tehu?