Ahoj, jsem v takové situaci o které se mi hodně špatně mluví, píše se o tom trochu snáze....Nevím, zda to psát přímo sem, nebo raději spíše přes zprávy...Asi zde není ideální prostor k řešení a povídání si na toto téma, asi by mě většina poslala k odborníkovi..Vím, dnes jsem se zaregistroval a hned píšu do diskuze, asi nevím kudy kam, tak proto...není to provokace..Děkuji za případné reakce. Zatím psát více nebudu, nadpis napoví, nastíní situaci, která má nastat za týden...
Ať už se chystáš udělat cokoliv, opravdu si to rozmysli... Nejde to vrátit a někdy v budoucnu bys mohla litovat.. Ale máš plné právo se rozhodnout a přeji, aby to vše dobře dopadlo - ať už to bude jakkoliv....
zaregistroval - muž, jde partnerka, nebo jen překlep? jinak diskuze na foru se zakládá k diskutování, takže potíž popsat sem. Předesílám na foru pro těhotné a maminky je názor neobjektivní.
@lv není jedno, jestli je to muž nebo žena??? Nebo snad tady mají právo založit diskuzi jen ženy? Ať je jakéhokoliv pohlaví, je zcela jasné, že dotyčného člověka něco trápí a kde jinde toto řešit než mezi těmi, kdo si tím taktéž mohly projít nebo mají zkušenost z okolí. Kdyby to byla žena poradíte ji lépe než muži? Kdyby to byl muž - nemá snad právo také rozhodovat a třeba zkusit pochopit, co k takovému závěru ženu vede? Podle mě řešit pohlaví je absolutně nepodstatné - rodiče jsou snad oba dva a žena ani muž si jeden bez druhého miminko neporidi.... A že nechce psát hned vše veřejně? A kde je napsáno, že v diskuzi musí být vše? Co když hledá někoho, kdo jí / jemu porozumí a bude mu dle svého projevu sympatický a tomu se svěří??? Kolik z Vás tady jde vždy se vším veřejně,, ven,,? Pokud jste tu déle, máte už své kamarádky a napíšete to zajisté do SZ jim. Ale když se zaregistrujete, nikoho neznáte a něco Vás velmi trápí... Proboha holky , proberte se. Stejně jako, že nerozumíte textu??? Podle mě je to jasný text zoufaleho člověka, který rozhodně při sepisování nezacinal nacrtem osnovy. NEJSME V HODINĚ SLOHU ALE V ŽIVOTĚ A TEN SI PÍŠE SVUJ PŘÍBĚH BEZ OHLEDU NA VESKERA PRAVIDLA
@tram jestli jsi v situaci kdy by jsi nemohla miminko zaopatřit nebo vis ze miminko ted opravdu mít nechceš/nemůžeš je volba jen na tobě a nikdo te za to nemůže soudit. Ale nez se k tomu rozhodnes zvaz jestli je ta situace opravdu tak špatná aby jsi jednou nelitovala
@lv nezni, bud v klidu 😍😁
Moc nevim, co psat. Situace je to slozita, urcite psychicky narocna. Nicmene nase legislativa interrupci v tomto tydnu umoznuje, tedy je mozno ji podstoupit. Faktem je, ze v 11tt je to uz opravdu pomerne velky plod a je mi z toho subjektivne ponekud tezko. Pokud byla gravidita zjistena takto pozde, neda se nic delat. Dite za tebe/vas nikdo nevychova.
Pokud si chceš popovídat, napiš mi do SZ, proberu to s Tebou bez odsuzování (akorát podotýkám, že vlastní zkušenost nemám).
@tram Ahoj styl jak píšeš mě připadá spíš mužský takže jedná se partnerku? S čím chceš poradit? Jak to probíhá? Možné komplikace? Jak to ženě rozmluvit? Proč? Kvůli zdravotní situaci? Finanční? Nadpis je hodně obecný a nepokládá konkrétní otázku...Nemusíš psát nic moc ze svýho soukromí ale zeptej se prosím konkrétně o co přesně jde, tady ti všichni rádi poradí. Já vím že se o tom těžko mluví i píše, taky to mám za sebou, ne tak pozdě a rozhodně ne proto že jsem chtěla...
Nevím, co vede k tak závažnému rozhodnutí. Jestli zdraví nebo jste si to prostě rozmysleli. Asi jsem cíťa, protože uvnitř mě je zrovna podobně starý človíček. Dřív jsem si říkala, že je to každého věc i když sama bych to neudělala ani v šestnácti. Ale teď, když slyším to srdíčko a vím že už má ručičky a nožičky se kterými hýbe je mi z toho na zvracení, když si představím, že ho někdo zabije. Je mi to líto, ale nebudu chlácholit, že je to v pořádku tak i tak. Cítím že není. Mimochodem zavítej do diskuse o adopcích, tolik maminek a tatínků by vaše miminko rádo vzalo za své.
@kacca11 Upřímně, jestli má někdo potřebu ventilovat, že jde ma interrupci, tak musí čekat, že ne každý ho za to bude poplácávat po rameni. Vzhledem k tomu, že nebyl úvodní příspěvek příliš specifický a dá se chápat různě, můžu na to nazírat tak, že si ten člověk není až tak jistý. Takže jestli může toho člověka něco od toho činu odradit, není pozdě napsat i něco ve vašich očích "nevhodného".
@katgatoo neco ti řeknu moje dcera byla vymodlene dítě a přesto jsem schopna uznat ze pokud nema žena optimální situaci a ví ze by to nezvládla je lepsi interrupce. Moje maminka by ti na to řekla radši šťastná bez dítěte nez nešťastná s dítětem.
Protože celou situaci matky odskace prave ten malý clovicek.
@katgatoo třeba to neni zdravotní problem třeba je to osobní za co se muže i stydět. Ale konečné rozhodnuti je na ni a nikdo nema právo ji soudit. Ja osobně bych na potrat nesla omylem se nam za dařilo hned po první MS po porodu nebyla jsem z toho Happy protože mala je náročná ale na potrat jsem nesla bohuzel ve 2 měsíci jsem o mimi přišla jo obrecela jsem to hodne, ale na druhou stranu je to hnusny se mi ulevilo protože vím, ze bych to asi nedala mít dvě děti takhle od sebe.
@monikagurthova Jde o to, jestli to dotyční věděli už před početím, že dítě nechtějí/nemohou a jestli se to pokusili ovlivnit PŘEDEM.
@monikagurthova Pokud budu vědět fakta, názor si na to snad udělat můžu. Ale dotyčnému to může být jedno, je to ve finále jeho boj. Můj názor ( bez znalosti konkrétního případu) je, že pokud nejde o zdraví matky nebo dítěte, dá se to vždycky řešit jinak.
Holky,proč se tady do sebe tak navážíte? To přece není smyslem diskuze... A pak,zakladatel/ka opravdu nenapsal/a nic konkrétního,taky pořádně nevím,co vlastně chce,třeba jen pozornost? Nepíše nic konkrétního,je to velmi zvláštně napsáno...vůbec nevím,co si o dotyčném myslet. A každý může napsat svůj názor, @katgatoo nepíše nic špatného,to,že má jiný názor,než některé z vás,neznamená,že je špatná. Místo toho,aby se tady pomáhalo a smysluplně diskutovalo,jsou tady jen urážky a hašteření... a když někdo založí takovouto nejasnou diskuzi,nemůže čekat jasné odpovědi nebo pomoc,tak proč toho dotyčného tak bráníte?
Tezko neco radit, nebo nabidnout konkretni pomoc, kdyz nevime, kde je potiz. A ze jina tehotna zareaguje na podobny prispevek ponekud emotivne a razne, mi prijde pochopitelne. 😉
klidně SZ 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@tram ted jsem trochu mimo....