Interrupce. Dělá se jinakt než miniinterrupce? Jsou tam větší rizika?

vysopro
9. čer 2020

Dobré ráno

Je to těžké, ale jsem se rozhodla jít na interrupci. Jelikož moje lékařka nebyla ochotna mě dát blíží informace. Teď tomu nerozumím. Jsem v 9tt. A jak jsem četla b internetu, už není možnost udělat miniinterrupci. Ale já nechápu co je ten rozdíl. Interrupce se koná s jiným způsobem než miniinterrupci? Jsou tam věci rizika?

mona91
9. čer 2020

@vysopro kamarádka byla na interrupci v 6tt v 10tt ale jen na těch tabletkach samotnou mě to překvapilo, ze tak pozdě a stačilo 3x prášky a kontroly ultrazvukem. Klasická interrupce je pod narkozou většinou jednodenní zákrok ráno tam vecer domu když nejsou žádné obtíže. Jen si myslím ze by gynekolog měl pacientku posla se zadankou nebo průvodní zprávou na pracoviště kde se to bude dělat. Aspoň u nás to tak funguje a tam rozhodnout jaká interrupce bude

popelka1984
9. čer 2020

Miniinterrupce je šetrnější, jednodušší, je asi jen do 8. týdne. Myslím že se při ní zárodek jen vycucne jehlou (trubičkou), tak dopodrobna ten rozdíl nevím.

sudylichozrout
9. čer 2020

Ja jen doufam, ze te k tomu vedou hodne zavazne duvody... 10. tyden uz je hodne pozdni. Preju, at nikdy nelitujes rozhodnuti. (bez ironie, odsudku).

anastasiahermanova
27. zář 2020

Jaké jsou důvody to je snad jedno ne? Je to každého vlastní rozhodnutí a nikdo nemá právo do toho mluvit. Osobní názory je každého věc, kterou by si měl nechat pro sebe.

alcar
27. zář 2020

Miniinterrupce se provádí odsátím a interrupce kyretáží. Nějaký extra zásadní rozdíl v tom není. Oboje by se mělo provádět v analgosedaci nebo v krátkodobé anestezii s krátkodobou hospitalizací (většinou pár hodin po zákroku). Rekonvalescence je u obou stejná.

yuvvene
14. pro 2021

@mona91 A ty pracuješ na gyndě?

mona91
17. pro 2021

@yuvvene nene na gynde ne.