Ahoj,mám již jedno dítě-počato a donošeno bez problémů.Za několik let jsme se rozhodli pro druhé mimi,když se konečně zadařilo tak jsem prodělala spontánní potrat a pak zamlklé těhotenství (s následnou revizí).Domluvila jsem se s doktorem na genetickém vyšetření a zajímalo by mě,jestli některé z vás,které již dítě máte a potratili jste opakovaně,se na genetice zjistil nějaký problém.Jsem Rh negativní a po porodu i po těch potratech jsem dostala prďadlo do zadku,tak v tom,myslím problém asi nebude...Děkuji za příspěvky 🙂
Bylo mi přes 40, když se narodil syn, před tím jsem měla to samé, co Vy. Na genetiku jsem předem nešla, až potom před vyš. plod. vody. Sice pí dr. konstatovala,že se to stalo-napsaly jsme to do papírů, ale bylo to stejné jako o 7 let dříve před naroz. dcery.Na specielní vyšetření bych byla bývala poslána až po 3.podobné události. Jinak se tam neposílalo.Ptala jsem se pouze na celiakii, prý se dědí pouze sklon k citlivosti imunitního systému, ne přímo celiakie.Syn je zdravý, neměla jsem potom žádný problém- a to jsem už vlastně ve věku, kdy by se to dalo čekat. Držím palce, aby bylo už vše ok. 🙂 🙂 🙂
zial ano. prve tehotenstvo sa nam podarilo na prvy krat, bezproblemove, narodila sa zdrava dcerka, nic nenasvedcovalo nejakym problemom. ked sme sa po 2 rokoch rozhodli pre surodenca, nasledovali 3 potraty, lekar ma poslal na genetiku. spravili anamnezu a brali plno krvi. vysledky boli pre mna sokujuce, vazna geneticka anomalia, mam polamanu DNA, plody v maternici nepreziju 3.mesiac. geneticka bola viac ako prekvapena, ze mame zdravu dcerku. nuz, zazraky sa deju a keby vedela, ze v nasom pripade aj opakuju, cakame zdrave babatko 😉
@sjuzan77 Tak to je síla,ale gratuluju k zázraku 🙂
@baskervile dakujem 🙂
@sjuzan77 velmi gratuluji mám za sebou také 3ZT 2 dokonce ve II.trimestru ale taká mám zdravé děti,ale chci ještě,alespoň jedno miminko jen se bojím toho psychického vypětí 😢 o miminko se chci snažit od léta bude to tak 8měsíců po posledním ZT
@mariejosef dakujem. drzim palce, viem, co citis, ta psychika je na bode mrazu a strach neskutocny. ja som nastastie mala velku oporu v rodine a dopredu ma hnala dcerka, kvoli nej som to chcela znova risknut, nechcela som ju nechat bez surodenca.
Kdyby člověk aspoň věděl,proč se to stalo a že se to už nebude opakovat ☹
@sjuzan77 já právě od rodiny poslouchám ať nic nezkoušíme,že máme děti tak proč,že může se to zopakovat apod.řeči 😒
@mariejosef No tak ať zmlknou a starají se sami o sebe. 😝
@kika_21 bohužel i v práci to pořád poslouchám jak jsem nezodpovědná když vím jak to dopadá 😢
@mariejosef No to já znám. Zase jsem nezodpovědná, že mám více dětí a jak je proboha uživíme... A v dnešní době? SKANDÁL.Jako kdyby je musely živit ty dotyčné, hlavně jedna od muže z práce, co ani sama sebe nemůže uživit. 🙂
@kika_21 a jak se proti tomu obrňuješ jak to řešíš
@mariejosef No muž uteče jinam- prodávají na mostě obrazy a různé věci turistům. Je sama nějaká zakomplexovaná, takže řekne: To to dneska nejde, ježišmarjá a jak ty uživíš atd....No a to je negativní člověk, takže od něj dál. Když nemáš , kam utéct, tak bych asi řekla : ??A co ty_ Proč ty nemáš taky další dítě? 🙂 Já se Ti divím. Zdravá, nikdy problémy a máš jen atd....Ať Ti dá pokoj. Negativní lidi tě vysávají... 🙂
@mariejosef to mi je luto, bez podpory okolia by som to nezvladla. sama to mas dost tazke a nie este pocuvat vycitky. mna odhovarali akurat lekari, ze je to velka zataz pre moj organizmus, radili mi, aby som sa tesila z dcerky, lebo to uz bolo nieco vynimocne a druhe nech neskusame. jedine z lekarov ma podrzal moj gynekolog, je to mlady chalan, o 3 roky starsi a ten ma povzbudzoval. dzim palce v tomto tazkom obdobi.
@sjuzan77 gratuluji k zázrakům 🙂
@kika_21 zakomplexovaní llidí nadělají víc škody než užitku - na mě se taky dívali jak na přízrak když jsem byla na revizi
@kolibricek36 dakujem 🙂
@kolibricek36 proč se na tebe dívaly jak na přízrak?
Tak já bohužel pozitivní příběh zatím nemám. Před měsícem 4 ZT a geneticky jsme oba v pořádku.
@mariejosef asi si mysleli, že jsem cvok, hlavně vrchní
je mi 40, kdo mě nezná a vidí mě poprvé, tomu se jevím jako mentálně zaostalá, to mi kdysi řekla kamarádka, když jsem si ztěžovala na chování některých lidí kolem mě ....
@malinka6 to je mi líto, ale snad se taky zadaří .... a bude vše v pohodě ...
@kolibricek36 jejda co to je za řeči 😒 chůďa to je strašné
@malinka6 to je mi líto a máš to hned na začátku?
@mariejosef kamarádka řekla pravdu - ono je to asi tak - přitom mám VŠ vzdělání - lidem se můžu jevit jako zaostalá
proč si to myslíš,VŠ není patent na nic mám ji taky 😉
@mariejosef já neříkám že je VŠ na něco patent, - ani se tím v okolí nechubím
nemyslím že by ses chlubila to ne jen že to jací jsme z nás škola nedělá a že někomu připadáš jiná no a co pro tvého jsi ta nejkrásnější a nejlepší tak co 😉
@mariejosef to máš naprostou pravdu 🙂
A dělali na genetice u některé z vašich partnerů spermiogram?Budu se tam objednávat,tak bych chtěla vědět,co všechno se tam dělá,kolikrát jste tam byli...A co vaše Rh negativní?Koukala jsem na stránky gennetu v Praze a tam imunologické vyšetření stojí pěknou pálku..Nebo je to zahrnuto do toho genetického?Díky 😉
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ne...na genetice si se mnou nakreslili peknou mapu pribuzenskych vztahu, oznamili mi, ze s manzelem nejsme pokrevni pribuzni a sla jsem domu. Gennet Praha. Mam za sebou to same, co ty + nepreberne mnozstvi biocheickych tehotenstvi, ale ve vysledku mam 3 zdrave deti. Bez pomoci.
Jeste mi brali krev na mutace, jestli si nemam pichat heparin, ale tam take nic.