Ahoj holky, je mi 26 let a v lednu 2022 jsem poprvé otěhotněla. Vše probíhalo bez větších komplikací, bohužel na 1. screeningu nám vyšla vysoká hodnota šíjového projasnění - následoval odběr choriových klků, což se nepovedla a poté v 16tt odběr plodové vody. Druhý den se potvrdil downův syndrom, další den jsem nastoupila do nemocnice a naší holčičku jsem porodila. Bohužel o měsíc později jsme se z výsledků krve dozvěděli, že mám genetické onemocnění, tzv. Robertsonskou dislokaci 14 a 21 chromozomu a také leidenskou mutaci. Hrozí tedy to, že se může opakovat postižení u dalšího těhotenství, v papírech z genetiky mám psané 10-15% riziko opakování. Manžel je naštěstí v pořádku. Po dlouhém uvažování jsme se rozhodli to ještě jednou zkusit přirozenou cestou. Samozřejmě nám bylo nabídnuto i IVF s PGD. Tento měsíc jsem bohužel prodělala biochemické těh. Zřejmě nebyl plod zdravý a neudržel se. Skupinu zakládám proto, aby jsme se vzájemně podpořily a pokecaly o našich překážkách při cestě za vytouženým miminkem..
@lentilkah to je mi líto 😩 a vy máte nějaké genetické onemocnění nebo váš muž nebo to byla čistě náhoda? My jsme nad tím přemýšleli dlouho a nakonec jsme si řekli, že to ještě jednou zkusíme přirozeně s tím, že mi genetička řekla, že budu od začátku hlídaná a co nejdříve by se udělal odběr klků, abych nemusela miminko rodit.. budou to ale nervy, všechno jsou nervy 😢
Já mám zjištěnou taky špatnou genetiku. Ale mám trochu jinou... A tu, že může dojít k potratu do prvního trimestru... Nebo, že se embryo vůbec neuchytí (neotěhotním)... Jsem po kyretáži. Po 1 cyklu ivf i s pgd. 2 transfery. A nic ... neotěhotněla jsem... Byly mi doporučeny darovaná vajíčka...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Je mi lito, co se vam prihodilo, take mam za sebou ukonceni pro DS. Ted uz mam dve zdrave deti, takze verim, ze i vy se dockate. Byt ve vasi situaci, tak bych se spise priklanela k IVF, ale to je vase rozhodnuti. Drzim palce 🍀