Je to horší než poprvé. Snažili jsme se skoro rok. Mám pocit, že to nezvládnu, drží mě jen naděje “do třetice všeho dobrého”. Čekání na testy mě zabíjí, pořad googluju čím to mohlo být. Loni to bylo v 19tt chlapeček měl omotanou 2xpupeční šňůru, udusil se, teď opět kluk v 15tt začla jsem trochu krvácet, tak jsem běžela na pohotovost, kde mi řekli, že jen špiním, že to mohla být prasklá cévka. Miminku srdíčko tlouklo, doktorka říkala že je vše v pořádku, předepsala mi magnesko, vzala moč a poslala mě domů, pokud nechci zůstat na pozorování. Později volala, že moč je v pořádku. Ale nad ránem jsem začala mít bolesti, už jsem věděla, že je zle, že to jsou kontrakce. Rychlou jsem jela zpátky na pohotovost. Doktorka mi znova dělala ultrazvuk miminko žilo, ale já jsem se otvírala. Porodila jsem na pokoji, ale placenta nešla, takže jsem šla znova kyretráš. Druhý den, než mě pustili mi řekli, že jsem měla zánět v krvi, proto mi podávali antibiotika.
Týden po jsem šla ke svému gynekologovi, ještě neměl hystologii, vzal mi stěry a krev na různé testy. Genetiku mi dělali už loni a vše bylo v pořádku, takže teď testuje zbytek možnosti co na genetice nedělali. Byla bych asi raději, kdyby se vše vysvětlilo, našlo něco s čím se dá pracovat.
Co když nemůžu mít kluky, mám strach, že přítel holky dělat neumí.
Budu nesmírně vděčná, za každou radu na co se zeptat, jak dál. Nemůžu jen tak čekat.
Nechci se vzdát!
@amazonkajanik Ale může to i tím byt. Kamarádka takhle ví, že nikdy nebude mít holku. Její tělo prostě holku odmítá, dělali ji jakýsi testy....:/ Ale zrovna u autorky si to nemyslím, že je to ten případ, jen strašná smůla. :( Ona všechny ty potraty měla do 10tt.
@amazonkajanik Děkuji. Ptala jsem se na to doktora, řekl že to může být, ale přiklání se k zánětu. Ale ještě neměl histolku.
@me_druhe_ja mám to chápat, že kdyby mé tělo odmítalo mužské pohlaví, stalo by se to v prvním trimestru?
@me_druhe_ja to ano,u nás je paní,která se nechtěla smířit s tím,že nebude mít dceru. Několik potratů,6 synů,pak vysněná dcerka,zkusila to ještě jednou a zase kluk...😊
Většinou tomu tak je. Tělu matky vadí jeden z chromozomů (buď Y,nebo X) plod se i špatně vyvíjí a k potratu dochází velice brzy. U vás to v prvním případě byla ta nešťastná pupeční šňůra a v tom druhém zánět. Který ale musíte vyřešit. Zánět je skrytá,pliziva hrozba. Třeba zánět zubů může vážně poškodit srdce,atd(mě rozhodil vidění). Takže lokalizovat a začít léčit.
https://www.sanatoriumhelios.cz/proc-se-nam-ned...
Tam je dobrá odpověď odborníka
@amazonkajanik děkuji, mám v plánu probrat s doktorem navštívení reproduktologa.
Nemám radu, ani zkušenosti.. Jen chci vyjádřit podporu a to, že Ti moc držím palce, abys to už měla v pořádku. To, cos musela zažít, je hrozne.to by se stávat nemělo 😓 Drž se a omlouvám se za spam. 🍀
Tak držím palce,ať je brzy vše v pohodě a budete se moct zase snažit s tím,že rizika budou podchycena a ty si to těhotenství naplno užiješ 😉
@nazka děkuji moc, život mě krutě zkouší, ale já se jen tak nechci vzdát.
@amazonkajanik děkuji, uvidíme co nového se v pondělí z výsledků dozvím. Kéž ten čas utíká rychleji, je to k zbláznění.
Známá také přišla o dítě v 2. trim., o rok později dokonce o dvojčata a letos si ji narodil zdravý chlapeček. Vytrvejte, dočkáte se!
Muzu se zeptat, jak se dite udusi kvuli tomu, ze ma obmotanou pupecni snuru kolem krku? To je preci bezne a ma to minimalne kazde druhe dite, ale dite v brisku dostava kyslik pres pupecnik, takze omotani snury kolem krku ho neudusi.... Bohuzel mi to zase prijde jako vymluva lekaru tam, kde ti nedokazali rict jaka byla skutecna pricina. Patrala bych hloubeji. Nesmirne me mrzi co jsi prozila a prozivas, a z celeho srdce ti preji nekolik zdravych a donosenych deti, ktere ti budou cely zivot delat radost.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Naděje umírá poslední. To,že bys nemohla mít kluky,tím to nebude. V obou případech to byly nešťastné shody okolností. Ségra před lety vlivem zánětu přišla o kluky,dvojčata. Nejdřív jeden ve 12tt , s tím,že druhý má naději. Pak ale v 25tt zase ty stejné stavy a přišla i o toho druhého. To,že byl příčinou zánět se ale potvrdilo až při druhém potratu 😟 a teď má skoro 6letého raubíře a 9letou cácoru 😉