Zdravím Vás děvčata, 27. května jsem porodila holčičku. Jednalo se o akutní císař. Kvůli vysokému tlaku, který má gyndařka polovinu těhu moc neřešila jsem byla poslána do nemocnice, kde jsem si měla poležet pár dní s tím, že mi tlak srazí a půjdu zase domu. Bohužel se lékařům nelíbily ozvy a tak jsem musela hned na sál. Naše holčička měla po porodu problém se srdíčkem, několikrát jí oživovali a museli ji převézt do jiné nemocnice, jelikož byla narozena předčasně 36+4. V jiné nemocnici zjistili, že jí nefungují ledviny a malá po 4 dnech zemřela. Jediné co nás drží nad vodou je touha po dalším miminku. Někteří lékaři říkají půl roku, další zase rok. Nerada bych to uspěchala. Ráda bych udělala vše pro to, abych se dala co nejdříve do kupy jak fyzicky, tak psychicky, abysme se s manželem mohli znova pokoušet. Máte některá tu samou zkušenost? Po jak dlouhé době se vám podařilo otěhotnět? Má doktorka mě už ženě do antikoncepce min. na půl roku. Já bych ráda začala brát mimistar, nebo nějaké jiné vitamíny, ale říkám si, zda to má smysl, pokud teď budu muset brát antikoncepci. Zase na druhou stranu mám sama velký problém s imunitou a tak bych chtěla brát vitamíny co nejdříve, abych mohla dát dalšímu mimi ze sebe to nejlepší. Děkuji za reakce.
Já bych se vyprdla na ha teda.... Jinak upřímnou soustrast, přijít o dítě je největší bolest.
@ledvicanda upřímnou soustrast. Otěhotněla jsem hned po šestinedelí a žádné komplikace jsem neměla. Jizva, atd. Hodně štěstí a po této zkušenosti bych asi i vyměnila doktorku.
@ledvicanda je mi to moc líto, to je snad nejhorší co se muže stát... nicméně k dotazu, leta se doporucovalo po sekci počkat 2 roky, nyní je zjištěno ze jizva se po roce už nemění a zůstává stále stejná, největší změny jsou do půl roka, samozřejmě v případě ze není problém v hojení nerozpadla se a tak. Určitě bych se HA pokud mozno vyhla existují i jiné antikoncepni prostředky. Ani někdo muže po vysazeni HA zapadnout hned ale často to pak trvá docela dlouho...
@squezy Ahoj, já rodila 21 měs. po císaři přirozeně a vše bylo v pohodě, žádný problém, jizva byla dobře zahojena, malý se rodil dobře a přitom měl 3800 g.
@fandysek_1 také jsem se rozhodla, že od doktorky odejdu. Je to velké zklamání. Bylo to mé první mimi a tak jsem doktorce důvěřovala a nenapadlo mě, že by dělala něco špatně. Teď zpětně vím, že spoustu věcí zanedbala. Doufám, že příští lékař si mě už lépe ohlídá.
Ahoj, je mi to moc líto, pokud můžu napsat, vyhni se HA, vsaď na přírodu, HA Ti do dalšího těhotenství asi nemůže přinést nic dobrého. Zkusila bych jiné metody, například pánskou ochranu ... otěhotnění by přeci nebyla žádná katastrofa a tyhle metody taky mají určitou spolehlivost, zvlášť, když jsou používány stálými partnery. Vem si vitamíny pro dobrý pocit, tím nic nezkazíš, můžeš jen pomoci. Přeji aby teď vše už bylo, jak si přeješ.
@lucka662006 doufám ze mi druhé taky vyjde přirozené 🙏 jsem rada ze to delaj ještě a ne rovnou druhá sekce
@ledvicanda to je opravdu strašné, neumim si to ani představit, že bych něco takového ustála. Mě teda řekli, že nejlépe 2 roky, ale že to není podmínka. Jen takový ideální stav. Každopádně opravdu nechápu proč vás doktorka žene do HA. Já měla po HA hrozné problémy a jak jsem lítala po doktorech, tak mi několik z nich řeklo, že je to strašné svinstvo a že by v životě nechtěli, aby to jejich žena nebo dcera brala. Jsou i jiné metody (kondom, pharmatex ... ), HA rozhodně není ta nejlepší volba, jak dát dalšímu dítku to nejlepší.
@cherie24 No právě. Jsem s partnerem 8 let a prášky jsem nebrala právě z tohoto důvodu. Celou dobu jsme sázeli na přerušovanou soulož a dařilo se. Jen teď je strach větší. Holt to budeme muset vydržet s kondomem.
@cherie24 o pharmatexu slyším prvně, děkuji za doporučení 🤗
@ledvicanda také jsem v průběhu, už druhého těhotenství měnila lékaře a jsem ráda. Držím palce, ať je vše dobré
@ledvicanda tak jestli ani nevíte jak by vám antikoncepce sedla,tak to mi přijde obzvlášť na nic. Někdo to bere x let a otěhotní do měsíce, jiní to berou pár měsíců a dostávají se z toho roky. Mě teda přijde přerušovaná soulož pojištěná pharmatexem jako dostatečná ochrana a šetrnější než HA 🙂 I doktoři jsou teda jen lidi, ale i tak bych do dalšího těhu zvážila jinou Dr... klidně nějakou až moc pečlivou pro klid v těhotenství a ten si myslim, že bude potřeba.
@fandysek_1 děkuji 🙂
Urcite zmente dr.a mne rekli ze muzu otehotnet pul roku po porodu cs.asi ale zalezi i na veku,mne bylo jen 29...
Děkuji za reakce holky. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda vám po sekci pri dalším těhu kontrolovali ultrazvukem jizvu?
@mona91 Já byla rozhodnutá to zkusit, řekla jsem to i doktorovi, že do toho půjdu normálně, chtěla jsem to "zažít". Syn se rodil až ve 41 + 3, už jsem měla jít na vyvolání, což je po císaři taky mírně riskantní, a dělala jsem babské rady a nechala si udělat Hamiltona. Pomohlo a šlo to potom celkem dobře.
@ledvicanda Ano, ale jen jednou, na úplně poslední prohlídce před porodem, bylo to už po 40 + 0.
@ledvicanda Jo... a musela jsem si o to ale říct - připomenot se.
@ledvicanda kontrolovali hned na začátku a pak ještě v průběhu. Teď čekám třetí a hned první utz kontrola jizvy a druhý utz za 2 týdny a opět kontrola. Nejsem ani 2 roky od druhého císaře. Takže si to chtějí pohlídat. Chodím do ambulance v porodnici a jsou tam v klidu.
Mrzí mě, čím procházíte. Ztráta dítěte je neskutečná bolest. Znám to z vlastní zkušenosti.
Mně doktor po akutní sekci říkal, že tak dlouho, jak trvalo těhotenství, by mělo tělo dostat odpočinek. HA bych si napsat nenechala, přijde mi jako zbytečná zátěž pro tělo.
Druhé těhotenství bylo normální, jizvu mi nikdo nekontroloval, nebolela, ani se nikdy nezmínila další sekce. Před pár dny jsem porodila spodem.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@ledvicanda Je mi to moc líto s holčičkou!!! Mě moje doktorka říkala, že další dítě nejdříve 2 roky od císaře, že se to musí vše zahojit a není legrace mít riznutou dělohu. Možná ale každý doktor řekne něco jiného..