Dítě asi není partnera

hanickablbecka
3. bře 2019

Ahoj všem, jsem zoufalá. Jak začít?!
Žila jsem 14 let s narcisem, máme dvě děti, které miluji. Před rokem jsem potkala známého a po krátkém tajném vztahu jsme zjistili, že jsme jeden pro druhého dokonalým partnerem. Dodal mi odvahu konečně odejít a začít nový život, bez podvádění s láskou...
Já zjistila že jsem těhotná, po vyšetření vše sedělo na nového partnera, když jsem mu to řekla byl nadšený a dokonce mi řekl, že by mě chtěl i kdyby to nebylo jeho. Jenže já ho přesvědčila, že to nemůže být bývalého. A opravdu jsem si to myslela, protože nám to dlouho neklapalo, navíc jsem byla po gynekologické operaci, tak jsme spolu nespali. Jenže nedávno jsem si vzpomněla na jednu noc, kdy k něčemu došlo, popravdě bylo to jednostranné a úplně jsem to vytěsnila z hlavy, nemůžu si vybavit kdy to bylo, jak to probíhalo prostě nic, jen vím že jsem to chtěla mít už za sebou. Teď je miminko na světě a vůbec nám není podobné. Nevím co dělat nedokážu si představit že partnera ztratím ani že mu ublizimppodobnémnepnavůbnení podobné, my jsme oba tmavé tipy a mimi je midrook

hanickablbecka
autor
3. bře 2019

@hanickablbecka Jen jsem chtěla napsat ještě že jsme tmavé tipy a mimi má modré oči a je prostě jiný. Vůbec nevím co mám dělat, konečně jsem našla člověka s kterým chci žít, ale i umřít a vše se mi podělá. Nevím jestli mi dokáže odpustit a nevím jestli bez něj dokážu žít. Co mám dělat....

gruyerre
3. bře 2019

@hanickablbecka Dva tmavooci lidé můžou mít světlooke dítě, podle toho bych nedělala závěry, to jen u svetlookych je šance min než 1%,ze budou mít tmavooke dite. Navíc s modrýma očima se rodí spousta dětí, kterým pak ztmavnou. To jen tak pro uklidnění, jinak moc neporadím, pokud tě to opravdu tak hlodá, tak udělej testy dna, a uvidíš, dost možná se stresuješ zbytečně.

nafuka
3. bře 2019

Nevím, jak máš mimi staré, ale barva očí se u dětí mění tak do 3 let. Takže klid a nedělejte unáhlené závěry.

hanickablbecka
autor
3. bře 2019

@gruyerre Já vím, ale podoba téměř žádná s nikým. Jsem ještě v šestinedělí, tak hormony dělají taky své. Navíc nevím jestli bych zvládla vědět že není nového partnera, bojím se teď úplně všeho.

guinea
3. bře 2019

@hanickablbecka Můj syn měl po narození stejně jako většina dětí modré oči, až teprv po roce se mu barva očí změnila na hnědou (po tatínkovi). Takže z toho žádné závěry nevyvozuj. Navíc jsi v šestinedělí, to hormony pracují jako blázen! Užívej si miminka a nového vztahu a všechno ostatní hoď za hlavu 😊

hanickablbecka
autor
3. bře 2019

@guinea Když "hlava je nepřítel" pořád na to myslím, malého pozoruji, hledám aspoň něco společného (fakt mi z toho trochu hrabe). Navic mu začínají světlat i vlásky. Pravda je že partnerův otec je modrooký blonďák a nemají spolu vůbec nic společného. Jenže my jsme oba tmavý a naše mimi světlé.

hanickablbecka
autor
3. bře 2019

@hanickablbecka Já vím že to za mě nikdo nevyřeší a že jsem blbá a můžu si za vše sama. Jen je fajn slyšet názor někoho jiného, kdo s tím nemá nic společného. Nechci to partnerovi říkat, když to třeba není pravda, ale lhát mu v tom taky nedokážu. Ta lež by byla myslím větší zrada. Myslím že když by znal pravdu a chtěl i přes to se mnou zůstat, bude se mu s tím líp zacházet, když se ho někdo na to zepta...Ale dokázal by se mnou zůstat?! Je to peklo.

odula
3. bře 2019

My s manželem jsme oba jak z arabie. A druhá dcera byla do dvou let modrooka a blondata. 😃 dobře modrooka ne. To asi jenom do půl roku. nebyla nám vůbec podobná. Pak se zacala "dobarvovat".je tmavší ale typove úplně jiná. Teď kdyz je ji 8 ,Tak se na ni podívám a vidím kopii moji mamky !!! Geny se někdy namichaj úplně podivuhodne😉 vůbec nedělej závěry z toho ze se ti zdá že se vám dítko nepodoba🙂

malinkaelinka
3. bře 2019

Jestli jde jen o tu podobu, nevyvozovala bych z toho nic. Já jsem jako dítě nebyla podobná vůbec nikomu, fakt jako kukačka a jako dospělá mám dokonalý mix rysů mamky i táty. Švagrovce se teď narodil chlapeček a ten je celý pradědeček z její strany, a kdyby babička náhodou nenašla starou fotku, tak by to nikoho nenapadlo a chlapeček taky rodičům není podobný vůbec...

odula
3. bře 2019

@malinkaelinka Když je po pradedeckovi tak ještě dobrý... ale první syn byl celej tchán kdyz se narodil.... 😬🤣

hanickablbecka
autor
3. bře 2019

@malinkaelinka Malý není podobný opravdu nikomu, ani bývalému (i když on je světlejší tip- zelené oči, světle hnědé vlasy). Jenže hledat podobu u měsíčního miminka... Kdyby nebylo té jedné noci, kterou si ještě nemůžu vybavit nic bych neřešila...

jannym
3. bře 2019

otec je ten kdo dítě vychovává a chová se jako otec, pokud se v tom Váš partner nerýpe, nechte to být, užívejte si mateřství, přece si nenecháte ničit život i nadále, když už jste se od něj dostala pryč, mám spoluzačku ze ZŠ její rodiče, jsou světlé typy a narodilo se jim snědě miminko, bohužel prababička tatínka se kdysi zapoměla a na dítěti to nebylo poznat až o dvě generace se narodilo poněkud nestandartní miminko...

hanickablbecka
autor
3. bře 2019

@jannym Neřeší to zatím nikdo, ale až začne tak se asi zhroutim. Konečně mám život jak jsem si ho vždy představovala a nechci ho ztratit. Plánujeme svatbu, koupy domu dokonce ještě jedno miminko a já mám v hlavě tuhle možná "zradu".

sudylichozrout
3. bře 2019

@hanickablbecka kazde novorozene ma modre oci. Zbarvi se klidne az kolem deseti mesicu. Podobu ted neres, nam se dcery stridaji v pribuzenstvu s podobou snad po tydnech.

ivular
3. bře 2019

Tak to bych Vám přála vidět mého syna se svým otcem. Otec je typově vychrtlý arab, syn je oplácaný albínek (a to už má 8 let). Syn je zkrátka podobný na mého tátu, ze svého otce nemá absolutně nic. Vždycky, když je vidím spolu, říkám si, že tady by snad ani DNA nemohla potvrdit příbuzenský vztah, jak naprosto odlišní ti dva jsou;)

bamak
3. bře 2019

@hanickablbecka tohle zničí tebe a postupně i rodinu. Přečti si vlastní úvod. Máš dokonalého partnera, který miluje tebe i vaše dítě, miloval by vás i kdyby nebylo jeho. Takže s tím sebemrskactvim přestaň. Pokud to nezvládne sama, tak jdi k psychologovi. Většina novorozenat je modrookych, často se vlasy mění. Kamarádka měla blonďaté dítě, pak všechny první vlásky vypadaly a během 2 měsíců byla holčička černovláska. Správně jsi řekla, že hlava je nepřítel, ale ty s ním musíš bojovat, za sebe, partnera i zbytek rodiny.

marketa1218
3. bře 2019

@hanickablbecka Uklidni se a dýchej, dej miminku čas až vyroste a bude třeba něco opravdu znát. Pokud bych opravdu přišla na to, že není partnerovo určitě bych mu to řekla. Pokud tě miluje, zůstane s tebou. Miminko bude mít od malinka, takže bude jeho táta. Tady tak nejde ani o biologii jako o to, kdo dítě vychovává. Mne vychovaval nevlastní otec asi od tři let a mám ho za vlastního. Ten biologický je pro mne takřka cizí. Takže si uživej miminka než ti vyroste ❤

jannym
3. bře 2019

@hanickablbecka moje mamka říká, že do malých miminek se projektuje představa toho kdo o nich mluví a přemýšlí - proto jedna tetka říká, to je celý tatínek, druhá jako by stejdovi Frantovi z oka vypadl, tchýně tvrdí, že je to celý její dědeček atd., můžete v něm vidět nebo nevidět podobu podle toho jak se sama v tuto chvíli cítěte a protože jste si vybavila jak sama říkáte Vaši "zradu" tak tam projektujete podobu bývalého, nechte to být, akorát z toho budete ještě víc vystresovaná, nedokážu si představit v období po porodu řešit nějaké závažnější věci, ani po jednom jsem nebyla zrovna nejvyrovnanější a nejobjektivnější osoba pod sluncem, manžela jsem chvílemi milovala stejně silně jako jsem o dvě hodiny následně nenáviděla, a byla bych schopná i dost iracionálních představ či řešení situace. Zkuste si věci formulovat znovu a jinak: neříkala jste sama že by Vás miloval i kdyby dítě nebylo jeho, tak to odložte, řekněte si mám skvělého chlapa, milujeme a děti a hotovo dál už nic...žádné ale, a co kdyby...v lásce nemá žádné ale nebo co kdyby místo, to co máte v hlavě je vzorec uložený za roky s člověkem, tkerý má na prvním místě sebe

aselluska
3. bře 2019

@hanickablbecka moji rodiče mají oba hnědé oči a já jsem modrooká, je to malá pravděpodobnost, ale je to možné. Rodičům jsem podobná, tak nějak namíchaná od každého něco :D zajímavé je, že mám pihy na místě, kde je mají rodiče :D nebyla jsem jako malá moc podobná, až starší, děti se různě mění.

hanickablbecka
autor
3. bře 2019

@jannym To jste napsala moc hezky a myslím že pravdivě. Občas mě napadají myšlenky, že by bylo lepší kdyby malý nebyl, ale hned toho lituji, protože on za nic nemůže ať je to jak chce.
Opravdu nevím jak by se k tomu postavil, otěhotněla jsem v době kdy jsem ještě bydlela u bývalého, takže s nějakým rizikem se dalo počítat, ale byla jsem na 200% přesvědčena že musí být nového partnera, teď jsem z toho opravdu zoufalá.

aselluska
3. bře 2019

@hanickablbecka A jen tak pro klid se zeptat partnera: hele chceš přesně vědět, jestli se náhodou nemohlo stát, že je jeho? Podle toho co jste psala nahoře ( bylo mu jedno, že by nebylo jeho) by tuto větu zopakoval a nechtěl to vědět, prostě to hoďte za hlavu. Co by za to jiné daly, aby byl chlap takto smířlivý.

hanickablbecka
autor
3. bře 2019

@aselluska Tenkrát ano, ale po 9 měsících těšení, plánování a všeho, navíc děti ještě nemá... Nevím co by udělal, ani nevím co by mu víc ublížilo.

linee
3. bře 2019

@hanickablbecka rozhodla si se jak si se rozhodla a cokoliv bych v diteti prestala hledat. I kdyby to bylo jinak, mas partnera, ktereho milujes, on tebe a pokud on nema pochybnosti, tak dale nic neres, at si vztah nezkazis. Navic si myslim, ze jsou to hodne hormony, treba hledas neco, co neni. Jak holky vyse pisi, z podoby mesicniho miminka nic nevyvodis. Zamestnej se necim jinym🙂

bayt
3. bře 2019

@hanickablbecka Moje máma i táta jsou černovlasí s hnědýma očima a já se jim narodila jako blondýnečka s modrýma očima.
Nech si udělat sama pro sebe test potvrzení otcovství, není to tak drahé, ne? A máš jistotu. Partner sám řekl, že by do toho šel, i kdyby to nebylo jeho. Moc dobře věděl, do čeho jde, a že tam nějaké "riziko" je. Pak mu můžeš říct výsledek.

Nebo to prostě nech být. Táta je ten, kdo vychovává, ne ten, kdo oplodňuje.

lnk84
3. bře 2019

@hanickablbecka ono se děťátko může ještě dosz změnit. Dcera měla taky modré oči a teď má hnědé..

hanickablbecka
autor
3. bře 2019

@bayt Když já nevím jestli bych tu "pravdu" unesla spíš já, takhle je pořád nějaká naděje.

ls_21
3. bře 2019

Ahoj, nenervuj se. My máme dvojčata 7 týdnů, jedno je celá já a druhé není podobné nikomu. A vím jistě, že je naše🙂 Miminko se ještě nějak vybarví, teď hodně pracují hormony a podvědomě špatný pocit, že by to tak mohlo být.

kittyy17
3. bře 2019

@hanickablbecka moji rodiče i sestra mají hnědé oči, já měla jako dítě modré, v pubertě zezelenaly. Zapatrej v rodině, třeba bratrancova holčička je kopie jeho matky, na kterou on vůbec není podobný. On i manželka jsou oba hnedooci tmavovlasi, a holčička je jako její babička modrooká blondýnka

slunicko1551
3. bře 2019

V rodině máme pár, oba dva čokoládové oči a hnědé vlasy a narodil se jim modrooký blonďák. Je prostě po svém dědovi 🙂

vendelinka08
3. bře 2019

@hanickablbecka mám dva syny, ani jeden není podobný na mě, první je spíše po manželovi a druhý syn je blon´dák s modrýma očima, manžel tmavý typ s šedozelenýma očima a já mám zelenohnědé oči a středně světlé vlasy, je jak kdybychom ho adoptovali.... ale pak jsme zjistili, že bude asi po pradědovi, ne po dědovi, ale ještě ob jednu generaci.... takže tohle by mě tedy netrápilo...

bayt
3. bře 2019

@hanickablbecka Hele ty jsi ještě v šestinedělí? Dej tomu čas, ono taky pracujou hormony. Tomu dítěti je totálně jedno z jaký spermie se vyklubalo a vám by mělo být taky. Když nebude současného partnera, tak co? Máš s tím ex stejně už i jiné děti. Já chápu, mě se to píše, co? Upřímně co bys dělala, kdybys na začátku věděla, že to dítě není stoprocentně současného partnera? Nebo kdybys měla jistotu, že je ex? Předpokládám, že to samé, co teď. Dítě by se narodilo a starali byste se o něj.