Ahoj holky,
mám za sebou porod císařem (2 roky zpět) a teď v říjnu bohužel laparoskopii s odebráním pravého vejcovodu kvůli mimoděložnímu těhotenství. Jelikož je to všechno čerstvé, tak nad tím neustále přemýšlím, co se asi mohlo stát, že zrovna já mimoděložní. Vím, všechno a nepřijdu na to, ale napadá mi, jestli to nemůže mít nějakou souvislost? Jizvu po císaři mi nikdo zevnitř nezkontroloval, takže nevím v jakém stavu je a hlavou se mi honí myšlenky, co když jsou tam srůsty a mohlo se to kvůli tomu stát? Nemáte s tím některá zkušenost?
Napadlo mi to až teď, na kontrolu ke své dr. půjdu, takže se na to ještě určitě zeptám.
Všem co si prošly mimoděložním, držím palečky, aby to bylo co nejdříve dobré a rány na ❤️ se zahojily, co nejdříve a také, aby další těhotenství bylo bez komplikací a brzy 🙂..
Mimoděložních a různých raných potratů je obrovské množství případů. Jen až moderní diagnostika umí zachránit život ženy s mimoděložním a žena ví, že prodělala potrat a ne že to je jenom nepravidelný cyklus. Je to bohužel realita reprodukce.
Ale zjisti si, zda při laparoskopii ty srůsty nezkontrolovali.
@klokanka31 Já jsem nad tím vůbec nepřemýšlela, že by mimoděložní přišlo, je fakt že na začátku obou těhotenství jsem se začala děsit všech kontrol už dopředu🫣..a že u tohohle mi od začátku bolelo břicho, zkrátka to nebylo ono. 😏 Taky jsem si myslela, že je to vzácné a jen když jsem pročetla koníka, tak jsem koukala, že nás málo není.
A ty máš nějaké dětičky po nebo před?
Myslím, že jsem se s tím docela srovnala, máme dvouleťáka, takže musím fungovat a být tu pro něj ❤️. Další určitě chtít budeme, jen teď musíme počkat a hlavně teda mám zatím strach, aby se to neopakovalo (ale ten měla určitě každá z nás).
@t25t No vidíš, a já u mimoděložního neměla žádný bolesti, ty jsem měla naopak u zdravého těhotenství. U mě bylo mimoděložní po 12 letech snažení, takže jsem to snášela hodně špatně. Pak přišlo po asi 10 měsících biochemické, a hned další měsíc se podařilo znova, a mám z toho 3 letou princeznu 😊
@klokanka31 ty brďo, no to se nedivím, že jsi to nesla hodně špatně, taky bych z toho byla špatná, to Tě obdivuji. Všechno má ale svůj šťastný konec, že..😊
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@t25t Já měla mimoděložní a taky jsem si říkala proč zrovna já...Navíc v té době jsem si myslela jak je to vzácné, až potom jsem zjistila co lidí to má...A proč se to děje, na to nikdo asi odpověď nezná...