Čekáme 2. dítě. Nevím co dělat

terezajajda
12. pro 2017

Mám skoro 9 měsíčního prcka a zjistila jsem,že čekàme 2. Zítra jdu k doktorovi s tím,že nevim jestli si to nechám. Ať přemýšlím jak chci,pořád màm strach,že to nedàm,źe nebudu mìt čas se věnovat oboum dětem tak jak bych chtěla...Abych se staršimu stíhala věnovat a necítil se odstrčený... máte někdo zkušenost??

zuzineckah
12. pro 2017

@terezajajda kdyby takhle uvažovali všichni neexistovala by zřejmě většina sourozencůi 🙂 Klid, to bude dobrý, staršímu bude rok a půl. Záhul to bude, to asi jo. Ale nechápu, proč kvůli tomu dělat takové závěry... A nezapomeň, že v tom nejsi sama, tatínek by k tomu asi taky měl co říct 🙂 Neboj se, bude to dobrý😉

misa357
12. pro 2017

Co mají říkat ženský s dvojčata, nebo detma co jsou od sebe třeba 10 měsíců? Jasně, že to dáš. Chvili to bude záhul, ale pak to bude mít zas spoustu výhod.

olga_
12. pro 2017

Hele, to bude v pohodě. My máme tříleťáka, čekáme dvojky a já dodělávám doktorát... Láska mezi děti se nedělí, ta se násobí!!! Držím pěsti, ať se co nejdříve vzpamatuješ ze šoku a rozhodneš se v souladu se svým srdcem. ❤

annasmyckova
12. pro 2017

taky jsem otěhotněla mimo plány, měli jsme pidi bydlení, koupenou ruinu před opravou, malého synka a s minimálníma financema (rozjížděli jsme firmu). Musím říct, že pár týdnů jsem si pobrečela, jak to zvládnem, nakonec jsem se s tím smířila a bylo to čím dál lepší (ani mi nebylo tak blbě jako u prvního). Myslím, že kdybych šla na potrat, stejně bych pořád počítala kolik by tomu bylo, jak by vypadalo a vnitřně by mě to "sežralo"...nakonec si děcka vyhrály, sice jsme bydleli v podstatě na stavbě, ale i to skončilo a narodily se další děti. Lásky pro všechny je dost, ta se nedělí počtem dětí, ale násobí. Naopak vidím výhodu, když jsou děcka takhle za sebou, hodně se zabaví spolu. Přeju ti šťastné rozhodování a za toho tvorečka, který k vám našel cestu se přimlouvám -jestli je to jen trochu možné, dejte mu šanci na život. Ti neplánovaní bývají opravdu pohodáři -jako bonus za vzorné starání o předchozího🙂

terezajajda
autor
12. pro 2017

@zuzineckah Ja doufam,jen jsem potrebovala slyšet názor někoho jiného... zatím to ví pouze tatínek ten mi řekl,že je to na mě jak se rozhodnu,že bude stàt při mě. Bere to podle porodu který nebyl uplně v pohodě. vím ,že to zvladly jiny to si řikam taky...těch myšlenek je moc moc... jen co mě trápí abych se věnovala staršimu aby dostal vše jak ma abych to zvladla.

olga_
12. pro 2017

@terezajajda Starší dostane úžasného parťáka do celého života. To je ten největší dar. 👶

terezajajda
autor
12. pro 2017

@olga_
@olga_
@olga_
@annasmyckova
@annasmyckova
@misa357
Moc ďěkuju za odpovědi.

yelowangel
12. pro 2017

Upřímně ti to závidím. Já vím že to bude náročný ale ono se to v tom roce zlomí a i když to tak nevypadá budou děti od sebe věkově docela daleko. U těhle miminek je rozdíl každý měsíc. Já rok a půl doufám že nám se druhý povede, ale vzhledem k laxnosti snažení mího partnera, kterej se vymlouvá kdykoliv má k něčemu dojít víc jak ženská, se bohužel nezadařilo a teď už si to nemůžu dovolit (bude mě končit rodičák a musím si najít novou práci protože jsme se přestěhovali tak si nemůžu dovolit hned nastoupit na mateřskou) Hrozně moc jsem chtěla děti věkově blízko u sebe a teď vím že od sebe budou minimálně 5 let 😢 a rozmýšlím se jestli vůbec tím pádem druhý někdy bude, nechci dva jedináčky. Takže za mě si miminko nechej, náročný to bude, ale to by bylo i po víc letech.

tulikiss
12. pro 2017

neboj to das, mam deti necely rok a trictvrte od sebe a i kdyz zacatky byly nekdy tezky, nemenila bych. taky to bylo neplanovany, ale jsem za to rada a ted jsou naprosto uzasni partaci a i kdyz by se obcas nejradsi sezrali tak se vetsinu casu maji moc radi a maji k sobe blizko. ber ty vyhody, budes to mit vse pri jednom a pak uz se k plenkam nemusis vracet. deti jak jsou blizko k sobe vekove bavi podobne veci, takze neni problem planovat vylety.

kafr
12. pro 2017

Ja nebudu tvrdit, ze to bude pohodicka, ze zacatku to bude urcite masakr, ale ja tohle harakiri planuju!
Prvni se nam podarilo (po problemech) pozde, u porodu mi bude 36 a tak chcem druhe, podle moznosti, hned (taky proto, aby se mi nestihly rozjet znova ty problemy).
Neboj, je tady spousta holek co maji deti blizko u sebe a zvladly to maminky i deti.
A pokud chces uplne hruzoszrasny scenar: predstav si, ze bys ted cekala dvojcata! 😂

gnozka
12. pro 2017

@olga_ to je krasne napsané , ze láska se neděli ale násobí !!!

ariadna12
12. pro 2017

No kdybych se to dozvedela, asi bych taky zacala panikarit. Ale - vsechno jde, kdyz se chce. Horsi by bylo mit jedinacka, co si nema s kym hrat, chtel by sourozence a ma problemy s navazovanim pratelstvi treba ve skole.

astyna
12. pro 2017

Všechny jsou pozitivní...tak já budu zase vyčnívat. Mám kluky od sebe 20 měsíců a kdyby byl druhý stejný jako první, tak mě už vezou do Bohnic. I tak si občas popláču, když to psychicky už nedávám - hlavně nyní v zimě, kdy je starší pořád nemocný nebo soplí, modlím se, aby to ten mladší od něj nechytil. Než se někam dostaneme, tak je to hodina jen s přípravou a oblékáním...Kdybych věděla, že nám to klapne napoprvé, počkala bych aspon do tří let staršího - to už je samostatná jednotka.

Zvaž to pořádně, jasně, že ty, co ty děti mají, tak budou chválit, jak je to dobře. Jsme na moníkovi, kde je plno diskuzí o IVF apod. Ale je to tvůj život, budeš řešit hodně věcí - např. společný kočár /problémy v MHD, obchodech, jezdících schodech/.

Když jsem otěhotněla v roce staršího, tak mě taky polil pot...Nyní je to už celkem v pohodě, vychytala jsem vše špatné a pracuju na tom. Ale je to hukot. Tím víc, že jsme s manželem mimo rodiny, takže hlídání nemáme, je všechno jen na nás. Bojuju s migrénama, už jsem objednaná k odborníkovi, protože mě ta hlava bolí pořád na stejném místě a začínám i hůře vidět.

To jen, abys měla pohled i z druhé strany.

odula
12. pro 2017

Já otehotnela s druhým když prvnímu bylo šest měsíců.zapojovala jsem prcka už od prvních dní co se malá narodila. A co zacala lézt ,uz to byli partaci. Mame video kde starsi laka mladší,tenkrat snad půlroční "eliiiii poď na tloubu" :D hned lumparny. Jsou skvělý,nekdy se rubou ale milujou se. Prosim te hlavne nedavej miminko pryc kvuli tomu abys starsiho o neco neochudila. Je to přesně naopak ;) jo a s tou péčí už je to taky víc na pohodu - to druhy už člověk zvládá mnohem líp. Takze neboj,zvládneš a bude to super 🙂

odula
12. pro 2017

@astyna a jseš ráda že je ten druhej s vama,viď?

karlajasmine
12. pro 2017

@astyna Spolecny kocar nemusi znamenat problem v MHD, obchodech atd.. existujou kocarky velmi lehke, daji se poridit kocarky s vloznou taskou pro deti.. Valco Duo, Phil&Teds atd..
Zakladatelko, je to narocny, co mam dve, tak jsem vice podrazdena a vice neprijemna, ale uprimne, znam maminky s detmi rok od sebe, s detmi dva roky od sebe, 4 roky od sebe.. a kazdy vek ma vyhody a nevyhody. V zadnem pripade neplati to, ze maminky, ktere maji deti 1,5 roku od sebe jsou na tom hur nez ty, ktere maji deti od sebe 4 roky. Kamaradky s vetsim vekovym rozdilem resi zase jine veci, nez treba ja..
Takze za me, pokud druhe dite nekdy chces, tak ted uz tehotna jsi, nech si to dite. Nejhorsi by bylo ho dat pryc a pak zjistit, ze uz treba dite mit nemuzes.

vendelinka08
12. pro 2017

Zvladnes to...jsi silna zena. Poprve je to sok...a Astyna nema pravdu. Syn ve trech letech rozhodne nebyl samostatna jednotka. Vyzadoval zase uplne jinou pozornost. Mam dve kamosky comaji deti od sebe 14mesicu. Zvladly to a nakonec byly rady. Vice si spolu vyhraly. Pokud bys prcka dala pryc bez vaznych duvodu..tak si to budes vycitat cely zivot. Vzdy je to narocne a je jedno jak daleko nebo blizko jsou deti od sebe.

karlajasmine
12. pro 2017

Ale jako s tou peci, nemam pocit, ze bych starsiho nejak ochuzovala.. kdyz jdeme ven, tak mladsi spi v kocarku a venuju se starsimu stejne jako predtim.. doma muzu dat mladsiho do nositka a venovat se starsimu.. jestli neco sidim, tak je to domacnost, ne dite :D A verim tomu, ze naucit se delit se o veci se sourozencem a mit si s kym hrat jsou fajn veci do zivota..

astyna
12. pro 2017

@odula

Jasne,on je zlaticko 😊 nabiji me energii,neskutecny pohodar,mozna to je tim,ze prvni byl vyvolavany,druheho jsem si vlastne porodila sama. Jenze starsi ma obdobi vzdoru,do toho zima,manzel na sluzebkach a aja se kolikrat nestihnu ani poradne najist...

astyna
12. pro 2017

@karlajasmine

Me nejde o vahu,ale.o siri kocaru. Treba takovy albert hypermarket u nas ma jen uzke kasy,tam sotva projedu mym.

astyna
12. pro 2017

@vendelinka08

Tak vzdy se najdou vyjimky...to je snad jasne. Ja jen abyste ji to tady nemalovaly az moc na ruzovo a ona az moc prudce z toho oblacku nespadla dolu...

vendelinka08
12. pro 2017

Myslim..ze to tady nikdo nemaluje...vsechny pisou ze zacatek je vzdy narocny...to vime vsechny ze to neni med...probdele noci..unava...nemoci atd. Ale vse prejde a je to lepsi a lepsi.

lysecek
12. pro 2017

@astyna Nechci, aby to vyznelo blbe, ale ty by ses rozhodla pro potrat, kdyby ses mohla vratit v case? Detem je ted kolik? Omlouvam se, ale Tvuj prispevek na me pusobi, jako bys ho psala nekomu, kdo se rozhoduje, zda neni brzo podruhe otehotnet, zakladatelka ale uz tehotna je... Ten rok nebo dva, kdy je to masakr podle me neprevazi cely zivot toho druheho, pak to naopak bude super pro oba i pro me, kdyz si decka vyhrajou. Ja teda zatim druhe cekam (odstup 19 mesicu), takzenevim, o cem mluvim :D, ale znam nekolik rodin, kde maji rozdil rok a pul a vesmes si to pochvaluji. Ja zatim muzu jen rict, ze je fajn, ze maly jeste spava pres den, takze si muzu taky zdrimnout.

lexikorka
12. pro 2017

Ahoj, mám kluky 15M od sebe, jsem na ně sama a neměnila bych. Sice starší mladšího odstrkuje, nerad mu půjčuje hračky, ale taky si ho sám bere do postele, mazlí si ho, krmí ho, nosí dudlíky...Mají super vztah a jeden druhého a to je mladšímu ani ne rok...vše jde, musíte chtít...ale pokud se na to necítíš, tak jdi raději na potrat...
Mladší je satánek, kdyby byl první takový, tak si to třikrát rozmyslím a to jsem nevěděla, že zůstaneme sami...
Jinak sourozenecký kočár jsem neměla, nějvětší pomocník je pro mě nosítko pro mladšího, starší krásně chodí 🙂
Držím palce

maagda
12. pro 2017

@terezajajda miminko si nechte. Je to dar a nemrhejte jen tak zivotem. Urcite to bude narocne, ale nakonec budete rada ze drobecka mate. Co ja bych za to dala. Klidne bych brala i dvojcata. Pokud by jste dala miminko pryc, uz si to budete vycitat.

sunnurse
12. pro 2017

@lysecek Souhlasím. Taky čekám, rozdíl bude 20 měsíců. Počítám s tím, že první rok bude masakr totální, ale pak doufám, že to bude lepší a lepší. Školka, škola, všechno bude skoro zaráz. A s tím spaním máš pravdu, já se vždycky těším na poobědový spánek. 😀

Důležitá je i pomoc partnera, pokud víš, že ti pomůže a nebude celý dny pryč, tak neváhej 🙂

karlajasmine
12. pro 2017

@astyna tak prave to phil&teds nebo to valco je uzky.. ale to chce vybirat podle pozadavku dopredu.. nerikam, ze jste to neudelali, ale je hodne ruznych variant..

Nevim, kazdopadne za me je to narocny ale ne tolik, aby to byl duvod k potratu.. to ani zdaleka ne.

zvedavec2
12. pro 2017

Vis, ono tohle nenaplanujes... My chteli druhe, az budou prvnimu tri roky. At je na vse cas,klid, atd. No - a ac se povedlo na prvni dobrou, tak po dvou mesicich zamlkle tehotenstvi. Takze revize, ted nekolik mesicu cekat, az se telo (a hlava) vzpamatuji, pak doufat, ze vse bude ok a dalsi rok v p.rdeli...

A budou od sebe 4 a vic. A buhvi, jesi vubec. Kdybych to neplanovala, neresila, tak uz mi mpzna druhy spi na prsu... Takze za mne - tezke to bude, unava kruta. Ale ja osobne bych to brala vic, nez tohle. Drz se.

sthanina
12. pro 2017

@terezajajda Ahojky, mám 16 měsíčního syna a když si k němu představím miminko, myslím že to v pohodě zvládneš! Dokáže si už i hrát sám, všemu, co říkám rozumí. Už jenom to, že pochybuješ, je známkou toho, že to zvládneš... Věř si! Jak už tady někdo psal, jestli bych si to nechala vzít, furt bych počítala kolik by mu bylo. Sousedka má děti o 13 měsíců od sebe a teď, když je potkávám jsou to skvělí parťáci! mají k sobě neuvěřitelně blízko. Zvládneš to!

sthanina
12. pro 2017

@zvedavec2 Co se stalo, je mi líto... Ale ta druhá část je trefně napsaná... Držím palce, ať se vše povede...