5+3tt a nevím, co bude. Co myslíte?

michaelapemi
22. srp 2022

Ahojky.. mám dotaz. Dnes by meé těhotenství bylo 5+3tt. Krev brána 3x a vždy se HCG zvyšovalo. Naposledy 743. Po celou dobu lehké špinění. Na ultrazvuku do dnešního dne stále nejde nic vidět. Jen to že sliznice se snižuje, takže mi doktor vzal krev aby zjistil jestli jde HCG nahoru nebo dolů. Vůbec nevím co mě čeká... Teď trochu bolí břicho jako na ms ale to je vše. Žádné krvácení nic.

merope
22. srp 2022

5+3tt na UTZ snad nic nejde vidět úplně normálně. Jako proč jsi byla vůbec na ultrazvuku? Jinak to HCG mi přijde na 5+3tt docela nízké, ale jelikož se v jisté době denně dvojnásobí, tak stačí o pár dní mimo a rozdíl je výrazný.

michaelapemi
autor
22. srp 2022

@merope hodnota HCG je z pátku. Kontrola byla dneska. Ale že sliznice je prý nižší než v pátek. Já vůbec nevím proč ultrazvuk. Prostě mě na dnešek objednal a říkal že tam nic nevidí. A pokud bude HCG stoupat tak je to mimoděložní. Jsem ze všeho zmatená

carameels
22. srp 2022

U mě byl 5+2 vidět gestační váček a že je v děloze (takže se vyloučilo mimoděložní). Tak držím pěsti, aby bylo vše v pořádku. Jinak je takhle na kontrolu opravdu brzy. Já tenkrat šla takhle brzo, protože jsem přecházela k nové gyndařce, takže to byla náhoda. Jinak se chodí ideálně tak 7-8tt, aby právě šlo už něco vidět. Takhle se zbytečně ženské stresujou.

michaelapemi
autor
22. srp 2022

@carameels já ale musela jít protože týden před tím jsem měla tak silné bolesti že jsem skončila v nemocnici. Proto dnes kontrola u lékaře

merope
22. srp 2022

@carameels Já měla 6+2tt problémy s krvácením po ET po IVF a doktorka mě ani nechtěla vzít, že tam nic neuvidí a vzala mě v podstatě jen proto, že jsem panikařila. A taky byl jen gestační váček.

@michaelapemi Proč pokud bude HCG stoupat, by to mělo být mimoděložní? Tam naopak často HCG spíše klesá nebo naopak neroste až tak moc. Určitě se na "nic tam nevidím" nenech dotlačit k revizi s tím, že to je "určitě" mimoděložní. Byť teda ty bolesti jsou problém, to je divné a může to být cokoli. A pak chápu, že tě líp sledují. Držím palce, ať se ukáže, co to přesně je a ať je to mimčo, pokud si ho přeješ.

klokanka31
22. srp 2022

@michaelapemi Já měla na začátku třetího těhotenství silné bolesti břicha a narodila se mi zdravá holčička. Ale když jsem u prvního těhotenství špinila, bylo to mimoděložní...

michaelapemi
autor
22. srp 2022

@merope no říkám si že by šla vidět aspoň dutinka nebo tečka nebo aspoň něco ale prý nic. Těch 743hcg je hodnota z pátku. To ještě říkal doktor že roste ukázkově.

michaelapemi
autor
22. srp 2022

@klokanka31 pokud budu mít mimoděložní co mě čeká??

sorboni30
22. srp 2022

@michaelapemi nestresuj.. jeste je brzo. Me cely prvni trimestr hodne bolelo bricho podobne ms a to mam silne bolesti bricha. Mam doma pul rocni holcicku.. Nestresuj se, bud v klidu a bude vse v pořádku.
A pokud rekl dr.ze roste ukazkove, tak vidis.. 👌

klokanka31
22. srp 2022

@michaelapemi Operace...😟

michaelapemi
autor
22. srp 2022

@sorboni30 ale sliznice se snižuje... A v 5+3tt není na ultrazvuku ani tečka nic

merope
22. srp 2022

@michaelapemi Tak pokud v pátek rostlo HCG ukázkově a v 5+3tt na UTZ není nic vidět, tak bych fakt byla v klidu. Protože v tomto termínu fakt nic vidět být nemusí. Ono by to korespondovalo i s tím, že to HCG mi přišlo dost nízké - já měla IVF, tam je to tuším, že kolem 13. dne cyklu je odběr vajíček, 5 dní poté embryotransfer a 14 dní poté HCG bylo 1500 - tzn. pokud dobře počítám, tak nějakých 4+4tt. Takže pokud je v 5+3tt takto málo, buď je někde problém (pak ale neporoste, jak má) nebo je těhotenství mladší (a pak nebude vidět nic). A je to tu pořád - prý při HCG 300 už by mohlo být něco vidět na UTZ - na velmi kvalitním a pokud to doktor fakt najde. Líp prostě pár dní počkat, obecně se udává šestý týden, ale pokud jsi "pozadu", tak fakt není kam spěchat.

michaelapemi
autor
22. srp 2022

@merope no uvidíme zítra to budou výsledky z krve co mi brali dneska

luciaanaa
22. srp 2022

@michaelapemi Buď v klidu ať už to bude tak či onak, teď už s tím stejně nic moc neuděláš. Já byla minulý týden v pátek, 6tt,ale byla to náhoda že něco našla, ale ještě nebyla ❤️ aktivita, což je ještě brzo a pozná se to až o kousek déle, tak jdu teď v pátek a uvidíme. Břicho mě bolí jako při slabé MS, tak uvidíme. Ono dva dny a týden je strašný posun u takhle krátkého těhu. Držím palce 🙋‍♀️

michaelapemi
autor
22. srp 2022

@luciaanaa no uvidíme zítra. Už se prostě bojím byla jsem před půl rokem na ukončení v 11tt

luciaanaa
22. srp 2022

@michaelapemi Já to chápu, ale opravdu s tím nic neudělám. Určitě to bude v pořádku. Já se už teď tak nestresuju, mám doma už syna. Takže co bude to bude. Ale taky jsme přišli o dceru, týden před porodem. Neuděláš nic. To je život

michaelapemi
autor
25. srp 2022

@luciaanaa tak jsem měla mimoděložní těhotenství. HCG 2639 ale mimi bylo ve vejcovodu. Už jsem po laparoskopii. Vejcovod mi vzali

klokanka31
25. srp 2022

@michaelapemi To mě mrzí 😟

luciaanaa
25. srp 2022

@michaelapemi Určitě bude lépe, neboj