1. těhotenství ok a 2 těhu potrat. Co dál?

fresshinka
20. říj 2021

Ahoj holky. Přemýšlím co se mohlo stát a chci se zeptat na vaše zkušenosti. První tehotenstvi jsem nela uplne bez problémů a ted přišlo druhé a bohužel v 6tt samovolny potrat. Nemyslela sem si, že se mi to může stát.. jak to bylo u vás? Zkoušeli jste dal? Zadarilo se potom nebo to už nešlo.. ?

andelka
20. říj 2021

Stává se to snad každé druhé, třetí ženě.
Já jsem potratila po dvou bezproblémových těhotenstvích. Další těhotenství zase bylo bez problémů.

j.a.n.i
20. říj 2021

@fresshinka Je to naprosto normalni a vzdy bylo, akorát driv se tak brzo netestovalo, tak na to zena neprisla.

chrystyanna
20. říj 2021

@fresshinka jsem měsíc po samovolném v 6 tt.. První byl hned a těhotenství jak reklama na něj(fajnove). Ono se to prostě stává,teď na tom začátku to bývá z důvodu fakt vaznych vad. Kdyby nebyly testy tak přesně a člověk nehlidal každý den cyklu ani o tom nevíš/nevíme..
A není důvod, aby nešlo další těhotenství, někdo otěhotní hned, jiný třeba za půl roku..

andycr
20. říj 2021

První těhotenství ukázkové, druhé skončilo revizí ve 12 tt, zamlklé těhotenství. Musela jsem na revizi. Tělo se mi dávalo dobu dokupy. Zadařilo se nám teď 9 měsíců po revizi. Jsem 8tt a doufám a věřím že už to bude v pořádku 🙏🙏🙏

renat115
20. říj 2021

První těhotenství v pohodě, za tři roky revize pro afetální vejce, nedošlo k vývoji plodu. Po revizi se zadařilo za tři měsíce a dopadlo to dobře. Stává se to opravdu často, ale tehdy jsem to obrečela.

zuzkasim
20. říj 2021

Končí tak v průměru každé třetí těhotenství, takže je to sice nepříjemné, ale normální. Samozřejmě mě to taky překvapilo, člověk s tím tak úplně nepočítá. Další těhotenství pak bez větších problémů.

jana_zofie
20. říj 2021

Jako zamrzi to, ne ze ne. Zase na druhou stranu to je pomerne caste a vetsinou kvuli nejake vade (tech se taky prenasi hromada, toto je proste evolucni preventivni mechanismus). Takze jsem se to snazila brat jakoze lepsi hned na zacatku nez pozdeji. Byla jsem na rebizi po ZT v 8 tt a pak vklidu, bez vetsich obav a stresu jsme se do toho pustili znova. Ted jsem 24 tt a verim, ze uz to bude ok.

lol_lol
20. říj 2021

Prvni tehotenstvi v pohode, druhe a treti ZT, ctvrte uz dopadlo dobre. Taky me ZT prekvapilo, po prvnim pohodovem tehotenstvi jsem ho necekala.

misal88
21. říj 2021

@fresshinka vůbec si s toho nic nedělej. Já jsem měla první těhotenství na první dobrou, vše v pořádku...a tento rok...v červnu samovolný potrat v 6tt a v srpnu také...teď jsem ale dost zmatená, dělali nám imunologické a genetické testy a já jsem v úterý našla na testu dvě čárky...tak jsem taková překvapená a zároveň se bojím....

maxulekapcule
21. říj 2021

Ja prvni tehu, komplikace s rustovou restrikci, ale jinak ok, druhe samovolny potrat v 11tt, a treti po 7mi mesicich, a az na polohu ditete, absolutne bezproblemove

lennus
21. říj 2021

@fresshinka Je to bohužel hodně časté. Dle mé bývalé dr vajíčka stárnou, je vice degenerativních a takto si s tím tělo poradí. Měla jsem taky v druhém těhotenství potrat, v 11.t. a pak ještě předčasný porod ve 23. a taky to bohužel nedopadlo. Držím palce! Řeší se to až od tří potratů, to je i nárok na lázně. Jeden může být opravdu jen náhoda a že si tělo a příroda poradí, i když to samozřejmě hodně bolí. Drž se a ať je příště vše v pořádku!

sigyn
21. říj 2021

Švagrové se to stalo taky. O 4 měsíce později se zadařilo znovu a už bez problému.

dobevacka
21. říj 2021

I já měla první těhu naprosto ukázkové a u druhého to skončilo zamlklým potratem v 11.tt a revizí... Teď čekám na první MS...😏

arevb
21. říj 2021

@fresshinka taky se mi to stalo, první těhotenství jsem otěhotněla skoro hned, všechno bez problémů. Druhé těhotenství asi po 4 měsících snažení, na první kontrole na gynde šok, že stáří neodpovídá, a hned druhý den krvácení, spontánní potrat v 9 TT. Obrečela jsem to, pomohlo mi čtení diskuzí, že to zažívá hodně žen. Nechala jsem proběhnout šestinedělí, pak jedna Ms a druhá už nepřišla. Teď se snažíme 4 měsíce a nedaří se. Člověk si říká, co je na tom tak složitého

krisstina93
21. říj 2021

Stává se, já měla taky první ok, pak 2x potrat, čtvrté a páté zas ok.

pexi
21. říj 2021

První těhotenství bylo na první dobrou, žádný problém. Druhý po dlouhém snažení skončilo už v 8. týdnu. Potom po půlroce se znovu zadařilo a úspěšně, synovi jsou 2 měsíce 😉

martulka88
21. říj 2021

@fresshinka Já to mám opačně - první těhotenství bez problému a v 38tt jsem porodila mrtvého syna - necítila jsem pohyby.. Nyní jsem ve 22tt, celou dobu různé problémy a doufáme, že tentokrát u nás, druhý syn, zůstane.

mia_von_prag
22. říj 2021

U mně stejně. První vše ok, druhé potrat v 5tt. Teď jjsem zas tehotná ve 3.trimestru a vše je v pořádku.

To druhé těhotenství ani v porodnici ani moje gyn jako těhotenství nebere, protože nebyla potvrzena srdeční aktivita ultrazvukem a je to bohužel velmi časté. Čištění proběhlo samé jako obyčejný menzes.

Ja jsem asi divná, ale ani jsem to nijak neprozivala. Na dalsi pokus to opět vyšlo a za chvíli rodim.