Dobrý den, zajímá mě jen váš názor na moji situaci. Jsem v 5 týdnu. V práci chodím na 3 směny, často tam pracujeme s lihem a nosím bedny s produkty (kolem 8kg a výš). Od mala mám chronický zánět ledvin a sníženou funkci štítné žlázy. Zatím je mi celkem dobře, akorát mám často pocit těžkosti. Zajímalo by mě, jestli je vhodné abych v té práci zůstala nebo ne. Děkuji za radu 🙂
Zatím ne, dozvěděla jsem se to teprve 22.12.
Myslím, že nejvhodnější bude to probrat s lékařem. Na první pohled se mi ale nezdá úplně vhodné v takové práci jako těhotná zůstávat. A co se zkusit domluvit v práci na nějaké jiné činnosti - pokud by to bylo možné? Abys nemusela zvedat těžké bedny a tak...? A pokud to nepůjde, tak to probrat s lékařem a případně zůstat doma.
Právě, že na jiných pracovištích je hluk, olejový výpary, emulze. My, na našem pracovišti, máme asi nejlepší podmínky. Je to těžký. Chtěla bych pracovat, protože každá koruna se hodí, ale zase si říkám, aby se kvůli tomu něco stalo ... :/ V pondělí asi zajdu k doktorce a uvidím
Nechápu, proč bys byla na neschopence za pár šušňů a ještě s pár hodinami vycházek. Tvoje práce je samozřejmě nevhodná pro těhotnou a zaměstnavatel je povinen tě přeřadit na jinou práci nebo tě nechat doma, ale platit ti.
Zamestnavatel ti musi poskytnout podminky vhodne pro tvuj stav
Tzn.lehci praci a zadne nocni smeny. Jinak ti musi dat plac.volno,v nejzazsim pripade vypoved pro nadbytecnost,coz znamena+odstupne.
@nifisl zkus se domluvit s Dr. Jinak jsem tady nasla podobnou diskuzi, podivej se https://www.modrykonik.cz/forum/1-trimestr/v-7t..., mozna tam najdes nejake rady, co ti pomuzou. Ale zeptej se dr. na moznosti a urcite to co nejdrive oznam v praci, aby si aspon nezvedala nic tezkeho. A tady jeste najdes i nejake vynatky ze zakonika prace v souvislosti s tehotenstvim https://www.modrykonik.cz/forum/o-tehotenstvi/oznameni-tehotenstvi-v-praci-co-je-treba-predlozit/
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nifisl kvuli vyparum a zvedani tezkeho bych si nechala od doktora pnku.A v praci vedi,ze jsi tehotna?