Ahoj, mám otázku ohledně zákroků v těhotenství. Mám nasazené horní rovnátka až teď v pozdějším věku. V květnu mi mají nasazovat i spodní, ovšem tomu předchází v únoru a dubnu ještě nějaké ošetření a mají mi vrtat do dásně nějaké šrouby /piercingy. Prý bych musela na složitější operaci, do toho mě nechtějí hnát, tak prý tedy takhle. Ještě jsem neříkala u zubarky , že jsem těhotná a tak nevím, jestli tam mám zavolat, nevím, jestli jsou tyhle zákroky v těhotenství vubec možné. Máte někdo zkušenost?.
@lucie7324 zavolej tam, mě zubařka ušetřila a řekla, že v těhotenství nebude nikoho trápit, když to není zase tak moc potřeba.
V těhotenství se většinou nedělají žádné zákroky, pokud nejsou vyloženě nutné. Takže domluvit se zubařem.
Dásně bývají v těhotenství přecitlivělé a zuby.se často víc kazí. Nasazovat rovnátka v těhotenství není dobrý nápad. Nevím, nakolik je ten druhý zákrok akutní, ale pokud není, odložila bych i ten (lokální anestezie se smí, ale už nesmíš nic moc, kdyby to bolelo pak...)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lucie7324 porad se se zubarkou, určitě bude vědět.