Zmrzlina Haagen Dasz v těhotenství. Může se?

nika110818
15. pro 2020

Ahoj, prosim, nevite, jak je to se zmrkou v tehotenstvi? Cetla jsem, ze napriklad tocena koupena ve stanku je risky. Co ale balena koupena v obchode (napr. Haagen Dasz)? Obsahuje sice vajecny zloutek, ale snad to neni problem.

michaela1990xx
15. pro 2020

Ja sem v těhotenství jedla úplně vše, az na tatarak a sushi.

amazonkajanik
15. pro 2020

@nika110818 koupená tocena má větší riziko,že v ní bude salmonela. U kupovaných vanickovych jsem se s tím teda nesetkala a hlavně už je zima a nehrozí,že by jen tak povolila,než se doveze domů. Já žrala zmrzlinu po vanickach pomalu obden 😂 a v pohodě,teda až na těch 24kg navrch před porodem 🤣

mamikry
15. pro 2020

@nika110818 Cpala jsem se touhle konkretne cely prvni trimestr. Bylo to jedine, co mi pomahalo na zklidneni zaludku. Krome kil navic mi po ni nic dalsiho nezustalo. 😉

jjasmina
15. pro 2020

@amazonkajanik jooo léto bez zmrzky se prostě nedalo 🙂

agneska7
15. pro 2020

Ty kokos to je troll ne? Ještě bych Jakš takš pochopila dotaz na plesnivý sýr ale vážně na zmrzlinu ?????? To mě poser 😆😂

sudylichozrout
15. pro 2020

@michaela1990xx Ja jedla i ten tatarak. 🙂

corry21
15. pro 2020

@agneska7 😂😂😂

journals
15. pro 2020

Ne, zmrzlina se nesmí! Dones jí sousedům, hlavně opatrně, ať se neotrávíš přes kelímek/obal 😅

Dobrej joke! Četla jsem tady toho už hodně, ale tento dotaz asi vyhrává 1. místo 😂

gramar
15. pro 2020

Já fičela na nivě a myslím že kdyby to chtěl někdo zakázat, tak by nedožil rána :D
Začínám mít dojem že selský rozum zemřel už loni... :D

amazonkajanik
15. pro 2020

@jjasmina jenže já se jí cpala v zimě 😂 zachumlana pod dekou,zmrzku v utěrce,aby nezábly prsty a už to jelo. Navíc tou dobou měl kaufland akci na nějakou taky německou,s oříšky a rozinkami 🤤plus ty větrníčky s vanilkovym kremem. Tvl,já se nedivím,že jsem se tak vyprasila 😂 ale už mám 17kg dole a to necvicim

jjasmina
15. pro 2020

@amazonkajanik já od porodu 32 kg, ale prosinec a začínám zas zmrzlinovat a cokoladit, achjooo 🙂

pabka
16. pro 2020

Zmrzlina se v těhotenství nesmí, narodil by se ti totiž potom snehulak. Takže opatrně s ni!
🙈🙈🙈

felixfelicis
16. pro 2020

@pabka 😀😀😀

nika110818
autor
16. pro 2020

Vsem z vas, ktere jste mi odpovedeli normalne, mockrat dekuji. A tem, ktere jste ironicke a arogantni, dekuji taky, alespon jsem se na vas zasmala. Kdyz jste si neprosli nekolikaletym cekanim na miminko, komplikacemi v prvnim trimestru a pak vam lekarka nerekla, ze pozor na zmrzlinu, z duvodu ze obsahuje vejce a muze byt obsahem salmonely a listeriozy, tak prosim nesudte a nevysmivejte se. Lidska slusnost a ohleduplnost uz asi fakt vymyzela u nekterych osob. dekuji.

gramar
16. pro 2020

@nika110818 No nezlob se, ale on je tu každý diskutující vědma... ;) A když položíš takovou otázku, tak nemůžeš čekat moc nic jiného, jinak doporučuji zapojit onen selský rozum, nebo případně přečíst složení, žloutek v kupované zmrzlině bude pravděpodobně (tvrdila bych že jistě), pasterizovaný, protože výrobce není magor aby si na krk hodil žalobu za to že se ze zmrzliny, která je (sic v mrazáku) skladována a transportována i několik týdnů pos... ;) a pokud si nejsi jistá, tak si místo toho dej mražené ovoce...

amazonkajanik
16. pro 2020

@jjasmina ty jo,tak tos dobrá 👍😉

jjasmina
16. pro 2020

@amazonkajanik nj, ted je kritickej prosinec :D

amazonkajanik
16. pro 2020

@jjasmina to mě se netýká,já cukroví moc nemusím 😁 ale čokoládu jo,jen teď mám období,kdy se do ní spíš nutim,abych neměla hypoglykemicke stavy a to nejsem diabetik🙄

ruzova_pastelka
Autor odpověď smazal
Zobraz
ruzova_pastelka
16. pro 2020

@nika110818 Jasně. V úvodním příspěvku máš napsáno "četla jsem". Nejspíš sama a na internetu. A najednou ti to tvrdila doktorka. No, tak určitě 🤦‍♀️

journals
16. pro 2020

@nika110818 Jistě, jsi jediná která má takové zkušenosti. Kde bereš jistotu, že žádná z nás na dítě nečekala delší dobu, že neměla problémy, že šlo všechno hned, rychle, napoprvé a bez stresu?
Chce to trochu používat rozum. A bude ho potřeba čím dál tím víc 😉

amazonkajanik
17. pro 2020

@nika110818 hele,já měla i seznam bylin,co se v těhotenství nesmí. Dost jsem koukala,že se nedoporučuje pomeranč,petržel,zázvor(který se zas dává na těhotenskou nevolnost). Syna jsem se dočkala po 6letech a každé píchnutí do 12tt mě jen desilo,páč jsem jeden SP měla a dost bolestivý. Ale zmrzlinu jsem jedla po kilech,v létě bych byla obezretna u tocene. A v 8.měsíci jsem snědla nejpalivejsi věc,co kfc prodává (záměna s pritelovo objednávkou) a jen co jsem porodila, tak mě pálil snad jen pohled na pepřenku,nesnáším pikantní a paliva jídla co pamatuji. A kluk je v pohodě, pokud nechytne rapla 😁

nita1984
17. pro 2020

@nika110818 první dítě po pěti letech a sedmi IVF. Za sebou zamlkle, biochemické, se synem přímo potrat dvojcete. V prvním trimestru jsem na pohotovosti pomalu bydlela. To jen k nám, co to máme bez problémů a v klidu všechno. A přesto mám mozek v hlavě. A jestli tě doktorka upozorňovala na nevhodnost zmrzliny v prosinci 🤔🤔🤔 to tě spíš měla poučit o nevhodností uklouznutí na náledí 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru