Ahoj holky,
Potrebuju poradit. Zezacatku tehotenstvi se mi udelali hodne strie na prsach, a jinak nikde nic. No a ted mam mesic pred porodem a strie se mi teda rozbehly ve velkem na brise, stehnach, a zadku. Nekde to jsou jakoby jizvy telove barvy, jinde zas fialove jizvy. Mazu se olejem na strie, i obycejnym kremem, a stejne to mam uplne vsude a hlavne tak z niceho nic to zacalo, a to jsem se furt chlubila ze nemam zadne strie, no to mam za to 😅 😅 no je mi jasne, ze po porodu mi nejaka pamatka zustane, ale zmizne to aspon trochu? Nebo vsechny strie mi zustanou? Dekuji za odpovedi
@terezka74284 Strie už ti nezmizí,jen po čase zesvětlí nebo aspon nevím,že by na to něco existovalo,ale pokud ano tak bych to taky uvítala.Já mám strie od 15-ti celkem dost.Stehna,břicho,prsa,paže i záda,ale v těhotenství jen dvě malé,tak jsem byla ráda,že jsem nepopraskala ještě víc.
Dekuju holky 🙂
@lucajda17 jsem na tom stejne 😢 hrozne rychle jsem se v puberte vytahla...a to znam dokonce kluka, ktery mel stejny problem, ale ten je mel teda uplne vsude a fialove....co vim posledni info o nem (uz je to par let), tak chtel spachat sebevrazdu kvuli tomu...ale on to mel teda sileny....
@lucajda17
No ja jich mam silene, od spodu po pupek fialove jizvy, na prsach docela hodne hluboke a take fialove, no a na stehnach mam i svetle i fialove achjoooo chci to pryc:D dokonce mam zevnitr stehnu tak 20 cm dlouhej pruh cervenej😃 ale hluboke to neni, ani jako jizva to nevypada, proste jen ceervena cara pres cele stehno
Nee bohužel jen vyblednou nebo laser operace. Ale ja je mam jen na bocich a stehnech a kolenech 👏🏻. A to mazu poctive ale stejne zustanou
@kituska20
No jeje, co ty miminka dokazou 👶 😅
@terezka74284 Vypadá to jak škrábanec,snad.Chápu tě,že je nechceš,to každá.Taky jsem se hned od prvního měsíce furt mazala,nechtěla jsem tu sbírku dál rozšířit.Říkej si,že za zdravé miminko ti to stojí a neboj,ono to časem zbělá a už to nebude tak moc vidět.
@terezka74284 mně to přijde spíš jak otlačený šev od kalhot
@lucajda17
Jasne, miminko mi za to stoji 😍
No prave ze to neni skrabanec, taky jsem si to nejdriv myslela, ale mam to tam fakt tak tri tydny, a dokonce na obou stehnach stejne, neni tam ani strup, proste jen cara
@magdalenax
Jenze uz to tam mam dele jak tri tydny, a na obou nohach 😨
Mate odzkouseny nejaky vyrobek na strie? Cim se mazete behem těhu?? 🙂
@lucajda17 já tedy do výšky, ale je to úplně jedno ☹ taky se mu nedivím, moc dobře vím, co to znamená....když na mě blbě holky koukaly na tělocviku, co to jako mám....oba jsme byli vysocí a hubení jako lunti a stejně....a člověk to může mazat a mazat, ale stejně záleží jen na elasticitě kůže....mám kamarádku, která nemazala v těhotenství vůbec a nemá strii ani jednu a druhá mazala jak ďas a má břicho jako zebra... ☹ tak to prostě je....a jak říkáš, to zdravé mimi za to stojí 🙂
nemažu ničím, v prvním jsem mazala a nic se mi neudělalo, nyní na to už prdím :D genetika je prostě genetika...
vyblednou, ale nezmizí. Nebudou ale tolik vidět, ale když se budeš hodně opalovat, tak samozřejmě budou vidět víc, je to jako normální jizva
Všechny ti zůstanou. 🙂) Ale vyblednou a nebudou vidět. ;) Po roce to není vůbec vidět. Jen ta kůže, když se zmáčkne, tak ta kůže ve striích má prostě jinou strukturu a není to moc hezké, ale na první pohled to vidět není. ;)
@zuzalinkak
Tak to neni takova hruza🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, strie nezmizi...jen casem zbelaji...bohuzel...ale muzu rict, ze jak jsou bile, tak jsou sotva videt..nebo aspon me tedy...nemam je hluboke. A dokonce to v lete i opalim 😂