Chtěla bych se zeptat:
1. když vám na ultrazvuku ve 13tt posunuli termín tak pak už se další odběry a vyšetření počítá podle tohoto posunutého termínu? Utrazvuk byl 12+5tt , poslední MS 06.10.13 a mimi odpovídalo CRL 13+4, takže dr. mi posunula termín z 13. 07. na 07.07.
Takže teď mám vše(odběry na tripple testy , UTZ ve 20tt...) počítat jako bych poslední MS měla 30/09? Mě přijde, že to ve všem udělá jen zmatek. U nás v rodině jsou všechny děti velké (okolo 4kg) a myslím, že j eto spíš tím🙂 a z toho plyne další dotaz
2. když vám termín posunuli , rodili jste opravdu dřív?
Já jsme se s tím moc nesetkala. Poslední příklad manželka bratrance TP dle MS 17/11, TP dle UTZ 10/11....porod 25/11 a takových kolem sebe znám spoustu.
Díky.
@pisisvori Ahoj, hlavně to tak budou počítat doktoři, takže já jsem pak vypustila všechny ostatní datumy. Stejně se narodí až se mu bude chtít 😉 a z vlastní zkušenosti všem říkej datum porodu třeba až 20.07, když budeš přenášet tak každej den dotzy- ještě nic?? ještě jsi celáá?? tě budou vytáčet 😉
Termín z 13.týdne je ten oficiální, podle něho se např. stanovuje nástup na mateřskou nebo doba maximálního přenášení. Výpočet fáze těhotenství se ale neupraví, počet ukončených týdnů a dnů od poslední menstruace je pořád stejný a řídí se jím harmonogram vyšetření. Po 13.týdnu je už vývoj děti různý, některá jsou drobná, některá větší, na termín to už nemá vliv.
Ahoj, já jsem měla u prvního porodu také posunutý termín z .4.4 na 29.3. - syn se nakonec narodil 27.3. Teď mám opět termín posunutý jako ty z 13. na 7.6., tak uvidíme 😉 Ale stejně bych datum brala jen tak orientačně - mimi se narodí "až se mu bude chtít" 😉
Termín nám neříká, kdy se dítě narodí, ale přesně stanovuje stupeň jeho vývoje - kdy je nedonošené a kdy už maminka přenáší moc dlouho, podle toho se řídí kroky lékařů. Porodní doba je od 2 týdnů před do 2 týdnů po termínu, narodit by se tedy mělo během těchto 4 týdnů, ne přesně v ten den.
taky mám posunutý termín dle UZ, mně ho doktor šoupnul už na začátku - měla jsem dlouho negativní test při opožděné MS a na UZ pořád nic nebylo, takže zjevně jsem měla posunutou ovulaci. Podle poslední MS spočítaný termín 13.1., podle UZ mám od začátku termín 27.1., který je braný jako hlavní a tím podle MS se nikde nikdo neřídí. Určitě je ten ultrazvuk zásadnější, protože každá ovuluje trošku jiný den cyklu, nemluvě když se to takhle posune jako u mě.
Jéé, mně z 8.7. taky na 7.7. 😀 ale podle poslední MS jsem měla rodit už 25.6. 🙂 tak si vyber 🙂
Já mam ze 7.7. na 8.7. 😀 to je nás tady docela dost 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj 🙂 mě taky posunuli termín z 1.7. na 7.7.....u mě je to tím, že první termín mi doktor vypočítal z PM 24.9. ale vajíčko bylo oplodněno o týden později 🙂 no taky nevím jestli to počítat o ten týden míň....